Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Oh, wat een jaar!

30 December
x
Wat is dit?

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik graag terug blikken met jullie naar de mooie dingen die we hebben meegemaakt. Maar ook de dieptepunten van afgelopen jaar komen hierin naar voren. Dus scroll snel verder en lees wat wij het afgelopen jaar allemaal hebben meegemaakt.

Januari

Een heerlijk begin van het jaar, hier in het zuiden lag er namelijk sneeuw! Waar maak je een newfoundlander met een dubbele vacht ontzettend blij mee? Warmte is het zeer zeker niet, maar kou en sneeuw? Dat is een groot feestje! Zowel Bumper als Fender zijn helemaal gek van sneeuw en zijn in deze periode bijna niet naar binnen te krijgen. Want waarom zou je voor de verwarming gaan liggen als je uren kan spelen in de sneeuw?

Met Fender ben ik in het begin van de maand naar de Vaalserberg gegaan in Vaals, hier lag als een van de eerste plekken in Nederland een heerlijke laag sneeuw. Samen met vriendinnetje Inu en baasje Audrey hebben wij heerlijk gewandeld en gespeeld in de sneeuw. De camera was natuurlijk mee dus, we hebben meteen ook wat leuke foto’s gemaakt tijdens dit kleine feestje.

Fender in de sneeuw
Fender in de sneeuw

Met Bumper heb ik de sneeuw iets later opgezocht, samen met Lucy en baasje Sabrina zijn we afgereisd naar Būtgenbach. Dit is gelegen in België en hier ligt een prachtig meer. Samen met Bumper en Lucy hebben we een route afgelegd rondom het meer van 12 kilometer. Ook dit was echt genieten, de honden vonden elkaar fantastisch en hebben heerlijk gespeeld. Bumper ging er zelfs nog even vandoor om een duik in het water te nemen, brrr ik moet er niet aan denken. Maar hij vond het fantastisch!

Februari

Februari, dat betekend een verjaardagsfeestje voor Bumper! Dit jaar werd de kleine man alweer 5 jaartjes oud. Toch weer een mijlpaal die gevierd moest worden. Hij heeft genoten van een lekker taartje, vele koekjes, cadeautjes en natuurlijk speeltijd met zijn beste vriendjes.

Bumper 5 jaar met verjaardagstaart
Bumper met zijn verjaardagstaartje

Voor Fender was er ook een klein feestje, hij mocht namelijk model staan voor het portfolio van Eline Photography and Design. Samen met Fen ben ik afgereisd naar de Looserplas in Budel om deze shoot te doen. Ik heb de dag van te voren er voor gezorgd dat hij er tip top uit zag, vier uur lang ben ik bezig geweest met knippen, blazen en kammen. Om vervolgens onze shoot letterlijk in het water te zien vallen, de hele dag kwam de regen met bakken uit de lucht! Maar, wat doe je dan? Gewoon lekker plezier maken en shooten! Eline had een speciale hoes om haar camera en Fender heeft zich heerlijk vermaakt in en rondom het water. En de resultaten? Die mochten er zeker zijn!

Fender fotoshoot Eline
Een van de foto’s van Fender uit de fotoshoot met Eline

Op Valentijnsdag was er nog een feestje voor Bumper en Fender samen. Samen met een vriendin organiseer ik vaker een valentijnswap op Instagram. Ondertussen sta ik in de groep al bekend als fervent confetti gebruiker, gezien mijn pakketjes altijd redelijk vol zitten met cadeaus maar vooral ook confetti! Dit jaar hadden Lewis en zijn baasje Valerie ons lootje getrokken en dat hebben wij geweten! Alles zat onder de confetti, maar dan ook echt alles! Maar de cadeaus waren super leuk en sjah.. wie de bal kaatst kan hem ooit eens terug verwachten.

Valentijnsswap
Valentijnsswap, alles zat onder de confetti

Maart

In maart hadden we geen speciale gelegenheden om te vieren, maar dat houdt niet in dat we stil hebben gezeten. We zijn er namelijk diverse keren lekker op uit getrokken om met de jongens te gaan wandelen. We hebben vooral nieuwe plekken ontdekt en genoten van de tijd met ons gezinnetje. Zo kwamen we onder andere deze prachtige plek tegen met bloemenvelden. Daar moesten de jongens toch even voor poseren, maar geen zorgen met respect voor de bloemen.

Bumper en Fender in het bloemenveld
Bumper en Fender tussen de krokussen

April

YES, de maand waar ik erg naar uitkeek! Namelijk de start van het waterwerk seizoen. Vorig jaar zijn we gestart met het trainen bij WAG Colonia, buiten de trainingen van De Betuwe om. Dus nu konden we mooi wekelijks lekker plezier maken aan de waterkant. Gelukkig stonden de Corona maatregelen buitensport op 1.5 meter toe en konden we ook daadwerkelijk starten. Het was heerlijk om de jongens te zien genieten, toen we aankwamen op de waterwerk locatie barstte meteen een luid geblaf los. Het raakt me elke keer om te zien hoe blij ze er van worden om hun werk te mogen uitvoeren.

Bumper waterwerk
Eindelijk weer aan het werk in het water!

Mei

Ook mei stond vooral in het teken van waterwerk, elke zaterdag stonden we aan de waterkant om samen te oefenen. De inschrijving voor de basistoets was de deur al uit en de hoop was om met Fender op te kunnen gaan voor het Nederlandse A- brevet. We hadden elke week een berg plezier aan de waterkant, maar het was wel aanpoten. Niet alleen voor de jongens maar ook voor mij. Ik moest namelijk veel leren met betrekking tot waterwerk en heb ook onder andere leren boot varen. Een leerzame maand dus!

Waterwerk Fender
Waterwerk met Fender

Juni

En dan komt de maand die in mijn geheugen gegrift staat, de maand wat een verschrikkelijke wending kreeg. We hebben namelijk afscheid moeten nemen van Fender. Ik kan het nog steeds niet beseffen wat er allemaal gebeurd is in deze maand, het ging zo snel allemaal. De leegte die hij heeft achtergelaten die is er nog steeds, maar hij zit dan ook nog steeds heel diep in mijn hart. Hij heeft maar drie jaar bij ons mogen wonen en is maar zes jaar oud geworden. Hij had veel beter en meer verdiend, maar helaas hebben we dat niet meer mogen mee maken samen. We missen je, lieve man.

Juli

Juli stond voor ons vooral in het teken van aanpassen. Want hoe ga je verder als je opeens je grote vriend moet missen of in Bumper zijn geval, zijn grote broer. Bumper heeft het heel zwaar gehad, hij wilde niet eten, wandelen of spelen. Hij wilde eigenlijk vooral helemaal niks en alleen maar bij Fender zijn spulletjes liggen. En ik kan hem helemaal geen ongelijk geven, want ik deed precies hetzelfde. Dus we hebben ons zoveel als we konden samen gepakt, iedere ‘goede’ dag gingen we er op uit. Al was het voor vijf minuutjes, we moesten beide erg wennen aan de nieuwe situatie. Bumper en Carlijn

Maar aan het einde van juli stond ons ook mooi nieuws te wachten, nieuws waarop ik niet had durven hopen. Er was namelijk een pupje voor ons, een klein mannetje werd ons gegund en deze man kennen jullie tegenwoordig als Novi. Op 24 juli is de kleine man geboren en konden de voorbereidingen beginnen. Iets waar Bumper en ik beide van opleefde, een nieuws wat ons beide uit de afgrond trok.

Puppy Novi is geboren
Puppy Novi is geboren

Augustus

Bumper en ik raakte steeds meer gewend aan onze nieuwe situaties, we trokken er weer wat vaker op uit en werden samen weer een team. Want waar hij eerst naar Fender keek om zijn reactie op iets te beslissen, keek hij nu op naar mij. Een grote verandering voor onze onzekere en angstige man. Maar met de dag zagen we hem weer veranderen, terug naar zijn oude ik. Terug naar onze blije Bump die altijd in was voor avontuur, lekkers en uren kan spelen. Bumper blij

Ook mochten we in augustus voor het eerst op bezoek bij Novi. We gingen verder kennis maken met de fokker en reisden af naar Drenthe om onze kleine man te ontmoeten. Wat was het een heerlijke dag om te spelen met Novi, zijn broertjes en zusjes en mama. En wat wisten we het zeker, we kunnen niet wachten totdat de kleine man bij ons mag komen wonen.

September

In september zijn we nog een aantal keren afgereisd naar Drenthe om met Novi te knuffelen, we vertelden Bumper vele verhalen over hem en Bumper was gek op zijn nest knuffel van uit Novi zijn nestje. Hij liep er de hele dag mee rond en sliep er mee. Behalve het aftellen kon het puppyproof maken van ons huis nu ook echt beginnen. De tuin moest aangepast en afgezet, vloerbedekking in huis, een kennel opgebouwd en nog veel meer. De maand leek eeuwig te duren vanwege het aftellen, maar alle klusjes zorgden er voor dat de dagen omvlogen. Op 25 september 2021 kwamen de fokkers van Novi dan uiteindelijk naar het zuiden toe, om onze kleine man thuis te brengen. En Bump en Noof? Die hadden samen liefde op het eerste gezicht. Bumper en Novi liefde op het eerste gezicht

Oktober

Oktober was een maand met veel eerste keren, de eerste keer naar het bos bijvoorbeeld. Maar ook de eerste ringtraining, de eerste zwemles en puppycursus. Een drukke en spannende maand dus, want waar ga je beginnen. Je wil veel maar je kan tenslotte nog weinig want een pupje heeft veel rust nodig natuurlijk. Een van de dingen waarvan ik blij was dat het vrij snel kon, was een fotoshoot. Novi mocht namelijk model staan voor Sandra Gorissen photography. Ik wilde graag nu Novi nog zo klein was foto’s van hem en mij samen laten maken. Want het groeien? Dat ging verdomd snel! De shoot was heerlijk en Novi deed het super goed. En ik? Ik ben nog steeds heel blij met alle resultaten.

Fotoshoot met puppy Novi
Fotoshoot met puppy Novi

November

In november kon Novi al steeds beter langer alleen blijven, dit gaf mij weer ruimte om met Bumper eruit te kunnen gaan. Een klein broertje is natuurlijk heel leuk, maar eist ook heel veel aandacht op. Daarom vond ik het belangrijk om weer wat meer ruimte in te plannen voor een-op-een tijd met Bumper. We hebben weer een aantal vriendjes ontmoet, zijn lekker lange stukken gaan wandelen en hebben vooral samen genoten. Zo zijn we bijvoorbeeld op de open dag van het Yuverta college, mee gaan doen aan de demo agility. Het was zo lekker om weer samen met Bump te kunnen werken, om hem even alle aandacht te geven en hem heerlijk los te zien gaan.

December

En dan zijn we alweer aangekomen in december, wat vliegt de tijd he?
Begin december zijn we samen met de schoonfamilie op vakantie gegaan in een prachtig huis in de Belgische Ardennen, vlak tegen de Luxemburgse grens. Wat vond ik het spannend, op vakantie met Novi. Als hij maar niet het hele huis zou afbreken! Maar zowel Bumper als Novi hebben zich voortreffelijk gedragen. Wij hadden de boven verdieping van het huis waardoor ze lekker los konden lopen en samen konden zijn. We zijn er ook op uit getrokken om de omgeving te verkennen, hebben spelletjes gespeeld en vooral lol gemaakt samen. Bumper en Novi samen

Tot slot

Het jaar is nu ik dit schrijf alweer bijna voorbij, met nog maar 3 dagen op de kalender was het een druk en bewogen jaar. Een jaar met dieptepunten zoals het verlies van Fender, maar ook lichtpuntjes zoals de komt van Novi. Het was een jaar wat Bumper en mij dichter bij elkaar heeft gebracht, ons veel heeft geleerd en gebracht.

Ik ben benieuwd wat 2022 voor ons in petto heeft.
Wij wensen graag iedereen een hele mooie jaarwisseling toe, een nieuw jaar met veel liefde en mooie momenten.

Liefs Carlijn, Bumper & Novi.

 

 

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel
Puppy Novi’s eerste zwemles Geef koekje! x

Puppy Novi’s eerste zwemles

16 December Door: Bumper & Novi

Newfoundlanders en zwemmen, een hele goede match zou je denken! Daarom ben ik zo vroeg mogelijk begonnen met Novi zijn eerste zwemles. Hoe ik dat heb aangepakt? Lees dan ...

Lees het hele artikel