Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Product review: hulphond Tynke test handgemaakt (leren) tuigje

21 October
x
Wat is dit?

Mijn baasje en ik hadden de eer om een tuigje te mogen laten maken / ontwerpen door Amy van Meola Leather. We hadden bij een lief collega hulphondje haar naam al een keer voorbij zien komen maar waren verder nog onbekend met haar bedrijf.

Natuurlijk heeft mijn baasje zich eerst verdiept in wie ze is, waar ze voor staat en wat ze maakt. Ons contact met haar bevestigde het beeld wat we online van haar kregen: een lieve, spontane en creatieve vrouw die graag met je meedenkt en een mooi kwalitatief goed product voor je op maat wil maken.

Ze nam ruimschoots de tijd voor ons, om met ons mee te denken. Zoals jullie weten ben ik namelijk een ADL Hulphond voor mijn baasje Mindy, en vindt zij het belangrijk dat ik ook in mijn vrije tijd herkenbaar ben als hulphond én er duidelijk is dat ik aan het werk ben en je mij moet negeren. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een mooie en degelijke manier om alles zo goed mogelijk op het tuigje te bevestigen.

Verder heeft Amy op haar website duidelijke filmpjes staan hoe je de maten van je viervoeter op de juiste manier kunt opnemen, wat super handig is. Hierdoor kon mijn baasje alle maten netjes aan haar doorgeven.

We hadden de keuze uit meerdere kleurtjes, baasje koos voor mooi diep rood.

Onze verwachting

De hoop / verwachting die er lag was op een mooi degelijk duurzaam en ergonomisch tuig wat gemakkelijk verstelbaar zou zijn. Mijn vachtje (‘halloooo poedel! ’) groeit namelijk snel dus ik kan nog wel een ‘dikker’ of ‘dunner’ zijn.. een verstelbaar tuigje is dan dus ideaal. Verder vond baasje een ring op de rug fijn, zodat ze me ’s avonds ook goed vast kan maken aan de lange lijn.

De postbode staat voor de deur!

 

Na een tijdje kwam onze bestelling aan. We konden natuurlijk niet wachten en ik stond te trappelen van ongeduld. Ik rook (jaja goede neus he) al dat er iets voor mij in zou zitten. Samen met mijn baasje maakte ik het pakje open. Het tuig was verpakt in een heel lief papiertje, wat uitpakken extra speciaal maakt. De liefde en het handwerk dat Amy erin gestopt heeft straalde er vanaf.

Onze indruk en ervaring

 

Onze eerste indruk was in één woord.. ‘wauw’.. wat mooi!
Baasje is het tuigje meteen goed gaan afstellen en ik mocht het passen. Vinden jullie niet dat het me prachtig staat?

Het valt lekker op, zit / past heel mooi en is duurzaam. Wat een mooie kwaliteit en wat zit er veel liefde in. Voor ons een prachtig, persoonlijk, maatwerk tuig waar we vast en zeker erg veel plezier van gaan hebben!

Of het tuigje handig is? Zeer zeker.. ik heb het meteen in de praktijk mogen testen.. zie je mij erin rennen en spelen? Het blijft mooi zitten en is gemakkelijk schoon te maken, want zoals jullie weten ben ik soms een ‘viespeuk’ (kijk hier maar eens!)

Dank je wel lieve Amy, voor het meedenken, al je geduld en het prachtige tuig!
Wij raden Meola Leather zeer zeker aan!

Fimpje!

Baasje en ik hebben speciaal voor jullie een filmpje gemaakt, zodat we jullie in bewegend beeld ook mee kunnen nemen in onze ervaring met mijn nieuwe tuigje van Meola Leather.

Psst…

 

Psst.. weten jullie wat ook leuk is? Op de plaats waar op mijn tuigje de tekst ‘hulphond’ staat, kan jouw baasje jouw eigen naam of koosnaampje bv laten drukken. Dit maakt het tuigje echt jóuw tuigje! Verder kun je bij Amy ook bijpassende halsbanden en riemen bestellen. Ze is echt van ‘alle markten thuis’

 

Wat zouden voor jou belangrijke aspecten / voorwaarden zijn voor een tuigje of halsband voor je hond?  En welke kleur staat jouw hond mooi?
=> Laat gerust je reactie achter onder onze blog 

Vind je het leuk om ons ook te volgen in ons dagelijkse leven?
Volg ons dan gerust op Instagram of Facebook!
Ook  zijn we op YouTube en Tiktok te vinden!

 

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Tynke

Hulphonden, een grote hulp en ondersteuning Geef koekje! x

Hulphonden, een grote hulp en ondersteuning

19 March Door: Hulphond Tynke

Wat woef! Hallo allemaal! Zoals de meeste van jullie weten, ben ik -Tynke- de ADL Hulphond van mijn baasje. Haar lieve ‘hulp op pootjes’. Maar wat is dat nou ...

Lees het hele artikel
Top 5 hondenspeelgoed – lievelingsspeeltjes van Tynke Geef koekje! x

Top 5 hondenspeelgoed – lievelingsspeeltjes van Tynke

26 July Door: Hulphond Tynke

Waf woef, hallo.. het duurde eventjes maar.. hier ben ik weer! Ik geef jullie een kijkje in mijn speelgoed en speeltjes en laat jullie weten waar ik dol op ...

Lees het hele artikel
Mishandeld tijdens mijn werk als hulphond Geef koekje! x

Mishandeld tijdens mijn werk als hulphond

9 July Door: Hulphond Tynke

Zoals jullie allemaal weten ben ik een ADL Hulphondje. Ik ondersteun mijn baasje met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen daar zij een invaliderende multisysteemziekte heeft. De taken die ik voor ...

Lees het hele artikel
Honden en knuffels .... hondenknuffels?! Geef koekje! x

Honden en knuffels .... hondenknuffels?!

14 March Door: Hulphond Tynke

Knuffies Sinds dat ik een puppy was, ben ik er al dol op.. knuffelbeesten! Mijn baasje heeft hele leuke foto’s gekregen van mijn puppy pleeggezin waar ik tegen mijn ...

Lees het hele artikel