Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hulphond Tynke

Waf woef,

Ik ben Hulphond Tynke, in mijn dagelijkse leven heb ik een hele belangrijke grote – hondentaak, namelijk; mijn baasje ondersteunen in de ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Ze heeft namelijk o.a. de invaliderende multisysteemziekte Ehlers Danlos. Dit is een ziekte met een progressief uiterlijk. Ik ondersteun haar in allerlei handelingen door de dag heen;  van helpen uitkleden, dingen aangeven, openen, samen boodschappen doen, de was uit de machine halen tot het geven van Deep Pressure Therapy. Ik spiegel haar gedrag, signaleer steeds vaker, steun haar en vorm een echt liefdevol team samen met haar.

Mijn baasje geeft me zelfvertrouwen; leert me bergen nieuwe dingen, handelingen en taken aan. Super leuk en uitdagend. Dát is precies wat ik nodig heb. Samen kunnen we de wereld aan en geven we elkaars leven kleur! Ik sta te springen van enthousiasme als ik merk dat we lekker op de scootmobiel de weilanden of het bos ingaan,  gaan touren over de Strabrechtse Heide of spelen met vriendjes.

Er is voor mij niks fijners dan kilometers lang, los (langs de scootmobiel) rennen, de wind voelen op mijn snuitje en door mijn wapperende oortjes. Om daarna lekker vies  te worden, heerlijk! Verder ben ik dol op samen spelen met mijn baasje; van frisbeeën, een bal gooien tot wat agility spelletjes. Binnen geniet ik van zoek- en denkspelletjes, die houden mijn koppie ‘jong’ en het daagt me uit. Ook geniet ik er ontzettend van om lekker te kroelen, ik ben namelijk een echte kroelkip. Dol op mijn knuffies, die ik koester en zorgvuldig ‘was’ en vooral dol op mijn lieve baasje.

Ik kruip graag tegen haar aan of leg mijn koppie op haar schouder.

Ik ‘rol’ over haar borstkas heen om zo tussen haar benen op de grond te belanden, pootjes omhoog…buikje bloot.. en kriebelen maar baasje!

*Zucht*…. Zálig!

Niks fijners dan samen zijn én samen werken met én voor mijn baasje!

<p>Hulphond Tynke</p>
 • Hulphond Tynke
 • ADL Hulphond voor haar baasje Mindy
 • Geboren: 26/06/2016
 • Vormen een team sinds Augustus 2018
 • Geeft samen met Mindy online een ‘gezicht’ aan het ‘onzichtbaar ziek’ zijn en de hulphond middels InstagramFacebook
 • Een slim maar ook erg eigenwijs Koningspoedel teefje
 • Woont in Heeze, Noord Brabant
 • Leergierig en wil uitgedaagd worden
 • Puzzelkampioen
 • Zachtaardig, gevoelig maar soms ook een echte ‘troela’
 • Best wel onzeker en snel angstig, maar… samen met haar baasje durft ze steeds meer
 • En … *stiekem* verliefd
<p>Hulphond Tynke</p>
<p>Hulphond Tynke</p>
<p>Hulphond Tynke</p>

Alle verhalen van Hulphond Tynke

Ik ben een ware.... puzzelkampioen! Geef koekje! x

Ik ben een ware.... puzzelkampioen!

15 september Door: Hulphond Tynke

Kennen jullie ze? Hondenpuzzels? Vast wel! Vele mensen puzzelen, dat begint al als ze heel kleine mensjes zijn, als mini mensjes kruipen; spelen ze met dingen die ‘puzzelballen’ genoemd ...

Lees het hele artikel
Ik ben hulphond Tynke Geef koekje! x

Ik ben hulphond Tynke

31 augustus Door: Hulphond Tynke

Waf woef, We zullen ons even voorstellen, ik ben Hulphond Tynke, een abrikooskleurig koningspoedel teefje van 4 jaar oud; geboren op 26 juni 2016. Ik ben de ADL hulphond ...

Lees het hele artikel