Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Jouw hond beroemd op Instagram: 5 beginnerstips

6 June
x
Wat is dit?

Zou jij het ook leuk vinden als jouw hond instafamous wordt oftewel beroemd op Instagram? Wij helpen je een pootje

Heel veel honden hebben een eigen Instagram account met veel volgers. Er zijn dan ook veel bekende Instagram honden. Ook wanneer je geen hond hebt waarvan het ras in de top 5 hondenrassen op instagram staat tóch kan jij er voor zorgen dat jouw hond ook instafamous wordt.

1. Maak een Instagram account voor jouw hond

Om te beginnen maak je voor jouw hond een eigen Instagram account aan. Bedenk een grappige naam, bijvoorbeeld de naam van jouw hond met een grappige toevoeging zoals Three Daxie Trouble (3 grappige teckels) of gebruik juist de naam en het ras van jouw hond, zoals Beer the Frenchie. Heb je nog geen grappige naam kunnen bedenken? Geen probleem, je Instagram gebruikersnaam kun je altijd nog aanpassen. Zorg wel dat je jouw Instagram profiel direct op openbaar zet. Wanneer je een extra moeilijkheid inbouwt om jouw hond te volgen op Instagram is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor het aantal volgers. Geen privéaccount dus, maar een openbaar profiel!

2. Zorg voor een goede camera

Het handigst is een telefoon met een goede camera. Wanneer je jezelf wilt profileren als fotograaf is dat niet de juiste tactiek. Zorg dan dat je jouw professionele camera die je gebruikt tijdens fotoshoots en plaats deze afbeeldingen op je Instagram account. Een dikke vette no-go zijn foto’s van hele slechte kwaliteit, wazige foto’s en/of bewogen foto’s. Want zeg nu zelf daar kijkt niemand graag naar. Op Instagram draait het grootste gedeelte om de leuke plaatjes, hoewel een grappige tekst en de juiste tags ook belangrijk zijn, gaat het uiteindelijk om het beeld. Zorg dus dat je een goede camera hebt (op je telefoon) om mooi en grappig beeld te kunnen maken en delen.

3. Maak leuke foto’s van jouw hond

De foto’s in het bos zijn natuurlijk erg mooi, maar probeer zo veel mogelijk afwisseling in je foto’s te creëren. Een profiel helemaal vol met dezelfde hond in hetzelfde bos en bijna dezelfde pose is nu niet echt de beste manier om de Instagram account van jouw hond snel te laten groeien. Zorg dat je veel verschillende foto’s maakt en probeer creatief te blijven met settings en accessoires. Het is wel belangrijk dat jouw hond het ook leuk vindt. Een doodongelukkige hond in een te strak verkleedpakje is misschien wel supergrappig en krijgt veel likes, maar dat wil je jouw hond niet aan doen.

4. Het gebruik van hashtags

Wanneer je slechts 1 hashtag aan je bericht toevoegt heb je direct 12,6% meer acties op jouw foto. Dan kunnen views, likes of comments zijn. Het gebruik van (de juiste) hashtags is dus zeker de moeite waard. Hoewel een aantal vrij algemene hashtags wel meteen meer volgers opleveren, denk aan #cutestdog #dogstagram #doglovers, is het ook juist goed om specifieke tags te gebruiken. Heb je een hond van een bepaald ras, gebruik dan de tags die voor dit ras vaak gebruikt worden.
Waar plaats je de hashtags? Een tekst lezen met een berg hashtags, daar wordt niemand blij van. Wil je dat mensen ook de tekst bij de foto lezen gebruik maximaal 3 hashtags in je bericht. Wil je meer hashtags gebruiken? Plaats een reactie onder jouw eigen bericht en zet hier de rest van de hashtags in waarop je graag gevonden wilt worden. Je mag maximaal 30 hashtags per bericht posten.

5. Momenten om op in te haken

Er zijn heel veel momenten om op in te haken, dit doe je door het gebruik van hashtags op bepaalde momenten.

Iedere dag van de week heeft zo zijn eigen fotomomenten op Instagram:

Maandag: #ihatemondays #mondayfeeling
Op maandag is de dag dat je een grappige grumpy foto van jouw hond kan delen, gebruik 1 van de maandag hashtags
Dinsdag: #tacotuesday #tongueouttuesday oftewel #tot
Heb je een taco hondenspeeltje? Post dan zeker op dinsdag een leuke foto van jouw hond met zijn taco en gebruik de hashtag tacotuesday. Heb je juist een grappige foto waarop jouw hond zijn tong uitsteekt? Dan is #tongueouttuesday of in het kort #tot jouw tag.
Woensdag: #wednesdaywisdom
Tijd voor een inspirerende quote, is jouw hond niet zo wijs? Laat deze dan aan je voorbij gaan.
Donderdag: #throwbackthursday
Kom maar op met die puppy foto’s op donderdag.
Vrijdag: #TGIF #Friyay #Thankgoditsfriday
Thank god it’s Friday of Friyay, plaats die partyfoto van jouw hond.
Zaterdag: #weekendvibes
We willen blije en uitgelaten honden zien op zaterdag en op zondag ook! Gebruik één van de weekend hashtags!
Zondag: #sundayfunday

Heb jij al een Instagram account van jouw hond? Heb je al veel volgers? Deel gerust jouw account in de comments, dan gaan wij jullie in elk geval ook volgen. Ben jij al wat langer actief op Instagram of wil je meteen ook lezen hoe je meer volgers krijgt op Instagram?

Lees dan ook meteen de vervolgblog; “Meer volgers op Instagram”

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box Geef koekje! x

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box

19 July Door: Redactie

Hondenblogger Mindy heeft samen met haar hulphond Tynke de maaltijden van Butternut Box getest en haar uitgebreide ‘Butternut Box review‘ lees je natuurlijk hier, op The Dog Pen. Vanuit ...

Lees het hele artikel
Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel