Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Top 5 hondenrassen op Instagram

13 May
x
Wat is dit?

Misschien valt het jou ook op, sommige hondenrassen zie je echt heel vaak voorbij komen op Instagram. Jouw persoonlijke voorkeur speelt hier natuurlijk ook een grote rol in, je volgt immers de rassen die je leuk vindt. We zijn toch eens op onderzoek uitgegaan om te kijken welke rassen het populairst zijn op Instagram.

Dit zijn de 5 populairste hondenrassen op Instagram:

  1. Chihuahua; deze kleine hond is blijkbaar toch echt de grootste ster op Instagram. Met maar liefst 16.768.208 keren dat de #chihuahua is gebruikt staat dit ras met stip op nummer 1. Een voorbeeld van een super leuke Nederlandse Chihuahua op instagram is Rocky j Chihuahua.
  2. Franse bulldog; het kon ook bijna niet missen dat de Franse bulldog in deze top 5 zou belanden. Door hun schattige uiterlijk en super enthousiaste gedrag zijn ze Franse Bullen erg populair op Instagram. De #frenchbulldog is dan ook maar liefst 15.334.458 maal gebruikt. Een van de Nederlandse Instagrammers die je natuurlijk móet volgen op Instagram wanneer je gek bent van Franse Bullen is de pagina van onze eigen Nacho Muchacho en zijn broertje Chester.
  3. Mopshond; in het Engels ook wel bekend als Pug, deze hondjes met hun ronde gezicht en grote ogen doen het ook erg goed op Instagram. Dat blijkt wel want de hashtag pug is 13.508.044 maal gebruikt.
  4. Golden retriever; de Golden retriever komt eigenlijk ook altijd voor in de lijsten van de meest populaire rassen. Je zou bijna verwachten dat deze hond dan een aantal plaatsen hoger zou zijn geëindigd in deze Instagram lijst, maar nee een plaats op nummer 4. In de meest populaire honden van Nederland staat de Golden retriever op nummer 3 achter de Labrador en de Duitse herder, die zijn we dan nog weer helemaal niet tegen gekomen in deze Top 5 hondenrassen op Instagram.
  5. Labrador; ja deze hadden we al een beetje aan zien komen de Labrador. Met 11.527.980 keer gebruikt is de hashtag Labrador toch zeker wel een populair ras ook op Instagram.

Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de hashtags voor ‘vuilnisbakken’ ras, gemengde rassen en herplaatste honden. Maar helaas deze kwamen bij lange na niet in de buurt van deze top 5. De #rescuedog was 7.914.279 maal gebruikt. Best veel, maar (nog) niet genoeg om in de top 5 terecht te komen.

Wij hadden nog een aantal andere rassen op hoge plaatsen verwacht zoals de Shar-Pei, de Teckel en de Corgi, maar deze honden waren toch niet populair genoeg om bij de top 5 te horen. Wie weet komt dat nog als we later nog eens een onderzoek doen.

Staat jouw hondenras in deze Instagram top 5?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 June Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel