Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Top 5 hondenrassen op Instagram

13 May
x
Wat is dit?

Misschien valt het jou ook op, sommige hondenrassen zie je echt heel vaak voorbij komen op Instagram. Jouw persoonlijke voorkeur speelt hier natuurlijk ook een grote rol in, je volgt immers de rassen die je leuk vindt. We zijn toch eens op onderzoek uitgegaan om te kijken welke rassen het populairst zijn op Instagram.

Dit zijn de 5 populairste hondenrassen op Instagram:

  1. Chihuahua; deze kleine hond is blijkbaar toch echt de grootste ster op Instagram. Met maar liefst 16.768.208 keren dat de #chihuahua is gebruikt staat dit ras met stip op nummer 1. Een voorbeeld van een super leuke Nederlandse Chihuahua op instagram is Rocky j Chihuahua.
  2. Franse bulldog; het kon ook bijna niet missen dat de Franse bulldog in deze top 5 zou belanden. Door hun schattige uiterlijk en super enthousiaste gedrag zijn ze Franse Bullen erg populair op Instagram. De #frenchbulldog is dan ook maar liefst 15.334.458 maal gebruikt. Een van de Nederlandse Instagrammers die je natuurlijk móet volgen op Instagram wanneer je gek bent van Franse Bullen is de pagina van onze eigen Nacho Muchacho en zijn broertje Chester.
  3. Mopshond; in het Engels ook wel bekend als Pug, deze hondjes met hun ronde gezicht en grote ogen doen het ook erg goed op Instagram. Dat blijkt wel want de hashtag pug is 13.508.044 maal gebruikt.
  4. Golden retriever; de Golden retriever komt eigenlijk ook altijd voor in de lijsten van de meest populaire rassen. Je zou bijna verwachten dat deze hond dan een aantal plaatsen hoger zou zijn geëindigd in deze Instagram lijst, maar nee een plaats op nummer 4. In de meest populaire honden van Nederland staat de Golden retriever op nummer 3 achter de Labrador en de Duitse herder, die zijn we dan nog weer helemaal niet tegen gekomen in deze Top 5 hondenrassen op Instagram.
  5. Labrador; ja deze hadden we al een beetje aan zien komen de Labrador. Met 11.527.980 keer gebruikt is de hashtag Labrador toch zeker wel een populair ras ook op Instagram.

Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de hashtags voor ‘vuilnisbakken’ ras, gemengde rassen en herplaatste honden. Maar helaas deze kwamen bij lange na niet in de buurt van deze top 5. De #rescuedog was 7.914.279 maal gebruikt. Best veel, maar (nog) niet genoeg om in de top 5 terecht te komen.

Wij hadden nog een aantal andere rassen op hoge plaatsen verwacht zoals de Shar-Pei, de Teckel en de Corgi, maar deze honden waren toch niet populair genoeg om bij de top 5 te horen. Wie weet komt dat nog als we later nog eens een onderzoek doen.

Staat jouw hondenras in deze Instagram top 5?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel