Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February
x
Wat is dit?

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling van alles aan om hun vierkante meters winkeloppervlakte mee te vullen. Op de vakbeurs staan diverse stands van fabrikanten en groothandels, voornamelijk uit België en Nederland.

Wij waren hier vanuit de redactie van The Dog Pen aanwezig om jou te kunnen voorzien van de nieuwste ontwikkelingen in huisdierland, en dan natuurlijk vooral hondenland!

De rit naar Kortrijk duurde zo’n 3,5 uur. Het had onderweg aan één stuk door geregend en ons humeur werd er niet beter op. Gelukkig ging het parkeren vlot en waren we zo binnen! Kleine tegenvaller: de garderobe moest betaald worden met cash, of te wel ‘keiharde contacten’. Die hadden we natuurlijk niet bij ons, want alle betalingen verrichten we tegenwoordig contactloos. Maar goed, dan de jassen maar bij ons gehouden. Op naar binnen!

Wat je dan aantreft ziet er (ongeveer) uit zoals op onderstaande video. Dit is namelijk een impressie van de Anibo die in 2022 plaatsvond:

Je treft bij Anido een grote diversiteit aan beursstands aan. De één nog groter dan de andere, en met zoveel stands moet je als standhouder wel je best doen om goed op te vallen. Dat lukt Trudo’s Pet Products aardig zoals je ziet:

De stand van Trudo's Pet Products op Anido 2024
De stand van Trudo’s Pet Products op Anido 2024

 

Aan deze vakbeurs voor huisdierverzorging nemen zo’n 130 exposanten (500 merken) deel. Daartussen waren veel (lees: héél véél) stands van bedrijven die hondenvoer aanbieden. En het was duidelijk dat het een trend is om zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken, en zo weinig mogelijk toevoegingen.

Naast alle stands met voeding waren er ook veel stands met hondenmanden, speeltjes, riemen en tuigjes te vinden. Wat ons op ANIDO opviel waren de volgende producten:

K9 Sport Sack

De K9 Sport Sack is een super handige rugzak waarin je jouw hond mee op reis kunt nemen. De rugzak is verkrijgbaar is een aantal types zoals de AIR 2, de PLUS 2, de Urban 3, de Knavigate, en de Trainer. Het verschil tussen de types is bijvoorbeeld dat de rugzak wel of juist geen extra opbergruimte heeft, of dat deze te gebruiken is als gewone ruzak om hem vervolgens om te bouwen om jouw hond erin mee te nemen. Elk type is vervolgens weer in verschillende maten verkrijgbaar waardoor je honden van een paar kilo tot wel 36 kilo kunt meenemen. Voor deze laatste categorie is er een rugzak met de toepasselijke naam Kolossus 🙂

Display met SportSack producten (ruzakken voor honden) op de Anibo vakbeurs
De K9 Sport Sack is verkrijgbaar in verschillende types en maten

 

Hoe krijg je jouw hond in de K9 Sport Sack? Dat schijnt best eenvoudig te zijn: simpelweg de rugzak open ritsen en op de grond leggen, je hond eroverheen zetten en dan over je hond heen dichtritsen. Er is gelukkig ook een video waar je dit proces haarfijn uitgelegd wordt!

Voor meer informatie over de K9 Sport Sack kijk je op de website van de fabrikant.

Mud Dog Travel Shower

Het is een hele mond vol, maar wel super handig: de Mud Dog Travel Shower van het merk Kurgo. Dit opzetstuk voor drinkflessen verandert jouw drinkfles in een douche voor je hond. Hij is alleen niet geschikt voor alle flessen, dus check wel eerst of de fles die jij wil gebruiken past!

Kurgo Mud Dog Travel Shower
De Mud Dog Travel Shower van het merk Kurgo

Meer informatie over de Mud Dog Travel Shower (en op welke flessen deze past) vind je op de website van Kurgo.

Een ronddraaiende kattenbak?!

Even heel iets anders…. Nu weten we dat sommige honden net als katten ‘op de bak’ gaan, dus deze innovatie wilden we je niet onthouden! Ons oog werd namelijk getrokken door deze heuse ronddraaiende kattenbak van fabrikant Petlux. Hilarisch! Officieel heet dit de “Zelfreinigende automatische kattenbak V2 – met App en geurfilter”. De kat gaat ‘op de bak’, doet zijn behoefte en de bak draait rond om te zuiveren. Zelf zien? Filmpje!

 

Sneak preview van de Weenect XT Dog Tracker!

Je kent wellicht de GPS trackers voor honden van de fabrikanten Weenect en Tractive. Dit zijn kleine apparaatjes die je aan de halsband of het tuigje van jouw hond vastmaakt en die jou via een app op je telefoon laten weten waar jouw hond zich bevindt. Soms hebben ze ook meer geavanceerde functies zoals een ‘recall belletje’ dat je op afstand af kunt laten gaan, of een lampje zodat je jouw hond in het donker kunt terugvinden.

Weenect brengt binnenkort een nieuwe versie van hun GPS tracker voor honden uit. Naast de XS versie komt er nu ook een XT versie. Deze is speciaal voor jacht- en werkhonden ontwikkeld, heeft ten opzichte van de XS versie een langere batterijduur, een meer nauwkeurige positiebepaling én een robuuste bevestiging aan een Julius K9 halsband. Deze halsband wordt dus meegeleverd met de XT versie.

We hoorden op de Anido beurs geruchten dat de batterijduur van de Weenect XT tot één maand zal zijn, maar we vermoeden dat dit enkel in standby-modus zal zijn. Maar dan nog is dit een forse verbetering ten opzichte van de XS versie!

Weenect heeft op dit moment een paar prototypes die door heel Europa getest worden op bereik (dekking) en nauwkeurigheid. Op Anido waren er twee, die we op de foto wisten te krijgen om met jullie te delen 🙂 De Weenect XT zal trouwens na de zomer officieel gelanceerd worden, als het jachtseizoen in Frankrijk weer geopend wordt. Wij verwachten er in ieder geval veel van en deze tracker staat zeker op ons wensenlijstje om aan een test te mogen onderwerpen!

Sneak preview van de Weenect XT dog tracker op de Anibo vakbeurs
Weenect XT Dog Tracker Black

 

Sneak preview van de Weenect XT dog tracker op de Anibo vakbeurs
Weenect XT dog tracker aan Julius K9 halsband

 

Hondenfietskar van Croozer

Ga je op fietsvakantie? Of ben je vaak op pad met de fiets en wil je jouw hond meenemen zonder dat deze de benen uit het lijf rent? Dan is een hondenfietskar best handig! De hondenfietskarren van Croozer zijn van degelijke Duitse kwaliteit, en dat zie je ook: ze hebben stevige ritsen en bestaan uit stevig doek. En eerlijk is eerlijk: daar betaal je ook wel voor. Een hondenfietskar van Croozer bevindt zich in een hele andere price range dan een hondenfietskar van bijvoorbeeld Trixie (waarvan het gaas door onze pup al na 1 rit volledig gesloopt was). Ter vergelijk: de Trixie Medium fietskar kost op het moment van schrijven van dit blog € 169,- bij Pets Place. Een hondenfietskar van Croozer ligt tussen de € 600,- en € 800,-. Maar dan heb je wel een robuuste hondenfietskar waar je nog lang veel plezier aan gaat beleven! 

Croozer hondenfietskar op de Anido vakbeurs
Eén van de Croozer hondenfietskarren

 

Voordat je zo’n bedrag uitgeeft wil je een hondenfietskar wil je deze toch zelf een keer gezien hebben. Tenminste, dat zouden wij wel willen. Er zijn helaas maar een paar verkooppunten in Nederland, dus hoog tijd dat daarin verandering komt?!

Je kunt het complete assortiment hondenfietskarren natuurlijk wel op de website van fabrikant Croozer bekijken.

Sterke hondenspeeltjes (bestaan die echt?)

Bij een andere beursstand zagen we een collectie stevig-ogende speeltjes hangen met de (merk)naam Great&Small. Onze hond (Border X Labrador) sloopt echt alles, zeker als er een piep in zit! Zou dit speeltje dan wel een keer lang heel blijven? De eigenaar van Eye4pets, Richard Schmid, zit al lang in het vak en gaf aan dat hij de producten die hij aanbiedt selecteert op kwaliteit. Hij hecht ook veel waarde aan de certificeringen van zijn toeleveranciers (bijvoorbeeld die uit China) zodat hij er zeker van kan zijn dat hij eerlijke en diervriendelijke producten verkoopt. Dit gaan we testen, wordt vervolgd!

Great & Small dog toys op de Anido vakbeurs
Great & Small dog toys

 

Resque Leashes

Als laatste nog een eervolle vermelding voor de dames van Resque Leashes. Een bedrijf dat halsbanden, harnassen en lijnen maakt en een “Rescue Revolutie” op gang brengen die ervoor zorgt dat Rescue de norm wordt in plaats van de uitzondering. Een rescuehond is een hond die werd gered uit of behoed van een slechte situatie en nu zijn beste leven ooit leidt. Dit kan een asielhond zijn, maar evengoed een herplaatser om welke reden dan ook.

De stand van Rescue Leashes op de Anido vakbeurs
De stand van Rescue Leashes

 

Zijn er evenement waarvan jij vindt dat we verslag van moeten doen? Laat het ons weten via redactie@thedogpen.nl

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box Geef koekje! x

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box

19 July Door: Redactie

Hondenblogger Mindy heeft samen met haar hulphond Tynke de maaltijden van Butternut Box getest en haar uitgebreide ‘Butternut Box review‘ lees je natuurlijk hier, op The Dog Pen. Vanuit ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel