Zoeken
Generic filters
Exact matches only

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January
x
Wat is dit?

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink donker als jullie naar buiten gaan voor de ochtend of avondwandeling. Als het donker is dan is het niet alleen belangrijk dat jullie goed zichtbaar zijn voor andere verkeersdeelnemers, maar is het ook erg handig dat je kunt zien waar jouw hond zich bevindt als deze losloopt. Een hondenlampje biedt dan uitkomst!

Nu zijn er veel verschillende hondenlampjes verkrijgbaar, van enkele lampjes, tot complete lichtgevende halsbanden. Bij The Dog Pen zijn we fan van goede, kwalitatieve spullen en daarom hebben we de hondenlampjes van Orbiloc aan een test onderworpen. Deze staan er namelijk om bekend erg robuust te zijn en -volgens Orbiloc- zijn ze wel tot 5km ver te zien.

En wil je na het lezen van deze blog zelf zo’n lampje aanschaffen? Dan hebben we een leuke kortingsactie voor je weten te regelen. Lees dus snel verder!

Drie Orbiloc lampjes
Een selectie van Orbiloc lampjes

 

Wat vinden onze bloggers ervan?

Drie van onze hondenbloggers hebben een lampje voor je getest en delen graag hun bevindingen met je:

Noale (baasje Pluk)

“De Orbiloc is het zeker waard: hij is goed zichtbaar, kan tegen een stootje, is waterproof en zal volgens de gebruiksaanwijzing zeker 100 uur door moeten kunnen gaan op de batterijen, en daarna zijn ze gewoon te vervangen met een handige service kit. Pluk en ik vinden het zeker een aanrader.”

Hond Pluk heeft een groen hondenlampje aan het tuigje
Pluk show zijn groene Orbiloc lampje

Sabine (baasje Guus)

Ik heb de fashion kleur Amber: een warme kleur tussen geel en oranje in. Het bandje aan deze hondenlamp vast maken is wat gepriegel, maar het lampje is vervolgens makkelijk vast te maken aan tuig of halsband. Let even op aan welk gaatje het riempje aan de lamp maakt omdat een halsband vaak smaller is dan een tuig en het lampje anders meer schuift.

De lamp is goed zichtbaar (getest tijdens een speurles in een donker bos) maar ook tijdens een wandeling in de woonwijk of donker buiten gebied. En dat is meteen ook het nadeel: bovenop een tuig is het licht vrij fel (als de hond pal naast je loopt) dus kijk goed waar je het lampje bevestigt. Voor een goed zichtbare hond in het donker is dit een fijne hondenlamp, die nog steeds goed zichtbaar is als je hond losloopt of met een lange lijn loopt!” 

Guus showt het Orbiloc lampje
Guus goed zichtbaar met het Orbiloc lampje

Denise (baasje Nacho en Chester)

Mijn ervaring met de Orbiloc hondenlampjes is erg positief. Deze kleine, compacte lampjes hebben zich nu al als handig en betrouwbaar bewezen tijdens de avondwandelingen met Nacho en Chester. De felheid van het licht is indrukwekkend en zorgt ervoor dat mijn hond goed zichtbaar is, zelfs op donkere paden. Het feit dat de lampjes waterdicht zijn, is een pluspunt, omdat we toch echt in Nederland wonen en vaak door regenachtig weer moeten lopen.

Nacho met het lampje van orbiloc
Nacho met het rode lampje van Orbiloc

 

Kortingsactie!

Voor de lezers van The Dog Pen heeft de webshop Drookit Dogs een speciale kortingsactie: je krijgt nu 15% korting op alle Orbiloc lampjes. Gebruik bij het afrekenen de code ‘TDPLAMPJE’ en de korting wordt vanzelf verrekend: www.drookitdogs.nl/Orbiloc-Dog-Dual

 

Meer weten?

Nu je weet wat onze bloggers ervan vinden, vertellen we je graag ook wat meer over de lampje van het merk Orbiloc en delen we een paar handige tips.

Ietwat bijzondere vormgeving

De hondenlampjes van Orbiloc zien er ietwat bijzonder uit als je ze uit de doos haalt: ze bestaan uit een halve bol van kunstof met een ring er omheen, en met een platte achterkant. Wellicht is de naam afgeleid van Orbit, de Engelse term voor de baan rond een hemellichaam? En dan zitten er ook nog twee uitsteeksels aan de zijkant. Dit zijn dus de bevestigingspunten voor het bandje dat er bij geleverd wordt.

Verschillende kleuren

De lampjes zijn in diverse kleuren te verkrijgen, en deze kleuren zijn in twee groepen opgedeeld: de signaal kleuren en de fashion kleuren. Elke groep bevat 5 verschillende kleuren. De eerste groep met signaal kleuren bevat kleuren die een bepaalde behoefte vervullen of speciaal voor een bepaald weerstype geschikt zijn. De tweede groep met design kleuren bieden je de mogelijkheid om lampje uit te kiezen dat past bij jouw persoonlijke voorkeur.

Waterdicht

Waar we fan van zijn is dat de lampjes IPX8 gecertificeerd zijn, dit wil zeggen dat ze 100% waterdicht zijn. Het lampje blijft hierdoor bruikbaar voor continue gebruik onder water tot maximaal 10 meter diepte. We hebben zelf nog geen hond gezien die zo diep kwam, maar er is een compleet testrapport beschikbaar om deze claim te onderbouwen. En uit eigen ervaring weten we dat je jouw hond er gerust mee kan laten zwemmen.

Bevestiging

In de verpakking zit standaard een ‘strap’. Dit is een rubberen band die je aan het lampje kunt vastmaken en vervolgens aan de halsband of het tuigje van jouw hond. De strap kunt je ook eenvoudig weer losmaken in het geval je het lampje aan iets anders wilt vastmaken. En, heel handig, de bijbehorende batterij zit er alvast in het lampje als je hem uit de verpakking haalt.

Verschillende standen

Draai je de ring aan de bovenkant dan gaat het lampje aan, uit of in knipperstand. Let op dat je draait tot je de klik hoort!

Accessoires

Orbiloc heeft aparte accessoires die je erbij kunt kopen, zoals een karabijnhaak. Hiermee maak je het lampje makkelijk aan een halsband vast en hangt hij buiten de vacht (handig voor honden met lange haren). Ook is er een ‘clip’ verkrijgbaar waarmee je het lampje aan een lijn of op een kleiner harnas kunt bevestigen.

Verkrijgbaarheid

De lampjes zijn goed verkrijgbaar bij diverse hondenwinkels en -webshops. Even Googlen en je hebt ruime keus!

Een paar tips

Als laatste hebben we ook nog een aantal handige tips voor je verzameld:

  • Draai met het losse zwarte onderdeel (uit de verpakking) de achterkant van het lampje extra goed dicht want anders heb je kans dat het lampje gaat flikkeren vanwege een los contact met de batterij.
  • Als de batterij leeg is dan kun je deze vervangen door een nieuwe batterij van Orbiloc, maar een tweetal platte ‘knoopcellen’ doen het werk ook.
  • Is het lampje vies? Speel hem gerust af onder de kraan: het lampje is namelijk waterdicht.

Heb jij er ook nog eentje? Laat het ons weten!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel
De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk) Geef koekje! x

De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk)

25 October Door: Redactie

Krabben. Nagenoeg iedere hond doet dit wel eens om de frustratie van jeuk te lijf te gaan. De één vaker dan de ander. Aangenomen dat deze jeuk bij jouw ...

Lees het hele artikel