Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Meer volgers op Instagram

12 August
x
Wat is dit?

We schreven eerder al het artikel Jouw hond beroemd op Instagram 5 beginnerstips. We ontvingen heel veel reacties naar aanleiding van dat artikel. De vraag die onder onze eigen bloggers leefde was; ‘ik heb nu ongeveer 1000 volgers op Instagram maar ik blijf een beetje hangen. Hoe laat ik mijn Instagram account verder groeien en hoe krijgt mijn hond meer volgers op Instagram? Met deze blog helpen we je nog een stapje verder naar meer volgers op Instagram.

Engagement

Een tip die we van Frenchie Nero (10k volgers!!!) kregen is: engagement. Wat Frenchie Nero hiermee bedoelt is actief zijn en reageren op accounts die ook op jouw posts reageren. Eigenlijk is Instagram zo leuk omdat er hele hechte communities ontstaan. Wanneer je echt betrokken bent bij accounts die jij leuk vindt en andersom is er absoluut meer kans op meer volgers. Maar let op, het gaat dus niet alleen om meer volgers, volg zelf ook accounts en reageer op posts van anderen. Door een post te maken waarin je andere honden accounts vraagt om te reageren ontstaan er leuke gesprekken en krijg je veel reacties. Zo plaatste Wiske onlangs een bericht over de ‘minder’ leuke eigenschappen en of andere honden ook minder leuke gedragingen hadden. Deze post is super populair en er kwamen heel veel leuke reacties op!

Een like of een comment?

Natuurlijk is een like op jouw foto leuk, maar comment blijft nog aantal het meest waardevol op Instagram. Door het delen van foto’s en juist de interactie aan te gaan is Instagram zo’n leuk platform. Als jij alle foto’s een hartje geeft in de hoop op meer volgers, gaat dat niet helemaal werken. Je zult het zelf ook wel merken op sommige foto’s krijg je heel veel likes, maar je gaat niet alle accounts meer bekijken die jou een like hebben gegeven. Laat iemand een leuke comment achter, dan ga je meestal toch eens even kijken of het profiel. Als je tijd en zin hebt om reacties achter te laten, dan is een echte comment altijd leuker dan alleen een like.

Volgen of gevolgd worden

Natuurlijk wil iedereen het liefst zo veel mogelijk volgers en dan eigenlijk ook nog iets minder accounts volgen dan het aantal accounts dat jou volgt. Soms kom je wel accounts tegen met heel veel volgers, maar zelf volgen ze maar een handjevol accounts.  Een goed voorbeeld van zo’n account is Kong Company je weet wel van de hondenspeeltjes. Zij hebben maar liefst 177k volgers en zij volgen zelf 360 accounts. Kong deelt wel veel filmpjes en foto’s van hun volgers en wanneer je hen tagt en ze delen jouw foto in hun account heb je meteen kans op heel veel volgers. Het feit dat er een kans is dat ze jouw foto reposten, plus het weggeven van gratis producten, zal het grote succes van Kong op Instagram verklaren. Even realistisch gedacht is jouw bereik met het account van jouw hond niet meteen zo groot. En als je eerlijk bent is het toch eigenlijk ook gewoon heel leuk om zelf ook accounts te volgen? Dus niet te zuinig met het volgen.

Merken of bedrijven taggen

Wanneer je een foto post waarin een product te zien is, dan kun je zowel het merk taggen als de winkel waar je het product hebt gekocht. Op die manier krijgt het bedrijf een melding dat ze getagd zijn en heb je kans op een repost. Veel bedrijven die zo worden getagd, gaan jouw ook volgen. Ben jij helemaal fan van een (online) dierenwinkel en je hebt daar iets gekocht. Maak dan zeker een foto van jouw hond met dat product en tag ze. We weten zeker dat je een like van ze krijgt en dat ze je zullen gaan volgen. Dit mag overigens natuurlijk ook een bedrijf zijn waar je geen hondenproducten koopt maar heel iets anders. Een grappig foto van jouw hond in een bedrukte doos van de Coolblue of in een AH tas gaat vast ook een respons opleveren. Taggen maar! Je kunt trouwens taggen door in het foto een account te taggen, maar je kunt ook in de tekst @bedrijfsnaam plaatsen of een hashtag gevolgd door de bedrijfsnaam gebruiken.

Verzamelaccounts taggen

Er zijn ook accounts die de leukste hondenfotos posten, die foto’s zijn niet van henzelf dit zijn allemaal foto’s die ze op Instagram vinden. Door een verzamelaccount te taggen laat je jouw foto zien. Bedenk je wel dat zij heel vaak getagd worden en dat ze alleen echt gave foto’s een repost geven. Check ook even of het account wat je tagt wel veel volgers heeft. Een repost door een verzamelaccount met 100 volgers is wel leuk, maar helpt je waarschijnlijk niet om zelf meer volgers te krijgen. Een heel grappig verzamelaccount is @boopmynose daar vind je foto’s van hondenneuzen. Ze delen wel 4 foto’s per dag. Maak een geweldige #boopmynose foto en tag dit account en gebruik #boopmynose en wie weet word jij wel gefeatured.

Stories

Een leuke nieuwe feature in de Instastories is, dat wanneer jij iemand noemt, deze persoon jouw story weer aan zijn eigen story kan toevoegen. Dit is natuurlijk geniaal. Tag dus ook dus bedrijven en merken in jouw story, en met een beetje geluk delen zij dit weer met hun volgers in hun story. Ook leuk doe je shoot out naar andere populaire honden die jij graag volgt. Bijvoorbeeld door een printscreen te maken van jouw favoriete afbeelding van hun account.

Hashtags

Oké allemaal heel leuk en aardig, maar kan je niet gewoon vertellen welke hashtags ik moet gebruiken om meer volgers te krijgen? Euhm nou nee zo werkt het dus eigenlijk niet. Het is wel slim om zelf ook een aantal hashtags te gaan volgen (vooral degenen die jij zelf ook vaak gebruikt). Door die foto’s een like te geven of beter nog een comment, ga jij ook de interactie aan met profielen die hetzelfde aan het doen zijn als jij. Je kunt zelf natuurlijk altijd even een kijkje nemen op populaire honden op Instagram en kijken welke hashtags zij veel gebruiken. In een volgende blog delen we een top 5 meest populaire hashtags gericht op honden.

Hopelijk heb je weer wat gehad aan deze tips voor meer volgers op Instagram. Tijdens het schrijven van deze blogs kwamen er ook een aantal no-go’s naar voren. Oftewel zaken die je absoluut níet moet doen op Instagram. Omdat dit er toch wel een flink aantal zijn, hebben we hier een aparte blog over geschreven.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel