Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De weerstand van jouw hond verhogen

3 juni
x
Wat is dit?

De weerstand van jouw hond verhogen – de natuurlijke manier

Hoe kun je nu op natuurlijke wijze de weerstand van jouw hond verhogen? Vaak als jouw hond niet helemaal lekker is, maar er is geen duidelijke kwaal, is het voor de dierenarts ook moeilijk om exact te achterhalen wat er scheelt. Wat kun je nu zelf al doen om de weerstand van jouw hond op natuurlijke wijze te verhogen?

Voeg groenten toe aan de maaltijd van jouw hond

Het maakt niet uit wat je voert, of het nu brokken zijn, KVV is of blikvoeding. Groenten toevoegen aan de maaltijd is positief voor de gezondheid van jouw hond. Denk aan het steeltje van de broccoli die je zelf niet gebruikt, in stukjes en even gekookt, of je maakt een hele groentemix voor jouw hond en geeft bij iedere maaltijd een beetje groentemix.

Welke groenten geef je niet aan je hond: uien, prei, bieslook, tomaten niet, koolsoorten met mate. Zoete aardappel is wel gezond, maar bij mijn eigen honden merk ik dat ze er enorm scheten van laten. Ze staan dan echt te ‘knetteren’ dus die voer ik zelf met mate. Ik kies dan liever pompoen. groenten voor de hond

Geef jouw hond regelmatig bottenbouillon

Bottenbouillon of Bone Broth is een gezonde manier om de weerstand van jouw hond te verhogen. De gezondheidsvoordelen van bottenbouillon zijn divers. Zo herstelt bottenbouillon het spijsverteringskanaal. Bottenbouillon bevat belangrijke vitaminen en mineralen zoals; vitamine K2 en A. De mineralen in een bottenbouillon zijn: calcium, fosfor, kalium, magnesium, silicum, zwavel, selenium, zink en boron. Omega 3 en 6 vetzuren en glucosamine en chondroïtine zitten ook allemaal in bottenbouillon, mits goed gemaakt. Het recept voor een bottenbouillon lees je hier.

Wil je liever kant- en klaar bottenbouillon voor jouw hond kopen? Kies dan die van Lila Loves It dit is een biologische kant-en-klaar bottenbouillon speciaal voor honden.

Puur Echina

Kan jouw hond wel een acuut steuntje in de rug gebruiken? De druppels Puur Echina zijn speciaal gemaakt om de weerstand van jouw hond een boost te geven. Puur Echina staat ook bekend als een natuurlijke antibioticakuur. Alle ingrediënten van Puur Echina zijn 100% natuurlijk en zijn er op gericht om de weerstand te verhogen en de afvoer van afvalstoffen te vergemakkelijken.

Probiotica

De weerstand begint in de darmen, dat weten we bij mensen, maar ook bij honden is een gezonde darm heel erg belangrijk. Door een goede probiotica te voeren aan jouw hond zorg je dat de natuurlijke weestand in de darmen goede bacteriën de over hand hebben. De probiotica die ik zelf aan mijn honden geef is de Groene Os Probiotica.

Vermijd gifstoffen

Als je het inentingsschema, het ontwormadvies en het vlooienmiddel advies van de gemiddelde dierenarts opvolgt, dan weet je zeker dat jouw hond iedere maand of ieder kwartaal opnieuw belastende stoffen krijgt toegediend. Hoe ga je daar mee om? Vermijd zo veel mogelijk gifstoffen in en op het lichaam van jouw hond.

Vlooienmiddelen: kies voor een natuurlijk alternatief! Iedere maand een insecticide aan jouw hond geven in tabletvorm of op de huid (komt ook in de bloedbaan), is niet nodig. Dit zijn echt onnodige middelen die de gezondheid van jouw hond ondermijnen. Lees ook de blog: natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken.

Ontwormen: de meeste dierenartsen adviseren om ieder kwartaal jouw hond te laten ontwormen. Je geeft een middel die de wormen dood in de darmen. Maar wie zegt dat jouw hond ieder kwartaal wormen heeft? Om te kunnen ontwormen moeten er wel wormen zijn. Heeft jouw hond helemaal geen wormen (zeer aannemelijk) dan is een middel dat wormen doodt in de darmen een belasting van de natuurlijke darmgezondheid van jouw hond. Niet doen dus! Wat dan wel? Laat de ontlasting van jouw hond regelmatig onderzoeken. Pas als er echt wormen in de ontlasting aanwezig zijn, kun je behandelen. Hiervoor hoef je niet eens naar een dierenarts. Je kunt een beetje ontlasting van jouw hond opsturen naar “t Woud” zij doen niets anders dan ontlasting onderzoeken. Je krijgt van hen de uitslag en als er wel wormen zijn gevonden een advies voor behandeling op maat.

Ieder jaar inenten: ieder jaar jouw hond laten inenten tegen alle ziektes is niet nodig. De meeste entingen zijn minimaal 3 jaar werkzaam. Ook kun je er voor kiezen om jouw hond te laten titeren. Zo kun je laten meten of er voldoende antistoffen in het lichaam aanwezig zijn. Is dat het geval? Dan hoeft je niet te laten inenten en is jouw hond toch beschermd.

Voer gefermenteerde groenten en/of kefir

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals gefermenteerde groenten en kefir zijn extreem gezond. Er zijn heel veel gezondheidsvoordelen aan het eten van gefermenteerde producten, zeker ook voor honden. Enkele voordelen zijn; goed voor de darmen, ondersteunt spijsvertering, bevat vitaminen en mineralen en helpt met de opname van vitaminen en mineralen door het lichaam. Gefermenteerde producten verbeteren het immuunsysteem en werken bloeddruk en cholesterol verlagend. Wil je weten hoe zelf gefermenteerde groenten voor de hond maakt? Denise heeft daar al eens een blog over geschreven. Heb je geen tijd om zelf groenten te fermenteren? Er bestaan ook kant-en-klaar gefermenteerde groenten voor de hond.

Waar begin je?

Nog een laatste tip: ga nu niet jouw hondje van 12 jaar die al jaren exact dezelfde brokken eet en niets anders in één keer alles geven. Dus niet in een keer een maaltijd geven met groentemix, bottenbouillon, Puur Echina druppels, en kefir. Begin rustig aan. Voeg eerst rustig wat groenten toe aan de maaltijd van jouw hond of geef wat bottenbouillon te drinken. Wil je meteen beginnen met een oppepper van de weerstand en een (lichte) detox in 1? Begin dan met de Puur Echina druppels.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 januari Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 september Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 juli Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters Geef koekje! x

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 juni Door: Redactie

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor ...

Lees het hele artikel