Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Bottenbouillon of Bone Broth voor de hond

27 november
x
Wat is dit?

De R zit inmiddels al weer een tijdje in de maand, en om het afweersysteem goed te ondersteunen maak ik in de koude maanden altijd bottensoep!

Lang laten sudderen!

Dat klinkt natuurlijk hartstikke smerig, maar voor de honden is het supergoed en ze vinden het heerlijk. Het is heel makkelijk te maken, alleen moet je er even rekening mee houden dat het best lang op het vuur moet staan. Meestal maak ik dit in het weekend zodat ik de tijd heb om het lekker te laten pruttelen, het moet namelijk minimaal 12 tot 24 uur op staan.

Recept

Begin met ongeveer een kilo vleesbotten. In dit geval had ik konijnkarkassen, lamsbotten, een mergpijp, eendenlooppootjes en platte ribbetjes.

Doe dat allemaal in de pan, zorg ervoor dat het flink onder water staat, en doe er een scheutje natuurazijn bij om de mineralen en andere voedingsstoffen te onttrekken uit de botten.

Laat dit zo’n 12 tot 24 uur zachtjes pruttelen. Je zult merken: hoe langer het staat, hoe meer alles uit elkaar valt, en dat is ook zeker de bedoeling.

Let er wel op dat je niet alles doorkookt door het op een hoog vuur te laten staan, want dan verdampt al het water en komt het droog te staan.

Gelatine-massa

Nadat de tijd verstreken is, laat je het een klein beetje afkoelen, en daarna zeef je alle kleine botjes eruit door het over te gieten in een grote kom met een zeef erop. Dit zet je in de koelkast. Na een nachtje koelkast zul je merken dat het een grote gelatine-massa is geworden; dan is-ie goed gelukt! Ik doe alles zelf altijd in een ijsblokjesvorm en vries het in. Mocht je een grote pan gemaakt hebben, dan kun je daar wel even mee vooruit.

 

Ook kun je natuurlijk variëren in de botten die je erin doet; elke keer is je bottensoep dan weer anders. 🙂

Maken jullie ook altijd extra supplementen?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Nacho en Chester's favo speeltjes Geef koekje! x

Nacho en Chester's favo speeltjes

20 april Door: Nacho & Chester

Nu we bijna allemaal in quarantaine zitten en zoveel mogelijk thuis moeten blijven, had ik het geniale idee om eens te laten zien wat nou echt de favoriete hondenspeeltjes ...

Lees het hele artikel
Chester 2 jaar! Geef koekje! x

Chester 2 jaar!

27 maart Door: Nacho & Chester

Op 13 Maart is het al weer 2 jaar geleden dat Chester geboren werd! Buiten het bijzondere feit dat ik hem geboren heb zien worden, blijft het altijd ...

Lees het hele artikel
Nekpijn en nu? Geef koekje! x

Nekpijn en nu?

20 februari Door: Nacho & Chester

Tijdens onze ochtend wandeling viel het mij ineens op dat Nacho super goed naast liep en niet aan de lijn trok, in de eerste instantie dacht ik dat al ...

Lees het hele artikel
Nacho en Chester spelen met voer! Geef koekje! x

Nacho en Chester spelen met voer!

5 december Door: Nacho & Chester

Vooral op van die regenachtige, koude en gure dagen heb je echt niet altijd zin om urenlange wandelingen te maken. Wat ik (en Nacho en Chester natuurlijk) dan erg ...

Lees het hele artikel