Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Bottenbouillon of Bone Broth voor de hond

27 november
x
Wat is dit?

De R zit inmiddels al weer een tijdje in de maand, en om het afweersysteem goed te ondersteunen maak ik in de koude maanden altijd bottensoep!

Lang laten sudderen!

Dat klinkt natuurlijk hartstikke smerig, maar voor de honden is het supergoed en ze vinden het heerlijk. Het is heel makkelijk te maken, alleen moet je er even rekening mee houden dat het best lang op het vuur moet staan. Meestal maak ik dit in het weekend zodat ik de tijd heb om het lekker te laten pruttelen, het moet namelijk minimaal 12 tot 24 uur op staan.

Recept

Begin met ongeveer een kilo vleesbotten. In dit geval had ik konijnkarkassen, lamsbotten, een mergpijp, eendenlooppootjes en platte ribbetjes.

Doe dat allemaal in de pan, zorg ervoor dat het flink onder water staat, en doe er een scheutje natuurazijn bij om de mineralen en andere voedingsstoffen te onttrekken uit de botten.

Laat dit zo’n 12 tot 24 uur zachtjes pruttelen. Je zult merken: hoe langer het staat, hoe meer alles uit elkaar valt, en dat is ook zeker de bedoeling.

Let er wel op dat je niet alles doorkookt door het op een hoog vuur te laten staan, want dan verdampt al het water en komt het droog te staan.

Gelatine-massa

Nadat de tijd verstreken is, laat je het een klein beetje afkoelen, en daarna zeef je alle kleine botjes eruit door het over te gieten in een grote kom met een zeef erop. Dit zet je in de koelkast. Na een nachtje koelkast zul je merken dat het een grote gelatine-massa is geworden; dan is-ie goed gelukt! Ik doe alles zelf altijd in een ijsblokjesvorm en vries het in. Mocht je een grote pan gemaakt hebben, dan kun je daar wel even mee vooruit.

 

Ook kun je natuurlijk variëren in de botten die je erin doet; elke keer is je bottensoep dan weer anders. 🙂

Maken jullie ook altijd extra supplementen?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Nacho & Chester proberen Eat Small hondenbrokken Geef koekje! x

Nacho & Chester proberen Eat Small hondenbrokken

18 augustus Door: Nacho & Chester

Wij hadden dit keer het genoegen om de Eat Small brokken te testen, deze brokken bestaan niet uit dierlijke eiwitten maar uit eiwitten van insecten! Hondenbrok van insecten En ...

Lees het hele artikel
Daag je hond eens uit! Geef koekje! x

Daag je hond eens uit!

24 juni Door: Nacho & Chester

Soms heb je wel eens van die dagen dat het van dat druilerige weer is.. dan heb je totaal geen trek om een wandeling buiten te gaan maken zonder ...

Lees het hele artikel
Chester's 1ste jaar! Geef koekje! x

Chester's 1ste jaar!

20 mei Door: Nacho & Chester

13 Maart 2018 5.40 ik weet het nog als de dag van gisteren. De geboorte We zagen in de puppy app groep dat Lucy was begonnen met hijgen, mijn ...

Lees het hele artikel
Nacho en Chester op Animal Event Geef koekje! x

Nacho en Chester op Animal Event

12 mei Door: Nacho & Chester

Afgelopen Zondag 5 mei was ons bezoek aan het Animal Event, dit is voor mij bij uitstek echt hét dierenuitje van het jaar! Voor ons is het ongeveer een ...

Lees het hele artikel