Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bottenbouillon of Bone Broth voor de hond

27 november
x
Wat is dit?

De R zit inmiddels al weer een tijdje in de maand, en om het afweersysteem goed te ondersteunen maak ik in de koude maanden altijd bottensoep!

Lang laten sudderen!

Dat klinkt natuurlijk hartstikke smerig, maar voor de honden is het supergoed en ze vinden het heerlijk. Het is heel makkelijk te maken, alleen moet je er even rekening mee houden dat het best lang op het vuur moet staan. Meestal maak ik dit in het weekend zodat ik de tijd heb om het lekker te laten pruttelen, het moet namelijk minimaal 12 tot 24 uur op staan.

Recept

Begin met ongeveer een kilo vleesbotten. In dit geval had ik konijnkarkassen, lamsbotten, een mergpijp, eendenlooppootjes en platte ribbetjes.

Doe dat allemaal in de pan, zorg ervoor dat het flink onder water staat, en doe er een scheutje natuurazijn bij om de mineralen en andere voedingsstoffen te onttrekken uit de botten.

Laat dit zo’n 12 tot 24 uur zachtjes pruttelen. Je zult merken: hoe langer het staat, hoe meer alles uit elkaar valt, en dat is ook zeker de bedoeling.

Let er wel op dat je niet alles doorkookt door het op een hoog vuur te laten staan, want dan verdampt al het water en komt het droog te staan.

Gelatine-massa

Nadat de tijd verstreken is, laat je het een klein beetje afkoelen, en daarna zeef je alle kleine botjes eruit door het over te gieten in een grote kom met een zeef erop. Dit zet je in de koelkast. Na een nachtje koelkast zul je merken dat het een grote gelatine-massa is geworden; dan is-ie goed gelukt! Ik doe alles zelf altijd in een ijsblokjesvorm en vries het in. Mocht je een grote pan gemaakt hebben, dan kun je daar wel even mee vooruit.

 

Ook kun je natuurlijk variëren in de botten die je erin doet; elke keer is je bottensoep dan weer anders. 🙂

Maken jullie ook altijd extra supplementen?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Groentemix Geef koekje! x

Groentemix

25 oktober Door: Nacho & Chester

Groente in de mix! Elke maand maak ik voor Nacho en Chester weer een verse groentemix als aanvulling op hun vers vlees voeding. Elke keer is hij weer anders, ...

Lees het hele artikel
Nacho 4 jaar! Geef koekje! x

Nacho 4 jaar!

11 oktober Door: Nacho & Chester

Nacho is afgelopen dinsdag 4 jaar geworden. Dit lieten we natuurlijk niet zo maar voorbijgaan! ’s Ochtends hebben we eerst rustig een rondje gewandeld samen met Chester. Het was ...

Lees het hele artikel
De 8 leukste feiten over Nacho & Chester Geef koekje! x

De 8 leukste feiten over Nacho & Chester

20 september Door: Nacho & Chester

Nacho en Chester hebben allebei zo hun eigenaardigheden. De 8 leukste weetjes over Nacho en Chester op een rijtje: Nacho eet niets wat rond van vorm is. Chester houdt ...

Lees het hele artikel
Socialiseren van een pup Geef koekje! x

Socialiseren van een pup

9 september Door: Nacho & Chester

Als een pup voor het eerst bij je thuiskomt, moet hij aan alles wennen. Alles ruikt anders en is allemaal nieuw. Dit was ook bij Chester het geval. Hoe ...

Lees het hele artikel