Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

De 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters

25 juni
x
Wat is dit?

Wat zijn nu de 7 beste hondenbrokken voor moeilijke eters? Als je een kieskeurige hond hebt, zit je soms met je handen in het haar. Wij hebben speciaal voor jou en jouw kieskeurige hond gezocht naar de meest smakelijke hondenbrokken.

Smakelijke hondenbrokken

Als er iets is wat de brokken voor een moeilijke eter moet hebben, is dat ze zeer aantrekkelijk en smakelijk zijn. Zo trekken ze jouw lastig etende hond tóch over de streep om de brokjes op te eten.

Top 7 hondenbrokken voor moeilijke eters

  1. Eden Semi Moist – een brok die bekend staat als aantrekkelijk voor lastige eters. Het hoge vleesgehalte en de zachtheid van de brok zijn hier verantwoordelijk voor. Een gezonde en smakelijke keuze. 
  2. ZiwiPeak Air Dried – eigenlijk zijn het stukje gedroogd vlees met alle vitaminen en mineralen die jouw hond nodig heeft. Door de structuur en het hoge vleesgehalte zeer smakelijk. Ook geschikt om te gebruiken als beloningssnoepje.
  3. Celtic Connectionde favoriete brok van mijn eigen moeilijke eters. Er zijn verschillende smaken, waardoor ze ook geschikt zijn voor honden die overgevoelig zijn voor kip of rund. De favoriet van mijn eigen honden is de smaak kip.
  4. Darf volbites geperste brokken met een hoog vleesgehalte. Een wat zachter brokje waardoor ze door veel honden graag worden gegeten.
  5. Carnilove een hoog vleesgehalte, geen granen en bijzondere dierlijke eiwitten zoals hert, wild zwijn en fazant.
  6. Acana Verse ingrediënten die meteen verwerkt worden tot een smakelijke hondenvoeding.
  7. OrijenEen hoog vlees en visgehalte en gevriesdroogde ingrediënten zorgen voor een smakelijke brok.

Brokken in kleine verpakking bestellen

Als jij net zoals ik een lastige eter hebt, dan wil je waarschijnlijk weten of je bovenstaande 7 merken ook in kleine verpakking kunt bestellen. Ja, een aantal gelukkig wel. De ZiwiPeak, Acana en Orijen zijn alledrie in een kleine verpakking te bestellen van 454 of 340 gram. Deze 3 merken zijn alledrie online te koop bij ZOO&ZO. Als je daar toch een bestelling gaat plaatsen kun je ook Carnilove brokken (kleinste verpakking 1,5 kilo) mee laten komen.

Top 4 online bestellen

Wil je nu liever meteen alle merken brokken bestellen die in de top 4 staan? Dan kun je online terecht bij Hondjekoek.nl. Daar verkopen ze Eden Semi Moist waarbij de kleinste verpakking 2 kilo is. De Celtic Connection, daarvan is de kleinste verpakking 1 kilo. Mijn eigen kieskeurige honden eten de Celtic Connection het liefste, maar alleen in de smaak Kip. Van ZiwiPeak heeft Hondjekoek alle smaken ook in de 454 gram verpakking en DARF volbites kun je vanaf 1,5 kilo bestellen. Wil je ook gaan experimenteren met blikvoeding of gestoomde maaltijdworsten? Daar kun je ook voor bij Hondjekoek terecht.

LEESTIP: Beloningssnoepjes voor een kieskeurige hond

Hond eet zijn brokken niet

De bovenstaande top 7 van de beste brokken voor moeilijke eters helpt jou om een merk hondenbrokken te kiezen als jouw hond zijn brokken niet wilt eten. De meest smakelijke staat op nummer 1 en zo door naar nummer 7. Maar iedere hond is anders, het kan best zijn dat jouw hond toch eerder voor de Acana brokken gaat dan voor ZiwiPeak. Dat is een kwestie van testen.

LEESTIP: Foss wil niet eten deel 1

De beste brokken voor moeilijke eters

Uiteindelijk gaat het er om dat jouw hond eet. Niet eten is ook voor honden ongezond. Dus brokken die jouw hond wel wilt eten dat is de eerste stap bij het uitzoeken van de beste brokken. Dan kun je gaan kijken of de brokken ook goed werken voor jou en jouw hond. Heeft jouw hond voldoende energie, een glanzende vacht en goede ontlasting? Bovenstaande top 7 van smakelijke hondenbrokken, zijn naast smakelijk ook gezond en compleet.

Iets lekkers over de brokken

Ben je gezwicht? Heb je iets lekkers over de brokken gegooid en eet jouw hond nu niet meer zonder? Zorg in elk geval dat je een gezonde keuze maakt. Ook voor toevoegingen over de brokken. Slobbersaus is geen gezonde keuze. Kies dan liever bottenbouillon, een gestoomde worst of gezonde blikvoeding.

Toch liever natvoer?

Merk je dat jouw hond liever natvoer dan brokjes eet? Er zijn gelukkig ook goede complete en uitgebalanceerde natvoedingen voor de hond. Dat kan een blikvoeding zijn of een gestoomde worst of gestoomde vers maaltijden van Renske bijvoorbeeld.

LEESTIP: blikvoeding voor de hond

Niet eten en gezondheid

Eet jouw hond moeilijk of niet, bekijk dan of er een medische reden is. Als jouw hond wel natvoer eet, maar geen brokken. Kan er iets mis zijn met de tanden of het gebit. Brokjes eten is dan misschien pijnlijk. Bezoek de dierenarts als jouw hond niet of nauwelijks eet, dat is geen situatie die kan voortduren.

Niet eten en hormonen

Honden die moeilijk of niet eten kunnen ook last hebben van hun hormonen. Vooral reutjes kunnen last krijgen van loopse teefjes in de buurt en eten dan niet.

Niet eten wel snoepen

Slimme honden hebben zo in de gaten dat wanneer ze niet eten, ze wel snackjes krijgen. Dus sta jij zorgelijk na iedere maaltijd met de snoepjes klaar, ‘want de hond moet toch iets eten’. Grote kans dat jij jouw hond aan het aanleren bent om de brokken te laten staan. Er komt immers altijd iets beters. Laat de snoepjes in de kast staan en beloon ook met de dagelijkse brokken.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 januari Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 september Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 juli Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel
Riverwood Bite Box wild - met winactie! Geef koekje! x

Riverwood Bite Box wild - met winactie!

7 juni Door: Redactie

Hondensnacks van wild zijn voor de hond heel erg lekker en gezond. Wil jij nu ook kans maken op 1 van de 5 Riverwood Bite Boxen Wild die we ...

Lees het hele artikel