Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Beloningssnoepjes voor een kieskeurige hond

31 mei
x
Wat is dit?

Als je met jouw hond gaat trainen, zelfs al is het maar thuis en wil je de basis dingen aanleren. Belonen is onderdeel van het leerproces. Maar wat als je nu, net zoals ik, een kieskeurige hond hebt? Hoe ga je dan belonen? Met een spelletje belonen kan ook, maar in veel gevallen werkt een voer beloning toch makkelijker.

Belonen met eigen brokken

Je kunt natuurlijk iets minder voer geven en de brokken die je minder geeft over de dag heen als beloning geven. Dat klinkt allemaal top, want je hond wordt niet te dik. Je hond is gemotiveerd, want hij heeft minder eten gehad en wil dus best wel werken voor zijn voer en je hond krijgt een uitgebalanceerde voeding en niet te veel snoepjes. Dat klinkt geweldig MAAR als jouw hond niet echt geïnteresseerd is in eten, of je voert rauw en je hond lust geen brokken, dan wordt het belonen met voer erg lastig. Je kunt moeilijk je beloningstas volstoppen met rauwe kippennekken.

Heel veel proberen

Ik moet toegeven het is een duur grapje steeds weer nieuwe beloningssnoepjes kopen en uitproberen. Lena is zelfs zo ‘erg’ dat ze de snoepjes weer uitspuugt als ze het niets vindt. En denk nu niet dat ik alleen droge hondenkoekjes heb getest. Opvallend detail: ik heb grote droge hondenkoekjes in huis en die eet ze dus wel. Ik ga dus zeker ook kleine droge hondenkoekjes proberen om te zien of ze die wel eet.

Maar goed tot nu afgekeurd zijn:
  • Vleesrepen lam in kleine stukjes
  • Braaaf softsnacks (alle varianten)
  • 6 verschillende merken hondenbrokken (zelfs de Eden Semi-moist brokken)
  • Runderhart trainers
  • Lamslong blokjes
Af en toe lekker zijn:
  • Orijen Freeze Dried kattensnoepjes – gevriesdroogde hondensnoepjes zijn erg aantrekkelijk qua geur en structuur. Omdat de hond versie erg groot is en lastig te breken zonder brokkelen, gebruik ik de kattenvariant (zelfde samenstelling alleen kleiner). Lena vond ze aan het begin héél erg lekker en wilde niets anders als beloning. Inmiddels is haar enthousiasme een beetje minder geworden en wil ze ze niet altijd.
  • Meat & Treat beloningsworstjes – de meeste honden doen hier een moord voor. Meat & Treat worstjes zijn kleine gestoomde worstjes (4 in 1 verpakking). Je kunt de worstjes eenvoudig in kleine stukjes snijden. De stukjes blijven heel en zijn daardoor perfect om mee te belonen. Lena is niet echt enthousiast, soms wel, soms niet.

De meest smakelijke beloningssnoepjes

Natuurlijk heb ik het nog lang niet opgegeven en heb ik nu wel een aantal dingen gevonden die ze wel echt lekker vindt. Dus dat geeft hoop voor de toekomst. Lena’s favoriete beloningssnoepjes zijn (in volgorde van smakelijkheid):

  1. Lakse Kronch viskoekjes – met stip op nummer 1. De Lakse Kronch viskoekjes, natuurlijk niet de variant met aardappel, nee alleen de 100% zalm variant is geweldig. Gelukkig zijn de Lakse Kronch koekjes ook in grootverpakking te bestellen. Dit snoepjes neemt Lena altijd aan en het is altijd echt een beloning voor haar. Grootste nadeel? Hoe mijn handen ruiken na het trainen.
  2. Kivo soft trainers Hert – een goede nummer 2 zijn de snoepjes van Kivo. Dit zijn kleine zachte beloningssnoepjes en Lena vindt ze gelukkig wel lekker. Iets minder dan de Lakse Kronch viskoekjes, maar toch een goede beloning aldus Lena.
  3. Rodi worst – dit is een toevallige ontdekking! Iris van Velzen waar we mee op pad zijn geweest voor een fotoshoot, had een zak vol met gesneden stukjes Rodi worst. Lena was daar meteen erg van gecharmeerd en ze nam ze ook meteen aan (zelfs van een vreemde). Enige nadeel is dat ze wel makkelijk kruimelen.Lakse Kronch trainers voor de hond

Wat ga ik nog proberen als beloningssnoepje?

Eigenlijk geef ik het liefste geen andere beloningssnoepjes, dan voertjes die echt bedoeld zijn voor honden. Maar nood breekt wet, dus ik ga toch wel stukjes kaas en stukjes knakworst proberen. Verder heb ik net weer een bestelling bij Hondjekoek gedaan. Voor een extra grote zak Lakse Kronch viskoekjes, de Kivo trainers en om uit te proberen heb ik ook besteld: Ziwipeak Dog Reward (fijne vleesstripjes van hertenvlees en groenlipmossel), de Icelandpet vissnoepjes (om te kijken of andere vissnoepjes ook bevallen) en de Eden Beloning Witvis & Wild.

Beloningstasje

Nu ik moet rondlopen met stukjes worst en stukjes zalmsnacks, gaat dat niet zo goed meer gewoon in mijn jaszakken. Het is dus de hoogste tijd voor een fijn beloningstasje. Nou die heb ik gevonden! Deze tip wil ik dan zeker nog met je delen. Ik heb gekozen voor de Twin Treat Plus. Dit is een beloningstas die je met 1 hand kunt openen, het tasje blijft dan open staan. Wil je ‘m weer sluiten? Dat kan ook met 1 hand en hij blijft dan ook echt goed dicht zitten. Verder heb je 2 vakjes, zo kan ik de stukjes worst apart houden van de zalmsnacks. En er zit zelf een doekje bij om je handen aan af te vegen (beter dan aan je broek). Hij is niet goedkoop, maar wel echt heel prettig in het gebruik. Hij kost €49,95, neem je de variant zonder doekje? Dat scheelt 10 euro.Twin Treat Beloningstasje

Stress!

Een kleine nabrander, maar neemt jouw hond nu helemaal geen snoepjes aan? Ook de allerlekkerste niet die hij thuis wel graag eet? Dan is waarschijnlijk de situatie veel te spannend. Dus dan heeft het geen zin om steeds lekkerdere snoepjes te proberen in dezelfde situatie. Dan kun je beter aan de slag om stress te verminderen. En spannende situaties langzaam op te bouwen. Lena heeft heel veel stress gehad van het weggaan bij de fokker, samen in de trein, naar het hondenhotel, met een vreemde naar de dierenarts en dan nog eens op transport. De eerste weken zijn we alleen maar bezig geweest met stress verminderen. Zelf heb ik er voor gekozen om haar te ondersteunen met een supplement, namelijk Sparrow Pet CannaRelax.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Een autobench, ja of nee? Geef koekje! x

Een autobench, ja of nee?

13 juni Door: Lena Luck

Hond los in de auto Natuurlijk wist ik al wel dat een hond in een autobench veel veiliger zit. Maar door altijd in busjes of bestelauto’s te rijden, hebben ...

Lees het hele artikel
Leuke ontmoeting in het bos Geef koekje! x

Leuke ontmoeting in het bos

9 juni Door: Lena Luck

Als je een reactieve hond hebt, word je als mens ook een beetje reactief of andere mensen met honden. Je wilt het liefste niet tegelijkertijd wandelen met andere honden. ...

Lees het hele artikel
Eerste ontmoeting met hondenfotograaf Iris van Velzen Geef koekje! x

Eerste ontmoeting met hondenfotograaf Iris van Velzen

22 mei Door: Lena Luck

Natuurlijk wil ik graag mooie foto’s laten maken van Lena. Dus zelf voordat Lena in Nederland was, stond de afspraak al met Hondenfotograaf Iris van Velzen. De foto’s die ...

Lees het hele artikel
Hondentransport - Lena is onderweg Geef koekje! x

Hondentransport - Lena is onderweg

2 mei Door: Lena Luck

Zoals je al in mijn vorige blogs hebt kunnen lezen komt Lena uit Rusland. Met de Corona restricties kan ik haar niet zelf ophalen. Ze is gisteren onderweg op ...

Lees het hele artikel