Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Beloningssnoepjes voor een kieskeurige hond

31 May
x
Wat is dit?

Als je met jouw hond gaat trainen, zelfs al is het maar thuis en wil je de basis dingen aanleren. Belonen is onderdeel van het leerproces. Maar wat als je nu, net zoals ik, een kieskeurige hond hebt? Hoe ga je dan belonen? Met een spelletje belonen kan ook, maar in veel gevallen werkt een voer beloning toch makkelijker.

Belonen met eigen brokken

Je kunt natuurlijk iets minder voer geven en de brokken die je minder geeft over de dag heen als beloning geven. Dat klinkt allemaal top, want je hond wordt niet te dik. Je hond is gemotiveerd, want hij heeft minder eten gehad en wil dus best wel werken voor zijn voer en je hond krijgt een uitgebalanceerde voeding en niet te veel snoepjes. Dat klinkt geweldig MAAR als jouw hond niet echt geïnteresseerd is in eten, of je voert rauw en je hond lust geen brokken, dan wordt het belonen met voer erg lastig. Je kunt moeilijk je beloningstas volstoppen met rauwe kippennekken.

Heel veel proberen

Ik moet toegeven het is een duur grapje steeds weer nieuwe beloningssnoepjes kopen en uitproberen. Lena is zelfs zo ‘erg’ dat ze de snoepjes weer uitspuugt als ze het niets vindt. En denk nu niet dat ik alleen droge hondenkoekjes heb getest. Opvallend detail: ik heb grote droge hondenkoekjes in huis en die eet ze dus wel. Ik ga dus zeker ook kleine droge hondenkoekjes proberen om te zien of ze die wel eet.

Maar goed tot nu afgekeurd zijn:
 • Vleesrepen lam in kleine stukjes
 • Braaaf softsnacks (alle varianten)
 • 6 verschillende merken hondenbrokken (zelfs de Eden Semi-moist brokken)
 • Runderhart trainers
 • Lamslong blokjes
Af en toe lekker zijn:
 • Orijen Freeze Dried kattensnoepjes – gevriesdroogde hondensnoepjes zijn erg aantrekkelijk qua geur en structuur. Omdat de hond variant erg groot is en lastig te breken zonder brokkelen, gebruik ik de kattenvariant (zelfde samenstelling alleen kleiner). Lena vond ze aan het begin héél erg lekker en wilde niets anders als beloning. Inmiddels is haar enthousiasme een beetje minder geworden en wil ze ze niet altijd.
 • Meat & Treat beloningsworstjes – de meeste honden doen hier een moord voor. Meat & Treat worstjes zijn kleine gestoomde worstjes (4 in 1 verpakking). Je kunt de worstjes eenvoudig in kleine stukjes snijden. De stukjes blijven heel en zijn daardoor perfect om mee te belonen. Lena is niet echt enthousiast, soms wel, soms niet.

De meest smakelijke beloningssnoepjes

Natuurlijk heb ik het nog lang niet opgegeven en heb ik nu wel een aantal dingen gevonden die ze wel echt lekker vindt. Dus dat geeft hoop voor de toekomst. Lena’s favoriete beloningssnoepjes zijn (in volgorde van smakelijkheid):

 1. Lakse Kronch viskoekjes – met stip op nummer 1. De Lakse Kronch viskoekjes, natuurlijk niet de variant met aardappel, nee alleen de 100% zalm variant is geweldig. Gelukkig zijn de Lakse Kronch koekjes ook in grootverpakking te bestellen. Dit snoepjes neemt Lena altijd aan en het is altijd echt een beloning voor haar. Grootste nadeel? Hoe mijn handen ruiken na het trainen.
 2. Prins Train & Care Puppy – de Prins Train & Care zijn tubes met een soort smeerworst die je als beloning kunt geven. Lena is helemaal gek van de tubes. Als ze iets goed doet mag ze zelf van de tube likken. Ik heb gekozen voor de puppy variant, maar ze zijn er ook in de smaken Zalm en Kip.
 3. Stukjes hondenpannenkoek – een nieuwe favoriet is de hondenpannenkoek! Die kun je zelf bakken, af laten koelen en in kleine stukjes breken als beloning.
 4. Rodi worst – dit is een toevallige ontdekking! Iris van Velzen waar we mee op pad zijn geweest voor een fotoshoot, had een zak vol met gesneden stukjes Rodi worst. Lena was daar meteen erg van gecharmeerd en ze nam ze ook meteen aan (zelfs van een vreemde). Enige nadeel is dat ze wel makkelijk kruimelen. Lakse Kronch trainers voor de hond

Wat ga ik nog proberen als beloningssnoepje?

Eigenlijk geef ik het liefste geen andere beloningssnoepjes, dan voertjes die echt bedoeld zijn voor honden. Maar nood breekt wet, dus ik ga toch wel stukjes kaas en stukjes knakworst proberen. Update: knakworst is afgekeurd, kaas is een dikke vette ja! Verder heb ik net weer een bestelling bij Hondjekoek gedaan. Voor een extra grote zak Lakse Kronch viskoekjes, de Kivo trainers en om uit te proberen heb ik ook besteld: Ziwipeak Dog Reward (fijne vleesstripjes van hertenvlees en groenlipmossel), de Icelandpet vissnoepjes (om te kijken of andere vissnoepjes ook bevallen) en de Eden Beloning Witvis & Wild.

Beloningstasje

Nu ik moet rondlopen met stukjes worst en stukjes zalmsnacks, gaat dat niet zo goed meer gewoon in mijn jaszakken. Het is dus de hoogste tijd voor een fijn beloningstasje. Nou die heb ik gevonden! Deze tip wil ik dan zeker nog met je delen. Ik heb gekozen voor de Twin Treat Plus. Dit is een beloningstas die je met 1 hand kunt openen, het tasje blijft dan open staan. Wil je ‘m weer sluiten? Dat kan ook met 1 hand en hij blijft dan ook echt goed dicht zitten. Verder heb je 2 vakjes, zo kan ik de stukjes worst apart houden van de zalmsnacks. En er zit zelf een doekje bij om je handen aan af te vegen (beter dan aan je broek). Hij is niet goedkoop, maar wel echt heel prettig in het gebruik. Hij kost €49,95, neem je de variant zonder doekje? Dat scheelt 10 euro. Twin Treat Beloningstasje

Stress!

Een kleine nabrander, maar neemt jouw hond nu helemaal geen snoepjes aan? Ook de allerlekkerste niet die hij thuis wel graag eet? Dan is waarschijnlijk de situatie veel te spannend. Dus dan heeft het geen zin om steeds lekkerdere snoepjes te proberen in dezelfde situatie. Dan kun je beter aan de slag om stress te verminderen. En spannende situaties langzaam op te bouwen. Lena heeft heel veel stress gehad van het weggaan bij de fokker, samen in de trein, naar het hondenhotel, met een vreemde naar de dierenarts en dan nog eens op transport. De eerste weken zijn we alleen maar bezig geweest met stress verminderen. Zelf heb ik er voor gekozen om haar te ondersteunen met een supplement, namelijk Sparrow Pet CannaRelax.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel