Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De beste geperste hondenbrokken

3 May
x
Wat is dit?

Wat zijn de beste geperste hondenbrokken? Als je op zoek bent naar geperste hondenbrokken, dan ben je er al uit dat je wilt gaan voor brokken die koudgeperst zijn. Dat kan verschillende redenen hebben, misschien wil je de brok voeren naast KVV. Of misschien heeft jouw hond moeite met het verteren van krokante brokken. Hoe dan ook geperste hondenbrokken zijn een gezonde keuze.

Goede geperste brok

Omdat je inmiddels zo veel merken hondenvoer hebt die (ook) een geperste brok hebben. Is het soms lastig kiezen. Waar moet een goede geperste brok aan voldoen? Dat de brok geperst is, is natuurlijk een voordeel op zich. Verder is het vleesgehalte belangrijk, of de brok compleet is qua vitaminen en mineralen en of er geen onnodige toevoegingen inzitten zoals conserveermiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen. Otis en Grace geperste brokken

De 5 beste geperste hondenbrokken

Uit bovenstaande criteria is onderstaande lijst voortgekomen met de 5 beste merken koudgeperste hondenbrokken. Bekijk nu welk merk het beste bij jouw wensen past! Onderstaande brokken zijn geschikt voor volwassen honden.

Otis & Grace

Twee woorden om het merk Otis & Grace mee te beschrijven? Gewoon goed. Een mooie pure geperste brok, met de juiste ingrediënten in een simpele verpakking voor een mooie prijs. Soms kan goed ook gewoon heel simpel zijn. Je kunt kiezen uit de smaken Kip, Lam en Rund. Deze smaken kun je ook onderling afwisselen. Een zak geperste brokken van Otis & Grace van 15 kilo kost 52 euro. Geperste brok Otis & Grace


DARF bites geperste brokken

De geperste brokken van DARF zijn smakelijke geperste brokken gemaakt van vers vlees. Het vlees wordt gedroogd en daarna direct geperst tot brok. De ingrediënten zijn transparant zo weet jij precies welk onderdeel van welk dier er in de brok verwerkt zit. Van kippennekken tot runderhart en geitenvlees.

Geperste brok met hoog vleesgehalte

Het vleesgehalte in de DARF volbites is zeer hoog, zeker voor een geperste brok. Per kilo brokken zit er 3200 gram vers vlees verwerkt. Als koolhydraatbron wordt er gierst gebruikt, gierst is zeer voedzaam met veel vezels, vitamine B en magnesium en gierst is ook nog glutenvrij (handig voor de gevoelige honden).
Een zak DARF volbites van 20 kilo kost 64,50


Kivo geperste brokken

Het merk Kivo is vooral bekend geworden met hun versvoeding voor de hond. Omdat er naast versvoeding en gestoomde worsten toch nog vraag bleef van klanten naar een brok passend bij het versvoer is Kivo brokken gaan maken. Uiteraard met een hoog gehalte dierlijke ingrediënten en met waardevolle groenten, kruiden en prebiotica.
De goedkoopste optie Kivo brokken is de (glutenvrije) kip variant, een zak van 14 kilo kost 53,95

Graanvrije geperste brok

Alle smaken van Kivo geperste brokken zijn glutenvrij. Naast de glutenvrije smaken, hebben ze ook 3 smaken geperste brokken die niet alleen glutenvrij zijn, maar volledig graanvrij. Dit zijn de smaken: Lam, Zalm en Eend. Bekijk hier de graanvrije geperste brokken van Kivo.

Kivo graanvrije geperste brok
Kivo heeft 3 smaken graanvrije geperste brokken; eend, lam en zalm

Carnis geperste hondenvoer

De geperste hondenbrokken van Carnis worden in Nederland gemaakt en zijn helemaal natuurlijk. Geen geur-, kleur-, en smaakstoffen, geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen. Door het aanwezige pensmeel in de brok, is deze ook geschikt voor moeilijke eters. Pens heeft voor honden namelijk een onweerstaanbare geur!
Carnis kost per 12,5 kilo 48,95 Carnis geperst hondenvoer


Canis Purus

De geperste brokken van Canis Purus bevatten ingrediënten van een hoge kwaliteit. Zo zit in de smaak Rund & Eend vlees van de Black Angus koeien samen met gedroogd eendenvlees. Naast een goede kwaliteit vlees, bevatten de brokken van Canis Purus groenlipmossel voor soepele gewrichten en sterke botten. Canis Purus is er in 4 smaken die je onderling kunt afwisselen.
Canis Purus Kip met zalmolie kost 56,90 per 15 kilo


De goedkoopste geperste brokken

Ben je nu benieuwd welke geperste brokken uit deze lijst het goedkoopst zijn? Hier zijn de 5 merken van goedkoopst naar duurst. Let op: voor dit rijtje is de goedkoopste smaak en verpakking van ieder merk gebruikt. Wil je een andere smaak in een kleinere zak kan het duurder uitvallen. Dit zijn de prijzen per kilo.

  1. DARF volbites: € 3,22 per kilo
  2. Otis & Grace: € 3,47 per kilo
  3. Canis Purus: € 3,79 per kilo
  4. Kivo: € 3,85 per kilo
  5. Carnis: € 3,91 per kilo

Geperste, geëxtrudeerde of ovengebakken brokken

Wil je graag eerst meer lezen over de verschillende soorten brokken. In de blog Hondenbrokken: geperst, geëxtrudeerd of ovengebakken’ lees je alles over de verschillende productiemethoden van brokken en de voor- en nadelen van iedere soort.

De beste geperste hondenbrokken

Als het goed is heeft deze blog jou goed op weg geholpen in de keuze welke geperste brokken jij wilt gaan voeren aan jouw hond. Wij hebben de beste merken voor je op een rij gezet voor volwassen honden en de beste geperste brokken voor puppy’s. Het is altijd belangrijk om te kijken of jouw hond het goed doet op een bepaalde brok.

Geperste brokken en tandenpoetsen

Het voordeel van geperste brokken, de goede vertering, is ook meteen een beetje het nadeel. Doordat de brokken wat zachter zijn en makkelijker uit elkaar vallen (en dus beter verteren), plakken ze ook sneller aan de tanden. Achtergebleven restjes op de tanden kunnen op de lange termijn tandplak veroorzaken. Een oplossing is om na de maaltijd een gedroogde snack te geven of regelmatig de tanden van jouw hond te poetsen (dat is aan te randen bij alle honden en voersoorten).

De linkjes in deze blog zijn zogenaamde affiliatelinks, wanneer jij iets koopt via een linkje ontvangen wij een klein percentage van jouw aankoop. Hiermee houden we ons platform online en actueel.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel