Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Blikvoer voor de hond – de voordelen en de nadelen

10 December
x
Wat is dit?

Blikvoer voor de hond de voordelen en de nadelen op een rijtje. Terwijl ik een blik hondenvoer opentrek en bijna omval van de geur, bedenk ik me ik heb nog niet eens een blog geschreven over blikvoeding voor de hond. Hoogste tijd!

Blikvoer gezond

Een vraag over blikvoeding voor de hond die veel gesteld wordt is; is blikvoer gezond? Daar is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Je hebt hele slechte kwaliteit blikvoeding en blikvoeding voor de hond van hoge kwaliteit. Wat positief is aan blikvoer voor de hond, is dat het een hoog vochtgehalte heeft en als je de juiste blikvoeding kiest, is het ook gezond voor de hond.

Wat is goed blikvoer voor de hond?

Hoe ziet blikvoeding voor de hond van hoge kwaliteit er uit? Draai het blikje maar om en bekijk de ingrediënten. Wat je wel wilt is; een hoog vlees of visgehalte. Geen dierlijke bijproducten of plantaardige bijproducten. Waarom geen ‘bijproducten’? Omdat je geen idee hebt waar dit uit bestaat. Naast vlees of vis kunnen groenten, fruit of kruiden prima in blikvoer voor de hond zitten en nog gezond zijn ook.

Gezonde blikvoeding voor de hond
Gezonde blikvoeding voor de hond bevat goede ingrediënten en als hoofdingrediënt vis of vlees.

Blikvoer slecht voor honden

Er is zeker blikvoer op de markt wat niet gezond is voor de hond. Denk aan slechte ingrediënten en onnatuurlijke toevoegingen. Wat mensen verder tegenhoudt om te kiezen voor blikvoeding is dat het slecht zou zijn voor de tanden. Uiteraard kauwt jouw hond niet op blikvoer, zoals met brokken. Maar mits de juiste ingrediënten worden gebruikt in het blikvoer (geen suikers, zo min mogelijk granen en een hoog vleesgehalte) tast de blikvoeding het gebit niet aan. Waardoor het wel nadelig kan zijn voor een goede tandgezondheid is dat het blijft plakken op de tanden, net zoals bij geperste brokken het geval is. Een manier om te zorgen dat jouw hond zijn gebit gezond blijft is tandenpoetsen of het aanbieden van een natuurlijke kauwsnack na het eten (dat werkt trouwens ook heel goed voor de spijsvertering van de hond. Je kunt niet zeggen dat al het blikvoer per definitie slecht is voor honden. In deze blog gaan we verder uit van blikvoeding van een hoge kwaliteit.

Complete of aanvullende blikvoeding

Er bestaat compleet blikvoer voor de hond, dat wil zeggen dat het qua mineralen en vitaminen complete voeding is. Dit soort blikvoeding kun je aan jouw hond geven als dagelijkse voeding. Zo weet je zeker dat jouw hond een uitgebalanceerd menu krijgt. Ook wanneer je de blikvoeding geeft als aanvulling of afwisseling op brokken is het fijn als de voeding compleet is. Aanvullende blikvoeding is vaak alleen vlees of vis in blik. Het prettige daarvan is, dat het geen extra aanvullingen bevat qua vitaminen en mineralen. Deze blikvoeding is alleen niet geschikt als dagelijkse voeding, hooguit als aanvulling op de brokken (als smaakmaker) of als vulling voor de Kong of een ander voerspeeltje.

Het beste blikvoer voor honden

Je hebt al kunnen lezen aan welke eisen een goed blikvoer voor de hond moet voldoen. Om het je nu nog makkelijker te maken, volgt hier een opsomming van de beste merken blikvoer voor de hond. Onderstaande merken zijn allemaal complete blikvoedingen voor de hond.

 1. Celtic Connection
 2. Farmina
 3. Ziwipeak
 4. Terra Canis
 5. Goood petfood

Celtic Connection:

De Celtic Connection blikvoeding bevat vlees aangevuld met groenten en kruiden. Deze complete blikvoeding voor de hond bevat ook glucosamine, chondroïtine en MSM voor soepele spieren, kraakbeen en gewrichten. De voeding is licht verteerbaar. Er wordt geen rund gebruikt in de blikken. Je kunt kiezen uit 4 smaken;  lam met geit, kip met kalkoen, eend met gans en zalm met forel.

Farmina blikvoeding:

De blikvoeding van Farmina is een gezonde keuze voor de hond. Ze hebben een geschikte smaak voor iedere hond. Je kunt kiezen uit small breed, medium en large breed, puppy of adult. Maar ook uit skin & coat (speciaal voor een gezonde vacht en huid), weight management (voor honden die aanleg hebben om dik te worden of al te zwaar zijn) en heel veel verschillende smaken. Wat alle blikken met elkaar gemeen hebben is dat ze goede ingrediënten bevatten, dat de blikken zelf BPA vrij zijn en dat het een fijne structuur heeft voor de hond om te eten. Mooi vochtgehalte en niet te droog.

Farmina blikvoer hond

Ziwipeak:

Blikvoeding voor de hond van het merk Ziwipeak bestaat voor het grootste gedeelte uit vlees van scharreldieren. Het hoge vleesgehalte (soms ook gecombineerd met vis), de herkomst van het vlees en de aanvulling in de vorm van groenlipmossel, maken van Ziwipeak een gezonde en goede blikvoeding voor de hond. De groenlipmossel is goed voor de gewrichten, dus ook oudere honden hebben baat bij de voeding van Ziwipeak

Terra Canis:

Door alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken die geschikt zijn voor menselijke consumptie, maakt Terra Canis een gezonde en hoogwaardige blikvoeding voor de hond. De blikken van Terra Canis bevatten veelal geen granen en vlees van 1 diersoort. Ook bijzondere diersoorten speciaal voor overgevoelige of allergische honden. Terra Canis blikvoer hond

Goood petfood:

De naam zegt het al een beetje Goood petfood blikvoeding voor de hond is een gezonde keuze in blikvoer. Gemaakt van vlees van scharreldieren. Het heeft een mooi hoog vleesgehalte en alleen goede ingrediënten.

Kwaliteit blikvoer voor de hond

Zoals je al hebt kunnen lezen, draait alles om de kwaliteit van de blikvoeding die je aan jouw hond geeft. In onderstaande opsomming van de voordelen en de nadelen van blikvoer voor de hond, gaan we uit van een goede kwaliteit blikvoeding.

Voordelen blikvoer hond:

 • Smakelijk voor de hond
 • Bevat veel vocht, wat goed is voor de nieren
 • Makkelijk verteerbaar
 • Verse ingrediënten
 • Handig om mee te nemen tijdens vakanties
 • Goed alternatief op vers voeding
 • Lang houdbaar
 • Geen conserveermiddelen nodig (het verhitten in blik is de conservering)
 • Goed te portioneren
 • Vaak in verschillende maten te koop
 • Handig om te gebruiken in voerspeeltjes
 • Makkelijk voor het geven van supplementen
 • Perfect voor op de Lickimat
 • Geschikt voor honden met pijn bij het eten of weinig tot geen tanden
 • Hoog gehalte aan vlees of vis (goed opneembare eiwitten)

Nadelen blikvoer hond:

 • Stinkt (voor ons mensen)
 • Plakt aan de tanden
 • Goede kwaliteit blikvoeding is duur
 • Als je alleen blikvoer geeft moet je veel voeren (vergeleken met brokken)

Hopelijk heb ik al jouw vragen over blikvoeding voor de hond kunnen beantwoorden. Sta je nu zelf met jouw neus boven een blik hondenvoer bijna te kokhalzen, je weet nu in ieder geval waar je het allemaal voor doet!

De foto boven de blog is van @kayatheshepherd. Bedankt dat we deze mogen gebruiken!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel