Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wat is KVV hondenvoer?

10 July
x
Wat is dit?

“Ik geef mijn hond KVV”, maar wat in hemelsnaam is KVV? Niet verder zoeken we leggen het je helemaal uit!

Kant-en-klaar Vers Vlees

Zo dat was makkelijk, wat er wordt bedoeld met KVV is kant-en-klaar vers vlees voeding voor de hond, of staat het toch voor Compleet Vers Vlees voor de hond? In dat geval zou het CVV zijn. Hoe dan ook met KVV wordt gemalen voeding voor de hond bedoeld wat bestaat uit vlees, botten en organen (en eventueel groenten en vitaminen en mineralen poeder). KVV wordt rauw aan de hond gegeven en je koopt dit dus diepgevroren in een dierenwinkel of online.

LEESTIP: 5 grootste misverstanden over rauwe voeding voor de hond

Worsten, schijven, plakken, bakjes

Wanneer je KVV koopt, zijn er heel veel verschillende merken waar je uit kunt kiezen. De manier van verpakken verschilt ook. Zo kan de KVV in diepvriesrollen (van plastic) zitten, in schijven los ingevroren, in plakken of blokjes los ingevroren en in bakjes. Wanneer je KVV wilt voeren heb je dus in elk geval voldoende ruimte in jouw vriezer nodig.

Voordelen van KVV

Waarom zijn zo veel mensen enthousiast over KVV? De reden waarom veel mensen KVV willen voeren omdat er dan geen ’troep’ in de voeding zit. Je voert immers alleen vlees, gemalen bot en orgaan. Verder zijn er veel honden die baat hebben bij het eten van KVV, omdat ze op brokken niet zo goed reageren bijvoorbeeld. Verder is KVV makkelijker om te voeren dan wanneer je zelf BARF maaltijden wilt samenstellen voor jouw hond. Want als het goed is zitten alle benodigde ingrediënten van een uitgebalanceerde voeding in de KVV.

LEESTIP: Wat voer ik? BARF

Nadelen van KVV

Het grootste nadeel van KVV is dat je niet precies kunt nagaan welke ingrediënten er in de KVV zitten. Het is natuurlijk fijngemalen en je kunt zo niet zien of de verhouding vlees/bot/orgaan precies klopt met de dagelijkse voedingsbehoefte van honden. Daarnaast is het omdat het gemalen is niet persé beter voor de tanden of het voldane gevoel na het eten, omdat er niets te kluiven valt. Het kan dus heel goed zijn dat jouw hond erg schrokt met KVV. Eén manier om dat te teckelen is door meteen na het eten een natuurlijke kluif te geven zoals een bullepees.

Wel of geen groentemix

Sommige merken KVV bevatten ook groenten (of soms zelfs fruit) en andere niet die bevatten alleen gemalen vlees, bot en orgaan. Groenten zijn wel gezond voor jouw hond dus je kunt een KVV kiezen met groenten in de voeding of je maakt zelf een groentemix voor jouw hond. Die groentemix geef je dan dagelijks bij de portie KVV.

LEESTIP: Groentemix

Wel of geen premix

Premix is een multivitaminen en mineralen preparaat wat aan KVV kan worden toegevoegd. Hierdoor zijn alle benodigde vitaminen en mineralen die jouw hond dagelijks nodig heeft aanwezig in de voeding. Het voordeel van een premix in de KVV is dat je zeker weet dat de dagelijkse vitaminen en mineralen in de voeding aanwezig zijn. Blijft natuurlijk wel een feit dat een premix toevoegen niet zo natuurlijk is, als de meeste mensen graag willen dat hún KVV is. Zij zien liever dat alle ingrediënten in de juiste verhoudingen aanwezig zijn waardoor alle benodigde vitaminen en mineralen ook zonder premix in de KVV zitten.

Afwisselen van merken

Wil je graag KVV gaan voeren? Dan is één van de adviezen om verschillende merken af te wisselen. Met KVV kun je makkelijk verschillende merken afwisselen. Het is immers allemaal rauwe voeding op basis van vlees. De reden om af te wisselen is om te zorgen dat jouw hond zo compleet mogelijk wordt gevoerd. Ook merken met en zonder premix en met en zonder groenten kunnen worden afgewisseld. Door het afwisselen krijg je een meer divers menu voor jouw hond.

Zoek je nu meer informatie over KVV of rauw voer voor honden? Dit boek is echt een aanrader en kost slechts €15,95

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel