Een tijd geleden heb ik een algemene blog geschreven over het voeren van vers vlees en aangezien ik vaak de vraag krijg ‘hoe je dat dat in porties snijden?’ Leek het mij wel leuk om eens te laten zien hoe ik eens in de maand in de keuken sta te zwoegen.
Nee hoor, als je je goed voorbereid is het zo gedaan. En als ik echt geen tijd heb bestel ik bij ons vaste verkooppunt de porties al gesneden, dan is het alleen nog maar het vlees sorteren op Nacho en Chester en in de vriezer stoppen.
Vlees verdelen in porties
Maar omdat ik het leuk vind om te variëren in soorten en er wat extraatjes bij te doen snij ik vaak het vlees zelf en is het best een leuk maar tijdrovend klusje en het is net of je goodiebags aan het vullen bent 🙂🙂
LEESTIP: Wat is KVV?
Als de bestelling geleverd is moet het uiteraard altijd eerst door de keuring heen. Na uitvoerig snuffelen en Chester er bijna vandoor gaat met de bevroren kwartellijfjes. Laat ik de KVV vleesrollen, eendenlever en kwartellijfjes op het aanrecht staan om een klein beetje zacht te worden. Van de vorige keer zijn er nog konijnendelen over die ik ook op wil maken.
Deels ontdooien
Volledig bevroren vlees krijg je onmogelijk doorgesneden dus dit moet altijd een uurtje ontdooien, en in de tussentijd zet ik alles alvast klaar om later mee te beginnen.
Ik gebruik:
- Dikke snijplank
- Scherp mes
- Weegschaal
- Stalen kom
- Zakjes (de 1l zakjes van de Lidl zijn de beste 🙂)
- Zwarte stift om op te schrijven voor wie wat is
- Handschoenen (hygiëne is belangrijk als je met rauw vlees werkt)
Als het vlees eenmaal een beetje is ontdooid begin ik met snijden, Nacho krijgt bijvoorbeeld 340 gram per dag en Chester rond de 250 gram, de kvv is al compleet omdat ik altijd per maand 5 verschillende diersoorten geef met daarbij extra vis voor Chester want Nacho lust dat niet. De extra’s die ik er dus bij geef zijn minimaal om de verhoudingen van het vlees niet te verstoren, let daar dus bij op als je zelf ook wat extraatjes erbij gaat geven. Geef dus geen hele karkassen of hoge hoeveelheden orgaan erbij als je al kvv als hoofdvoeding geeft.
De porties die ik snij doe ik in de afsluitbare zakjes en schrijf ik de naam erop, zoals je op de foto kan zien waren mijn fijne zakjes van de Lidl op en heb ik snel andere gekocht. Helaas blijft op deze zakjes de stift niet goed zitten en moet ik nu dagelijks ontcijferen voor wie de portie is, zorg dus dat je genoeg zakjes hebt 😉
Geportioneerd en wel stapel ik ze op maak ik het aanrecht schoon met Dettol en breng ik het naar beneden want daar staat onze vriezer, het geeft mij altijd een voldaan gevoel als alles precies in de vriezer past en tot de nok gevuld is.
Met deze hoeveelheid doen wij ongeveer een maand en dan mag ik weer opnieuw bestellen wat ook weer een feestje is! Ik vind het heerlijk om te struinen door de site en te bedenken wat Nacho en Chester dit keer weer gaan eten.
Gerelateerde artikelen
Tags
Een tijd geleden heb ik een algemene blog geschreven over het voeren van vers vlees en aangezien ik vaak de vraag krijg ‘hoe je dat dat in porties snijden?’ Leek het mij wel leuk om eens te laten zien hoe ik eens in de maand in de keuken sta te zwoegen.
Nee hoor, als je je goed voorbereid is het zo gedaan. En als ik echt geen tijd heb bestel ik bij ons vaste verkooppunt de porties al gesneden, dan is het alleen nog maar het vlees sorteren op Nacho en Chester en in de vriezer stoppen.
Vlees verdelen in porties
Maar omdat ik het leuk vind om te variëren in soorten en er wat extraatjes bij te doen snij ik vaak het vlees zelf en is het best een leuk maar tijdrovend klusje en het is net of je goodiebags aan het vullen bent 🙂🙂
LEESTIP: Wat is KVV?
Deels ontdooien
Ik gebruik:
Als het vlees eenmaal een beetje is ontdooid begin ik met snijden, Nacho krijgt bijvoorbeeld 340 gram per dag en Chester rond de 250 gram, de kvv is al compleet omdat ik altijd per maand 5 verschillende diersoorten geef met daarbij extra vis voor Chester want Nacho lust dat niet. De extra’s die ik er dus bij geef zijn minimaal om de verhoudingen van het vlees niet te verstoren, let daar dus bij op als je zelf ook wat extraatjes erbij gaat geven. Geef dus geen hele karkassen of hoge hoeveelheden orgaan erbij als je al kvv als hoofdvoeding geeft.
De porties die ik snij doe ik in de afsluitbare zakjes en schrijf ik de naam erop, zoals je op de foto kan zien waren mijn fijne zakjes van de Lidl op en heb ik snel andere gekocht. Helaas blijft op deze zakjes de stift niet goed zitten en moet ik nu dagelijks ontcijferen voor wie de portie is, zorg dus dat je genoeg zakjes hebt 😉
Geportioneerd en wel stapel ik ze op maak ik het aanrecht schoon met Dettol en breng ik het naar beneden want daar staat onze vriezer, het geeft mij altijd een voldaan gevoel als alles precies in de vriezer past en tot de nok gevuld is.
Met deze hoeveelheid doen wij ongeveer een maand en dan mag ik weer opnieuw bestellen wat ook weer een feestje is! Ik vind het heerlijk om te struinen door de site en te bedenken wat Nacho en Chester dit keer weer gaan eten.
Gerelateerde artikelen
Boek review: Rauwvoer voor de hondDoor: Redactie
Wat is KVV hondenvoer?Door: Redactie
Wat eet jouw hond?Door: Redactie
Tags