Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Boek review: Rauwvoer voor de hond

7 november
x
Wat is dit?

Rauwvoer voor de hond
Verantwoord rauw voeren in 3 stappen

Over de auteur

Meike van den Haak en Voerwijzer zijn een begrip in hondenvoedingsland. Sinds 2011 schrijft Meike op haar website Voerwijzer over gezonde voeding voor honden en katten. Op de website kunnen bezoekers merken en soorten brokken en merken rauwvoer vergelijken. Door al bijna 10 jaar actief voedingen onder de loep te nemen en mensen te helpen naar de best passende voeding voor hun huisdier, weet Meike als geen ander waar beginnende rauw voerders tegenaan lopen. Bij het schrijven van “Rauwvoer voor de hond” heeft Meike de hulp ingeschakeld van dierenarts Anneke Schellingerhout om zeker te zijn dat de gegeven adviezen ook vanuit het oogpunt van een dierenarts helemaal kloppen. Anneke heeft ook het voorwoord van het boek geschreven.

Gemalen rauwvoer

Dit boek richt zich op de gemalen rauwvoeding en niet op rauw voeding waarbij je zelf het menu samenstelt uit lossen onderdelen (BARF). Aan het begin van het boek staat uitgelegd waarom voor de term rauwvoer is gekozen en niet voor bijvoorbeeld KVV of versvlees voeding.

Stap 1: Past rauwe voeding bij jullie?

Het boek is verdeeld in 3 stappen. Dit zorgt er voor dat het boek duidelijk en overzichtelijk is opgebouwd. Je wordt als lezer meegenomen langs alle belangrijke aspecten die komen kijken bij het voeren van rauwe voeding aan jouw hond. Logischerwijs begint deze zoektocht bij de vraag of rauwe voeding wel bij je past. Hier komen alle praktische zaken aan bod zoals hoeveel vriesruimte heb ik nodig, wat kost het? welke hygiënemaatregelen moet ik nemen. Maar ook de voordelen en de risico’s van het voeren van rauwvoer.

Stap 2: Wat kun je het beste voeren?

Een belangrijk onderdeel, want als je eenmaal hebt besloten dat je rauwvoer wilt gaan voeren, welk merk kies je dan en geef je naast het merk dat je kiest ook nog aanvullingen? Ook dit deel beschrijft uitgebreid waar je op moet letten bij het kiezen van het merk rauwvoer (met interessant praktijkvoorbeeld). Alle gezonde en essentiële toevoegingen worden beschreven en ook de toevoegingen die je niet hoeft te geven. Verder legt Meike duidelijk uit hoe dat zit bij pups en honden met gezondheidsproblemen (achter in het boek komen deze nog uitgebreider aan bod per aandoening).

Stap 3: Eindelijk het voeren zelf

In deze stap ga je aan de slag met het rauwvoer geven aan jouw hond. Hierin staan handige tips over portioneren, de dagelijkse hoeveelheid voeding en aanvullingen die je kunt geven. Van kluiven tot supplementen tot brokken. Alle vragen die je maar kunt bedenken tijdens het geven van rauwvoer worden in dit deel beantwoord.

Ideaal boek voor de (beginnende) rauw voerder

Meike heeft een compleet naslagwerk geschreven over rauwvoer voor de hond. Hierdoor is dit boek niet alleen perfect voor de beginnende rauw voerder, maar ook voor mensen die al een tijd rauw voeren en voor medewerkers in een dierenwinkel die klanten moeten adviseren over rauwvoer.

  1. Twijfel je of je jouw hond rauw wilt gaan voeren?
  2. Voer al een tijd rauw maar ben je benieuwd of je het goed aanpakt?
  3. Voer je nu KVV maar laat jouw hond klachten zien die je niet kunt plaatsen?
  4. Wil je weten wat je aan jouw menu kunt aanpassen bij gezondheidsklachten?
  5. Werk jij in een winkel waar je advies geeft over rauwvoer?
  6. Wil je weten of rauwvoer ook geschikt voor jouw hond met diabetes, allergieën, nierziekte of een andere aandoening?
  7. Ben je benieuwd of je naast brokken ook rauwvoer kunt geven?
  8. Wil je zeker zijn dat de voeding die je geeft compleet is qua vitaminen en mineralen?
  9. Wil je een naslagwerk waar alles in te vinden is over rauwvoer voor jouw hond?

Is het antwoord op 1 van deze vragen ja! Dan zit er maar 1 ding op: bestel het boek “Rauwvoer voor de hond”. Zo heb je thuis altijd de informatie die je zoekt. Goed onderbouwd en duidelijk geschreven. Door de duidelijke indeling, tabellen en heldere vragen en antwoorden kun je makkelijk iets opzoeken en ga je zeker veel plezier beleven aan dit boek. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het boek kost €15,95.

We hebben deze review geschreven op basis van 1 recensie exemplaar die we hebben ontvangen. Onze reviews zijn altijd objectief.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Kerstcadeaus voor de hond - de leukste van 2021 Geef koekje! x

Kerstcadeaus voor de hond - de leukste van 2021

28 november Door: Redactie

Kerstcadeaus voor de hond. Ieder jaar schrijven we een nieuwe blog met de allerleukste kerstcadeautjes voor jouw hond. Nu het eind november 2021 is, is het dus weer de ...

Lees het hele artikel
6x licht in het donker – veilig wandelen met de hond Geef koekje! x

6x licht in het donker – veilig wandelen met de hond

23 november Door: Redactie

Het is weer die tijd van het jaar. Je wandelt vaker met je hond in de schemer of gewoon echt in het donker. Het is belangrijk om je hond ...

Lees het hele artikel
Je hond beter begrijpen - Nadieh Cuijten Geef koekje! x

Je hond beter begrijpen - Nadieh Cuijten

14 november Door: Redactie

Wat is het fijn dat er steeds meer mensen komen met als missie het hondenwelzijn in Nederland vergroten. Nadieh heeft deze missie en met deze mooie missie als uitgangspunt ...

Lees het hele artikel
5 producten die je in huis moet hebben als je hond loops is Geef koekje! x

5 producten die je in huis moet hebben als je hond loops is

6 november Door: Redactie

Je hond is loops, misschien wel voor de eerste keer, misschien is ze al vaker loops geweest. Het is een lastige tijd; op hol geslagen hormonen, waar kun je ...

Lees het hele artikel