Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November
x
Wat is dit?

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast geven onze hondenbloggers ook graag hun mening over interessante producten!

We hebben dan ook recent de handgemaakte leren hondentuigjes van Meola Leather Dogs gereviewd. Ons testpanel bestond dit keer uit de Franse bulldogs Nacho & Chester, Plint de Teckel, Hulphond Tynke.

In deze blog kom je meer te weten over Meola Leather Dogs en de focus op leer. En lees je natuurlijk ook over de bevindingen van ons testpanel!

What’s in a name…

Profielfoto van Amy Meola Schreuder

Meola Leather Dogs is opgezet door Amy (Meola) Schreuder. Amy heeft al jaren een goedlopend atelier waar ze handgemaakte leren tassen maakt en workshops geeft. Ze is een echte onderneemster en dat heeft ze niet van een vreemde: ook haar ouders zijn zelfstandig ondernemers. Meola is bekend geworden door de speciale Do It Yourself kit waarmee vrouwen eenvoudig aan de slag kunnen om zelf leren tassen te maken.

Focus op hondentuigjes

Toen Amy op zoek was naar een leren tuig voor haar hond maar in de markt geen geschikt tuig kon vinden, is ze zelf maar aan de slag gegaan. Tenslotte wist ze zelf al heel goed hoe ze met leer moest werken 😉 Vervolgens kreeg ze steeds vaker de vraag of ze ook voor anderen hondentuigjes kon maken. En dat heeft er weer toe geleidt dat Amy zich steeds verder bekwaamd heeft in het maken van leren hondentuigjes.

Op het Animal Event in april 2023 ontving Amy veel enthousiaste reacties op haar handgemaakte leren tuigjes en besloot ze zich hier volledig op te gaan richten. En met succes: veel hondenbaasjes weten haar inmiddels te vinden! Amy maakt naast hondentuigjes ook lijnen, snackbags en halsbandjes maar de focus ligt op de tuigjes. Gemiddeld 2x per jaar lanceert Amy een collectie met aparte tuigen, de ‘Limited editions’. Hou deze dame dus zeker goed in de gaten!

Op haar atelier kun je langskomen om samen met Amy jouw hond op te meten maar Amy heeft ook een super handige video gemaakt waarin ze uitlegt hoe je zelf jouw hond kunt opmeten.

Het leer voor hondentuigjes

Boek verslaafd aan leer Amy heeft veel kennis van leer en leerbewerking en heeft er zelfs een boek over geschreven: “Verslaafd aan leer” dat -op het moment van schrijven- sterk afgeprijsd is. Je kunt hem hier via de website van Amy bestellen maar let op: het boek gaat voornamelijk in op het maken van leren tassen.

Voor de hondentuigjes wordt volgens Amy alleen leer gebruikt dat een restproduct is van de vleesverwerkende industrie. Dit is volgens Amy ook beter geschikt om hondentuigjes mee te maken dan het zogenaamde ’tuigleer’, omdat het eerstgenoemde leer niet stijf wordt als het nat is. Zeker bij de kleine(re) honden is het belangrijk dat het leer soepel is, zodat het tuigje aangenaam zit.

Wat vinden we ervan?!

Amy heeft voor vier honden een tuigje op maat gemaakt die ieder hun bevindingen in aparte blogs voor je hebben weergegeven. Nou ja, de baasjes dan… Dit is wat de baasjes er op hoofdlijnen van vonden (de rest lees je dus in de aparte blogs):

Nacho & Chester

De missie “Om alle fashionista honden van een goed passend leren tuig te voorzien” komt op alle vlakken super naar voren, van het doorgeven van de maten totdat het tuig in handen is. […] Overal waar wij komen worden we gecomplimenteerd met de prachtige tuigjes.

Lees hier de volledige review: Stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

Plint de Teckel

Plint show Meola hondentuigje

Ze rende rond alsof ze niks van het tuigje merkte en ging er op een gegeven moment zelfs lekker mee in haar mand liggen. Dikke prima! […] Die hond is veel te slim en gevoelig en ze zet gewoon echt geen stap meer zodra ik de lijn eraan vast heb en het ook maar íets scheef trekt.

Wat was er hier aan de hand? Je leest het in de volledige review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

Hulphond Tynke

Hulphond Tynke showt leren tuigje

Onze eerste indruk was in één woord.. ‘wauw’.. wat mooi! […] Of het tuigje handig is? Zeer zeker.. Het blijft mooi zitten en is gemakkelijk schoon te maken, want zoals jullie weten ben ik soms een ‘viespeuk’.

Het tuigje was zelfs specifiek aangepast voor een hulphond. Hoe? lees het hier: Hulphond Tynke test handgemaakt (leren) tuigje

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk) Geef koekje! x

De werking van probiotica (tegen krabben en jeuk)

25 October Door: Redactie

Krabben. Nagenoeg iedere hond doet dit wel eens om de frustratie van jeuk te lijf te gaan. De één vaker dan de ander. Aangenomen dat deze jeuk bij jouw ...

Lees het hele artikel