Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October
x
Wat is dit?

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als blogger bij The Dog Pen kreeg ik de gelegenheid om een review te schrijven over de tuigjes die door Meola Leather worden gemaakt.

Meola Leather is een merk dat -volgens eigen zeggen- gespecialiseerd is in het creëren van handgemaakte hondentuigen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook een vleugje stijl toevoegen aan de dagelijkse wandelingen.

Je leest in deze blog hoe Amy (de eigenaresse van Meola) hierbij te werk gaat en natuurlijk ook wat ik van het eindresultaat vond!

Echt maatwerk

Na het instructiefilmpje gekeken te hebben hoe ik Nacho en Chester moest opmeten voor de maten, want ja, dit is echt maatwerk(!) heb ik de maten doorgegeven aan Amy. Doordat zij best wat ervaring heeft in de maten stuurde ze mij meteen een berichtje terug dat de maat van de borst best wel wat afweek. En ze had gelijk, na nog een keer nagemeten te hebben klopte de maten nu wel.

Ik heb uiteindelijk na veel twijfelen voor Nacho de cognac en voor Chester de blauwe kleur besteld, wat een keuzes zeg, ik kreeg er bijna keuze stress van want alle kleuren zijn zo mooi.

 

Ambachtelijk vakmanschap

Het eerste wat opvalt aan de hondentuigen van Meola Leather is de fantastische kwaliteit en het vakmanschap waarmee ze zijn gemaakt. Elk tuigje wordt met de hand vervaardigd door de getalenteerde Amy, die zorgvuldig geselecteerd leer gebruiken om een duurzaam en comfortabel product te garanderen.

In de meegeleverde dustbags kunnen de tuigjes worden bewaard als ze niet gebruikt worden, welke er ook prachtig uitzien en dus ook nog eens super handig zijn.

Comfort voor je hond

Het welzijn van je hond staat voorop bij Meola Leather. Daarom zijn de hondentuigen ontworpen met het oog op het comfort van je trouwe metgezel. Het soepele leer voelt zacht aan op de vacht van de hond en voorkomt schuren of irritatie. Bovendien bieden de tuigen optimale ondersteuning en zorgen ze voor een gelijkmatige verdeling van de druk bij het uitlaten van je hond. Dit maakt de wandelingen aangenaam en stressvrij, zowel voor jou als voor je hond.

Past dat wel op een Franse Bulldog?

Doordat het tuig echt op de maten van de hond gemaakt worden, past het tuig zoals gegoten wat bij veel franse bullen niet het geval is: de tuigjes zijn vaak te lang zodat bij het plassen over de onderkant van het tuig geplast werd of veel te kort waardoor het weer schuurde achter de ellebogen, of dat grote hoofd paste er niet doorheen 🙂 Omdat dit een maatwerk tuigje is, is dat dus juist niet het geval!

Stijlvol en uniek

Meola Leather begrijpt dat het uiterlijk van je hond belangrijk is, net als dat van jouzelf. Daarom bieden ze een breed scala aan stijlvolle kleuren die passen bij elke persoonlijkheid. Of je nu een klassieke halsband, elegant tuigje zoekt, Meola Leather heeft voor ieder wat wils. Met aandacht voor details en een oog voor esthetiek, zijn deze handgemaakte tuigen een modeaccessoire op zich.

De missie van Amy is ook “Om alle fashionista honden van een goed passend leren tuig te voorzien

Ik moet zeggen dat dit ook op alle vlakken super naar voren komt, van het doorgeven van de maten totdat het tuig in handen is.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk aspect van Meola Leather is de toewijding aan duurzaamheid. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het vakmanschap zorgen ervoor dat de tuigen lang meegaan, waardoor je niet alleen je hond verwent met comfort en stijl, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Mijn conclusie

Meola Leather vind ik een ideale keuze voor elke hondenbezitter die op zoek is naar kwaliteit, comfort en stijl. De handgemaakte hondentuigen zijn het resultaat van ambachtelijk vakmanschap, bieden optimaal comfort voor je hond, hebben een uniek en stijlvol ontwerp, en zijn ook nog eens duurzaam.

Inmiddels hebben wij er al een hoop wandelingen op zitten, en overal waar wij komen worden we gecomplimenteerd met de prachtige tuigjes. ik merk ook dat Nacho en Chester het fijn vinden om de tuigjes te dragen en trekken daardoor ook een stuk minder, een win win situatie.

Dus waar wacht je nog op? Trakteer je harige vriend op het beste met een Meola Leather hondentuig en maak van elke wandeling een modieuze en plezierige ervaring.

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Rally-O workshop op Animal Event 2023 Geef koekje! x

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May Door: Nacho & Chester

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel
Wortelsoep tegen diarree bij de hond Geef koekje! x

Wortelsoep tegen diarree bij de hond

16 February Door: Nacho & Chester

Wortelsoep tegen diarree bij de hond. Standaard zie je dat als een hond diarree heeft, dat het advies gegeven wordt om kip met rijst te geven. Dit is een ...

Lees het hele artikel