Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

21 October
x
Wat is dit?

Ruim 4 jaar geleden mocht ik voor The Dog Pen deze op maat gemaakte, leren halsband testen van Meola Leather Dogs. Hij kwam erg goed uit de test en ik moet zeggen dat het halsbandje het, na 4 jaar lang intensief gebruikt te zijn, nog steeds doet! Hij is niet zo mooi blauw meer als hij was uiteraard en het naamplaatje komt er na tig keer in de vogelstront rollen bijna af, maar verder…steady as a rock!

Heel toevallig heb ik er laatst nog 2 halsbandjes in andere kleuren bijgekocht omdat ik het leuk vind om een beetje af te wisselen en omdat mijn teckelkind ook gewoon eens wat nieuws verdient natuurlijk!

En nu, 4 jaar later, kregen wij als bloggers bij The Dog Pen de vraag of er mensen waren die een, volledig door Amy (de eigenaresse) op maat gemaakt, leren tuigje van Meola Leather Dogs wilden testen. Destijds schreef ik al over dat het lastig is om een goed passend tuigje te vinden voor teckels met hun uitstekende borstbeen, maar ik was dus toch reuze benieuwd of dit voor Plint zou kunnen werken. Ook omdat ik ondertussen wel eens vaker teckels voorbij heb zien komen met tuigjes van Amy.

Dus. Ik meldde me aan en mocht er eentje gaan testen! Leuk!

Hoe gaat het bestellen in zijn werk?

Wanneer je besluit om een tuigje aan te schaffen via www.meolaleatherdogs.nl dan kun je precies invullen op de website wat je wilt hebben. Maten, kleur (ze heeft echt megaveel kleuren), met of zonder naam, extra’s, welke afwerking, alles!

Ik had rechtstreeks contact met Amy zelf, dat kan natuurlijk ook. Ik had namelijk wat vragen over de maten en het opmeten zelf en Amy reageerde supersnel en hielp geweldig! Je kunt tuigjes kopen met standaardmaten, maar als je bijvoorbeeld dus een teckel hebt met zo’n lang lijf, dan kan het beter zijn het op maat te laten maken.

Op de website staat een filmpje over hoe je de maten goed kunt opmeten, maar bij twijfel kun je altijd een filmpje of foto’s sturen zodat Amy met je mee kan kijken. Natuurlijk kun je ook bij haar langskomen in Dordrecht.

Lang verhaal kort: ik koos een tuigje van 15mm brede bandjes in de kleur bordeaux rood / plum-achtig. Met koperen afwerking en een éxtra ringetje aan de nekband ipv alleen op de rug. Dit omdat Plint eigenlijk bijna altijd achter mij loopt te snuffelen ipv. voor mij uit loopt. Leek mij handiger. Ook omdat ze vooral een halsband gewend is en eigenlijk nooit trekt.

Qua kosten zou je voor dit geheel uitkomen op +- 75,- incl btw en gratis verzendkosten binnen NL. Dit tuig kregen wij dus cadeau van Amy, maar ik bestelde er wel zelf een mooie, niet verstelbare, leren lijn van 1,5m bij in dezelfde kleur. Toch fancy als het 1 mooi geheel is natuurlijk!

Het tuigje moest natuurlijk nog even gemaakt worden, maar dat doet ze allemaal erg snel en als je iets kant-en-klaars bestelt (wat ik natuurlijk eerder al had gedaan) dan wordt het meestal zelfs binnen een dag verstuurd!

Het pakket

Nouuuuu en toen het tuig dan met de post binnen kwam was het een waar feest om uit te pakken! Toen ik de doos opendeed kwam er een supergezellig pakketje tevoorschijn. Het tuigje en de riem zaten mooi in een katoenen tasje, een paar foldertjes erbij, een sleutelhanger van Meola Leather en… confetti! Echt leuk, daar kan een klant alleen maar blij van worden denk ik zo!

Instagram vs. Real life

En dan…the moment of truth!
Toen ik het tuigje aandeed bij Plint en hem netjes had afgesteld op haar lijfje zat hij echt perfect. Ruimte genoeg bij haar nek, netjes ruim achter de okseltjes en de borstband loopt mooi over haar borstbeen heen. Nu steekt haar borstbeen echt flink uit, dus ik hoopte wel dat het goed blijft zitten op den duur.

En dan die roze/rode kleur… die staat zooo mooi bij haar vacht! Echt geweldig. Het leer is ook nog eens superzacht en soepel, dus het voelt heerlijk aan! (overigens heeft 1 van de halsbandjes die ik heb een ietsje stugger soort leer, dus niet alle leren lappen zijn hetzelfde)

Heel vaak wanneer ik Plint iets aantrek doet ze direct alsof ze volledig verlamd en compleet mishandeld is en zet ze geen stap meer. (Je zou het moeten zien; “and the award of beste toneelspeelster ever goes to….”) Dat was nu niet het geval. Eerst deed ik binnen wat spelletjes met haar zodat ze een beetje aan het tuigje gewend raakte. Ze rende rond alsof ze niks van het tuigje merkte en ging er op een gegeven moment zelfs lekker mee in haar mand liggen. Dikke prima! Dit beloofde veel goeds!

Maar….helaas. Eenmaal buiten werd het al snel ellende. Dit is namelijk wat er telkens gebeurt als we buiten lopen:

Zolang Plint voor mij loopt en de riem dus eigenlijk áchter het tuigje is, blijft het allemaal prima zitten en loopt ze er goed mee. Ook als ze losloopt met het tuigje om gaat het allemaal goed en heeft ze er eigenlijk amper erg in dat ze hem aan heeft. Maar aangezien Plint 95% van de tijd niet vóór mij loopt, maar áchter me aan het snuffelen en treuzelen is, trekt het tuigje elke keer scheef. Ook wanneer ik de riem aan het speciaal door Amy ingestikte haakje bij de nek doe. En aangezien Plint maar een klein hondje is, heel dicht bij de grond staat én ze ook nog dat uitstekende borstbeen heeft, geeft dat gegarandeerd toestanden. De borstband trekt dan toch in haar okseltje en tsja…dan gaat ze meteen weer op standje ‘verlamd’.

Aangezien ik Plint ongeveer 263x per wandeling een klein rukje moet geven dat ze nu toch echt weer even verder moet lopen omdat we anders nooit meer thuis komen, gaat het gewoon niet. Ik heb alles geprobeerd, tuigje strakker, losser, langer, korter, maar hij blijft maar scheef trekken.

Ik ben er meerdere dagen op uit gegaan, heb haar het tuigje al een half uur voordat we gingen lopen aangetrokken, maar die hond is veel te slim en gevoelig en ze zet gewoon echt geen stap meer zodra ik de lijn eraan vast heb en het ook maar íets scheef trekt. Dus na een maand proberen heb ik de handdoek in de ring gegooid, want als de wandelingen alleen maar stress opleveren gaat er ook iets niet goed.

Mijn conclusie

De conclusie is tweeledig denk ik. Het tuigje is namelijk geweldig, helemaal mooi op maat, zit goed, knelt nergens, is van fantastische kwaliteit en de service is ook helemaal top. Voordeel vind ik echt dat je ook de borstband kunt verstellen en dat je zelf kunt kiezen hoe lang het rugstuk is. Geen hond is tenslotte hetzelfde en alle standaard tuigjes zijn ook maar gebaseerd op gemiddelde maten. Net als kleding voor mensen eigenlijk. Ze maken iets dat de meeste honden past. Maar ja, dan hebbie met een teckel natuurlijk net een heel apart geval te pakken.

Tweede deel van de conclusie is dat het gewoon niet werkt voor Plint. Als je een teckel (of andere hond) hebt die continu voor je uit loopt of die overal los mag dan gaat het volgens mij super, maar bij Plint de treuzel-snuffelkont trekt het tuigje gewoon constant scheef waardoor ze niet meer verder wil lopen. Dus dat is echt mega balen. Ik hoopte zo dat dit zou gaan werken! Gelukkig heb ik nog wel de mooie leren riem die ik erbij had gekocht en de halsbandjes natuurlijk! Dus Meola Leather zal zeker in mijn leven blijven 😉

En… ik ga er uiteraard voor zorgen dat het tuigje een ander mooi hondenlijfje krijgt om omheen te zitten! Mijn buurvrouw vond hem al helemaal geweldig dus wellicht kan ik haar verrassen!!

Lonneke

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Er kan er maar één de baas zijn! Geef koekje! x

Er kan er maar één de baas zijn!

23 October Door: Plint de Teckel

Tsja, toen er aan de bloggers van The Dog Pen gevraagd werd of er iemand was die een boekreview wilde schrijven over een boek dat vanuit teckelperspectief verteld wordt, ...

Lees het hele artikel
Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond Geef koekje! x

Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond

17 August Door: Plint de Teckel

Product review Healthy Heads 100% natuurlijke supplementen voor honden. Ik wil zelf altijd graag goed, lekker en gezond eten. Daarnaast gebruik ik af en aan verschillende supplementen om mijn ...

Lees het hele artikel
To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question! Geef koekje! x

To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question!

20 May Door: Plint de Teckel

Na 4 jaar twijfelen moest het er dan toch helaas echt van komen… Definitief geen kans meer op mini Plintjes. Want we hebben besloten haar te laten steriliseren. Voor ...

Lees het hele artikel
Over wandelen gesproken... Geef koekje! x

Over wandelen gesproken...

15 June Door: Plint de Teckel

(lees ook DEZE blog over de wandelavonturen van de andere Dog Pen vrienden) Degenen die Plint al een tijdje volgen op Instagram of die haar kennen, weten dat Plint ...

Lees het hele artikel