Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Er kan er maar één de baas zijn!

23 October
x
Wat is dit?

Tsja, toen er aan de bloggers van The Dog Pen gevraagd werd of er iemand was die een boekreview wilde schrijven over een boek dat vanuit teckelperspectief verteld wordt, was er stiekem natuurlijk maar 1 optie mogelijk. En dat was dat ik, teckelmoeder van de grootste teckelprinses op deez’ aardkloot, dat ging doen. En zo geschiedde!

Het vrolijke boekje ‘Er kan er maar één de baas zijn’, geschreven voor dwergteckel Jax Pruis (of nouja eigenlijk zijn mensenmoeder Carolina natuurlijk), viel vlák voordat ik op vakantie ging op de mat. Perfecte timing! Die ging dus mooi mee in de Land Rover richting Noorwegen met mij, mijn vriend en Plint natuurlijk!

Zoals je op de achterflap kunt lezen deelt Jax in dit boekje zijn lessen voor een beter leven.
Hoe blijf je optimistisch, hoe verminder je stress en vooral; hoe zet je je baasjes naar je hand? Niet geheel onbelangrijk voor een teckel natuurlijk.

Toen ik in de ‘Teckelgekken’ facebookgroep deelde dat ik dit boek mocht gaan reviewen kwamen er al allerlei superleuke reacties op van mensen die het boek al gelezen hadden, dus dat stemde mij al zeer positief. Als je het karakter van teckels een beetje kent dan kón het haast niet anders dan dat dit een grappig, gezellig, herkenbaar doorleesboek zou worden!

Er kan er maar één de baas zijn - review Plint 1

De feiten

Maar eerst even wat droge info.
Het boekje heeft een A3 formaat, paperback en bevat 157 pagina’s. Bij bol.com kost het op dit moment € 13,95.
De letters zijn vrij groot dus het leest soepel weg! De levenslessen die je meekrijgt uit dit boek zijn extra duidelijk uitgelicht. Ook interviewde Jax de meest dierbare mensen om hem heen om te vragen naar hun mensenlessen in het leven.

Jax is een echte Duitser, van pup af aan opgegroeid met Duitse Schlagers. Hij verhuisde met 12 weken naar Nederland en werd daar geadopteerd door zijn 2 mensenmoeders ‘Vrouwtje’ en ‘Vrouwtje de Baas’. Interessant… Er kan er tenslotte maar één de baas zijn toch?
Wie uiteindelijk als opperbaas uit de bus komt mag je uiteraard zelf lezen 😊

Elk hoofdstukje bestaat uit een avontuur of belevenis van Jax, met aan het einde een nuttige les die hij geleerd heeft. Superhandig, want dan hoeven wij tenminste het wiel niet nog een keer uit te vinden! Gewoon altijd naar wijze teckels luisteren, dan komt het helemaal goed in het leven.

De mening

Het boekje is erg grappig geschreven en als je weet hoe teckels zijn dan zie je alles tijdens het lezen heel levendig voor je. Die gekke teckels ook, het blijven een stel portretten bij elkaar. Dat elke anekdote wordt afgesloten met een levensles die je als mens gerust ter harte kunt nemen is een leuke rode draad door het hele boek.

Zo is dit er bijvoorbeeld een: “Reageer niet primair, maar neem even de tijd om over je antwoord na te denken”.
Nou…dat zouden meer mensen mogen doen in het dagelijks leven! Een goede tip zou ik zeggen!

Is het een diepgaande, intellectuele roman? Nee. Zeker niet. Maar zo is dit boek ook absoluut niet bedoeld. Dit is nou bij uitstek een heel erg leuk en betaalbaar cadeautje voor echte teckelgekken. En teckelgekken, daar zijn er een hoop van kan ik je zeggen!

Wat mij betreft een aanrader dit leuke boek!

Oja, en er is er maar één écht de baas natuurlijk…:P

Plint is de baas!

Gerelateerde artikelen

Jax Pruis

24 oktober 2023 17:14

Nou wat een mooie recensie! En ook nog eens een van iemand die ons soort heel goed kent. Ik ben happy met je enthousiaste reactie en hoop dat ik veel andere lezers blij maak met mijn boek. Voor wie het nog niet kent: inderdaad een leuk cadeautje voor de feestdagen voor een vriendelijke prijs. Een vrolijke groet van Jax

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Plint de Teckel

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje Geef koekje! x

Product review: Plint de Teckel test een handgemaakt tuigje

21 October Door: Plint de Teckel

Ruim 4 jaar geleden mocht ik voor The Dog Pen deze op maat gemaakte, leren halsband testen van Meola Leather Dogs. Hij kwam erg goed uit de test en ...

Lees het hele artikel
Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond Geef koekje! x

Product review: Healthy Heads supplementen voor de hond

17 August Door: Plint de Teckel

Product review Healthy Heads 100% natuurlijke supplementen voor honden. Ik wil zelf altijd graag goed, lekker en gezond eten. Daarnaast gebruik ik af en aan verschillende supplementen om mijn ...

Lees het hele artikel
To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question! Geef koekje! x

To Steriliseer Or Not To Steriliseer... That's The Question!

20 May Door: Plint de Teckel

Na 4 jaar twijfelen moest het er dan toch helaas echt van komen… Definitief geen kans meer op mini Plintjes. Want we hebben besloten haar te laten steriliseren. Voor ...

Lees het hele artikel
Over wandelen gesproken... Geef koekje! x

Over wandelen gesproken...

15 June Door: Plint de Teckel

(lees ook DEZE blog over de wandelavonturen van de andere Dog Pen vrienden) Degenen die Plint al een tijdje volgen op Instagram of die haar kennen, weten dat Plint ...

Lees het hele artikel