Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Puppy in aantocht: wat heb ik nodig?

27 April
x
Wat is dit?

Puppy Lena mag in de loop van april naar huis, ik ben natuurlijk door het dolle heen. Praktisch gezien heb ik ook best wel wat puppyspullen nodig. Ik vertel je precies wat ik allemaal heb gekocht, waarom en waar en hoe duur het was.

Puppyboeken

Hoewel ik veel weet van hondengedrag, is het voor mij ook alweer minimaal 12 jaar geleden dat ik nog een pup in huis heb gehad. Hoogste tijd dus om bij te lezen over pups en puppygedrag. De boeken die ik gekocht heb zijn:

Loopplank voor de auto

Vanaf dag 1 wil ik graag dat Lena gaat wennen aan het in en uit de auto gaan met de loopplank. Zeker nu ik de ervaring met Lola heb dat het uit de auto springen nekklachten kan geven. Hiervoor zijn we dan ook meer dan regelmatig bij de honden chiropractor. En op zich dat we haar laten behandelen en dat ze daar veel baat bij heeft. Maar veel beter is het om al zo jong mogelijk een aantal dingen aan te leren waardoor deze blessures niet ontstaan.

Dus een loopplank voor de auto, zodat Lena zonder te springen de auto in en uit kan. Dat moet natuurlijk wel goed aangeleerd worden. Een loopplank hoef ik niet meer aan te schaffen, ik heb er al 1, namelijk de Trixie loopplank en deze kost €55,99 . Als ik deze nog niet had gehad was dit mijn eerste puppyaankoop geweest.

Puppyren

Een puppyren is een handige tool om te zorgen dat jouw pup lekker kan spelen en ravotten, zonder dat er spullen in de buurt zijn die jouw pup niet kan slopen. Plus Lena heeft ook een hondenzus die het waarschijnlijk wel fijn vindt als ze af en toe ook ongestoord haar eigen ding kan doen in huis. Slapen bijvoorbeeld. De puppyren is niet zoals een bench een plek waar verder niets in staat of ligt. Lena heeft hier haar eigen speeltjes en mandje.

Omdat Lena al wat ouder is als ze hier komt, heb ik gekozen voor een vrij hoge puppyren van 1 meter hoog. Heb je nu een kleinere maat pup dan kun je ook heel goed een lagere puppyren kiezen.

De puppyren heb ik gekocht bij Puppyren.nl en deze kostte €119,95

Puppy knuffels

Om nu te zeggen dat knuffels en zachte hondenspeeltjes echt heel erg dringend zijn, nee dat niet. Zeker niet omdat er een volle mand hondenspeeltjes in huis staat. Maar leuk is het wel en ik wil graag dat Lena ook haar eigen knuffels en zachte speeltjes heeft. Waar let ik op bij het kopen van zachte speeltjes en knuffels voor pups? Dat er geen losse deeltjes zijn die heel makkelijk van het speeltje kunnen worden afgebeten. Dat er geen harde of plastic onderdelen in het speeltje zitten. Allemaal potentieel verstikkingsgevaar. Verder lekker zacht en knuffelig.

Ik kocht deze schattige zeehond knuffel van Trixie voor €7,90 en van P.L.A.Y. het Pupster paspoort voor €6,95 en de P.L.A.Y. Party Ballon voor €9,95.

Gezonde kluifjes

Heerlijk zo’n enthousiaste pup in huis die overal in wil bijten. Een aantal gezonde kluifjes waar Lena zich even mee kan vermaken komen dan goed van pas. Als pups ongeveer 4 maanden zijn gaan ze wisselen en ook dan kunnen ze wel baat hebben bij het kluiven. Ik heb juist ook voor het wisselen gekozen voor kluifjes die niet meteen op zijn, maar ook niet knetterhard zijn.

Ik kocht de Alsa Nature zalmhuid kauwbotten voor €4,90 en de Alsa Nature rundersticks (kalfsblaas) voor €6,50

Bijtspeelgoed

Eigenlijk om dezelfde redenen die hier boven al genoemd heb, mag ook goed bijtspeelgoed niet ontbreken. Ik kies voor mijn puppenkind natuurlijk voor BPA vrij hondenspeelgoed. De keuze is gevallen op de speeltjes van West Paw Design, deze speeltjes zijn stevig, vrij van weekmakers en in verschillende modellen te koop. De speeltjes zijn aan de prijs, maar ze zijn het zeker waard! Ik heb alle West Paw Design Zogoflex speeltjes al minimaal 6 jaar en ze zijn allemaal nog heel. Handig ook nu Lola niet zo veel meer speelt met hardere (kauw)speeltjes en Lena die wel heel goed kan gebruiken.

De Zogoflex speeltjes hoef ik niet meer te kopen. Ik heb de Tux, Toppl, Qwizl en de Tizzi al in huis. De prijzen van de Zogoflex speeltjes variëren tussen de €15 en de €29 afhankelijk van de soort en de maat die je nodig hebt.

Hondenmand

Natuurlijk wilde ik ook heel graag een mooie hondenmand voor in huis. In de blog 6 meest stijlvolle hondenmanden, heb ik zelf een uitgebreide zoektocht gedaan naar de mooiste hondenmanden. Ik ben zelf voor het Omlet Bolsterbed gegaan met traagschuim topper en een mooie kleur groen.

Hondenvoer

Nu zou ik bijna vergeten in mijn overzicht te benoemen dat ik ook hondenvoer nodig heb voor Lena. Eigenlijk heel logisch en handig om in huis te hebben voordat ze hier is. Gelukkig heb ik afgelopen zaterdag al een eerste levering KVV binnengekregen. Verder heb ik nog hele vissen (die Lola niet zo lekker vindt) en een container vol met brokken. Op dit moment eet Lena bij de fokker zowel rauw als brokken (in de ochtend). Ik ga daar in eerste instantie geen verandering in aanbrengen.

Het versvlees wat ik heb laten komen koste bij elkaar €100, daar doe ik een kleine maand mee, afhankelijk van wie er allemaal mee-eten. Op dit moment eten Lola en de kat Meis ook van deze voorraad vlees. Dan gaat het wel een stuk harder. De brokken komen bijna allemaal uit de verschillende puppy welkomstboxen die ik heb besteld. Hier lees je alles over in de blog: Gratis puppypakket, waar krijg je die? Voorlopig kan ik met deze voorraad brokken ook even vooruit. Ik meng alle verschillende soorten brokken door elkaar in een bewaarton.

Andere handige puppyspullen

Omdat ik al 2 honden voor Lena heb gehad, heb ik een aantal spullen in huis die ik goed kan gebruiken. Deze spullen hoef ik niet te kopen, maar heb jij nu voor het eerst een pup, dan heb je dit waarschijnlijk ook nodig;

 • Hondentuig, halsband en hondenriem
  Een hondentuig op puppyleeftijd is natuurlijk niet voor het hele puppyleven. Voor Lena heb ik nog een Perfect Fit tuig van Paika. Deze zal ik gaandeweg vervangen met nieuwe (grotere) onderdelen. Dit laat ik aanmeten bij de chiropractor die ook Perfect Fit tuigen verkoopt. Zo kan Lena meteen wennen aan de chiropractor voor als ze eventueel behandelingen nodig heeft later. Een halsband heb ik ook in huis om haar die ook aan te leren. Qua hondenriemen heb ik alleen nog lange riemen van 5 meter, dus zou ik willen oefenen met een kortere riem, dan moet ik die wel nog kopen.
 • Voer- en drinkbakken
  Voerbakken en drinkbakken heb ik standaard in huis. Zowel keramieken bakken als de RVS hondenbakken. Als je die eenmaal hebt aangeschaft gaan ze lang mee. Het handige van de RVS bakken is wel dat ze de vaatwasser in kunnen.
 • Puppypads
  Puppypads kunnen handig zijn voor het zindelijk maken van je pup
 • Hondenbuggy
  Pups mogen niet heel lang achter elkaar wandelen. Wil je nu een lange wandeling maken, dan is een hondenwandelwagen handig, dan kun jij verder lopen terwijl jouw pup uitrust. Ook heel handig in drukke gebieden waarbij je liever niet wilt dat iedereen aan jouw pup zit. Ik heb me wel georiënteerd op een hondenbuggy en ik voor de VidaXL wandelwagen gekozen, die je ook als fietskar kunt gebruiken. Op dit moment heb ik deze (nog) niet aangeschaft. Het zou kunnen dat ik dat alsnog doe.
 • Puppyshampoo
  Honden hoeven niet om de haverklap gewassen te worden. Maar het kan zijn dat je pup ineens heel erg vies is en je wel moet wassen. Kies voor een puppyshampoo of een natuurlijke hondenshampoo die geschikt is voor volwassen honden en pups. Mijn aanrader? De natuurlijke hondenshampoo van Lila Loves It, kies de Sensitive variant die is ook heel goed geschikt voor pups. Door te kiezen voor een natuurlijke shampoo droogt de huid niet uit.
 • Hondenkam of borstel
  Ook het wennen aan een kam of borstel hoort er natuurlijk bij. Ik heb een aantal borstels en kammen in huis. Dus ik kan hiermee naar hartenlust oefenen en ik hoef geen nieuwe borstel te kopen.
 • Nagelschaartje
  Het wennen aan nagels knippen is ook een hele handige puppy oefening. Die je later veel frustraties kan besparen (ja ik spreek uit eigen ervaring). Nagelscharen speciaal voor de hond heb ik nog dus ook die hoef ik niet te kopen.
 • Vingerhoesje voor tandenpoetsen
  Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de borstel en het nagelschaartje, het aanleren van tandenpoetsen is echt een must voor iedere pup. Je kunt kiezen voor een speciaal vingerhoesje voor tandenpoetsen of een tandenborstel voor de hond. Ik geef de voorkeur aan een vingerhoesje.

In de toekomst

Voorlopig heb ik alles in huis voor Lena’s aankomst. Mocht ik later toch merken dat ik een hondenbuggy heel erg handig zou vinden, dan schaf ik deze alsnog aan. Hetzelfde geldt voor een bench of zelfs een buitenkennel (dat is Lena gewend van huis uit). Omdat Lena een sledehond is, zou ik heel graag met haar gaan sporten. Dat mag pas wanneer ze minimaal 12 maanden is. Ik kan me voorstellen dat er dan weer een heleboel spullen zijn die ik nodig zal hebben voor het sporten. Ook heeft Lena een dikke vacht, dus wie weet ga ik straks ook voor een waterblazer om de vacht uit te kunnen blazen na het zwemmen of wassen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel