Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Vakantie met honden: Kroatië

18 March
x
Wat is dit?

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in deze nieuwe blog. Vakantie met honden KroatIe

Hondvriendelijk vakantiehuis

We verblijven in een vakantiehuis in Kroatië. Uiteraard zijn de honden ook welkom in het huisje en de omheinde tuin. Ik heb het huisje gevonden op airbnb.

Reisinformatie opzoeken Kroatië

De volgende stap is opzoeken hoe het precies zit met honden meenemen als je op vakantie wilt naar Kroatië. Normaal gezien is dat stap 1, maar voor mij niet. Ik heb eerst het huisje geboekt en ben toen pas gaan kijken naar de regels over honden mee naar Kroatië. Honden hebben een geldig Europees dierenpaspoort nodig, een geldige rabiësenting en een chip. Dat hebben ze allemaal.

Bull Terrier niet welkom in Kroatië

Verder zijn er rassen en kruisingen die niet zijn toegestaan in Kroatië, dit zijn de rassen en kruisingen met een Bull Terrier. Andere rassen mogen het land wel in, maar hebben extra regels zoals het verplicht dragen van een muilkorf. Als jij wel een ras hebt waar je twijfels over hebt zoek dit dan goed uit voordat je op reis gaat. Wij hebben geen beperkingen omdat de Yakutian Laika als ras geen beperkingen heeft. 'Vakantie kroatie

Reis voorbereiden

Dan begint het leuke gedeelte, de reis voorbereiden. Kroatië is 14 uur rijden voor ons. Dat wil zeggen dat we niet in een keer doorrijden. Dat is voor ons niet leuk en voor de honden al helemaal niet. Dus we rijden met een camperbus om zo rustig aan op onze plek van bestemming te komen.

Route bepalen

We rijden van Noord-Nederland naar Kroatië. Het grootste gedeelte rijden we door Duitsland. Omdat we niet de hele reis snelweg willen rijden, hebben we een route in Duitsland langs een aantal mooie plaatsen die we gaan volgen. Dit heet de Romatische Strasse. We gaan niet de hele Romatische STrasse rijden, ik heb een aantal plaatsen uitgezocht en hier rijden we langs. We hebben geen campingplaatsen geboekt. Aangezien we eind maart reizen moet een plekje onderweg voor onze bus geen probleem zijn.

Wennen en oefenen

Aan het begin vond Lena Stefan’s camperbus echt heel eng. We zijn al een tijd bezig om haar aan de bus te laten wennen. Inmiddels springt ze zelf de bus in als deze openstaat. Ook als we er niet mee weg willen. Verder rijden we steeds kleine ritjes naar het bos, om ze te laten ontdekken dat ritjes in de bus leuke dingen voorspelt. De afgelopen maand hebben we de honden meegenomen op dagjes weg. Normaal gezien hebben we dan de autobench in de bus staan. Gisteren hebben we een normale grote bench in de bus gezet en zijn we de hele dag op pad geweest. Wat we geleerd hebben? Dat Lena beschermend is over haar bench en dus echt een aparte bench nodig heeft. Lumi kan ook los in de bus, die gaat braaf liggen slapen en springt niet overal op en in zoals Lena.

Hondenbenodigdheden meenemen

Voor de honden begin ik altijd al eerste met inpakken, om te zorgen dat ik alles mee heb tijdens de reis. Voor onszelf kan ik makkelijk eten kopen onderweg, maar voor de honden ben ik kieskeurig qua voeding en snacks en kan ik niet in iedere winkel terecht voor hun spullen.

Voldoende hondenvoer mee

Tijdens mijn eerste kampeerreis met Lena, kwam ik hondenvoer te kort. Ze eet een heel stuk meer op reis en dus moest ik naar een dierenwinkel om extra brokken te gaan kopen. Dit jaar wil ik niet zonder brokken komen te zitten, dus er gaat extra hondenvoer mee. Ik heb eerst de hoeveelheid per dag voor Lumi en Lena uitgerekend. Dan maak ik bakjes per dag per hond. Naast de 10 dagen hondenvoer in afgemeten hoeveelheid in bakjes, gaan er ook blikken hondenvoer mee. Die eten ze de laatste tijd thuis niet meer (graag), hopelijk op vakantie wel. Ook neem ik een extra zak brokken mee van 5 kilo en een zak met verschillende snacks en beloningssnoepjes.

Hondenvoer vakantie
De hondenbrokken afgewogen per hond per dag

Natuurlijke honden EHBO

Dan is het tijd om de honden EHBO in te pakken. Ik neem mee;

  • Puur Psyllium: in het geval ze dunnere ontlasting hebben of diarree tijdens de vakantie
  • Natte doekjes: altijd handig om bij je te hebben bij vieze billen, pootjes, snoeten of een rolpartij in ganzenpoep. Ik heb de Antibacteriële Emergency Wipes van Hownd. Die effectief ook de stank verwijderen.
  • Tekentangen: teken moeten er zo snel mogelijk uit, dus een goede tekentang is onmisbaar. Ik gebruik de O’Tom tekentangen. In 1 setje zit een kleine en een grote voor alle maten teken.
  • Biologische kokosolie: om te voorkomen dat teken op de honden komen en als handige EHBO zalf te gebruiken
  • Traumeel S druppels: als ze hard ergens tegenaan lopen werkt Traumeel tegen kneuzingen. Het is geschikt voor mens en dier, dus toen ik laatst struikelde in het bos en zo hard viel dat ik mijn ribben heb gekneusd, ben ik zelf aan de Traumeel druppels gegaan en het maakte echt een groot verschil in het herstel en de pijn.
  • Honing wondgel in meeneemzakjes: de L-Mesistran is een wondgel op basis van medicinale honing. In een doosje zitten 10 zakjes van 0,9 gram, perfect voor mee op reis.
  • Petflex: een rolletje Petflex neem ik altijd mee, je weet nooit wat je ineens moet verbinden of beschermen. Gaasjes en dat soort dingen zitten wel in onze eigen EHBO doos.

Kleden, dekens, tuigen en riemen

Naast de 2 benches die we in de camperbus hebben staan en die we ook in het huisje gebruiken, neem ik heel veel kleden mee. Waarom? Omdat ik de meubels graag netje houd. Dus over de tuinkussens en de bank binnen zorg ik dat ik stevige dekens leg. Zo kunnen de honden er wel langslopen of opspringen zonder dat de kussens vies worden. Verder neem ik voldoende riemen mee in alle lengtes. Tuigen en halsbanden voor het geval er een tuig stukgaat.

LEESTIP: Tips voor een vakantie met een ‘lastigere’ hond

GPS tracker

Nog niet zo lang geleden was ik Lumi kwijt in het bos. Hij is toen wel 3 uur weggeweest. Ik had geen idee waar hij was en moest hele stukken dicht bos uitkammen om hem uiteindelijk te vinden. Op dat moment heb ik besloten dat ik graag een GPS tracker wil voor de hond.

Apple Airtags

Na wat onderzoek naar GPS-trackers voor huisdieren heb ik besloten om niet voor de reguliere GPS-trackers te gaan, maar voor Apple Airtags. Met Apple Airtags kun je jouw hond ook op 30 cm nauwkeurig lokaliseren. Het voordeel van de Airtags is dat je geen maandelijkse kosten hebt, zoals bij de GPS-trackers wel het geval is. Om de Airtags te bevestigen aan de hondentuigen heb ik meteen een aantal Airtag sleutelhangers besteld. Daarmee maak ik ze aan het tuig vast.

Inpakken voor onszelf

Stefan en ik hebben zelf niet zo heel veel nodig. We nemen onze kleren mee, tandenborstel, tandpasta en een stuk zeep, misschien een boek om te lezen, een fotocamera en wat eten en drinken om de eerste dagen nergens heen te moeten.

Laatste boodschappen

We ontvangen deze week de laatste biologische boodschappen aan huis. Daar nemen we de meeste producten van mee voor onderweg. Rauwe melk, rauwmelkse kaas, grasgevoerd rundvlees en biologisch fruit vind je toch niet zo snel als je onderweg bent. Dan komt er ook nog een bestelling van de Jumbo binnen op maandagochtend, met pakken Barleduc en sap en andere makkelijke etenswaren voor onderweg.

Werk afronden

Dan is het tijd om het laatste werk af te ronden en te gaan. Stefan heeft een bouwbedrijf, dus hij werkt nog hard door totdat we weggaan. Maar ook de benches moeten nog de bus in en het bed waar we op slapen in de bus moet nog ‘even’ gemaakt worden.Zelf wilde ik in elk geval deze blog gepubliceerd hebben en ik ben nog bezig met productbeschrijvingen voor Hondjekoek.nl. Gelukkig kan ik mijn werk meenemen, maar toch probeer ik zo veel mogelijk af te ronden. Ik wil het liefste niet werken tijdens de vakantie.

We gaan!

Niets vergeten? Geen idee! Maar het maakt nu niet meer uit we gaan op vakantie naar Kroatië.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Mijn ervaring met de Zogoflex Toppl Geef koekje! x

Mijn ervaring met de Zogoflex Toppl

14 February Door: Lena & Lumi

Wat is nu mijn ervaring met de Zogoflex Toppl? In deze reviewblog deel ik mijn ervaring of eigenlijk die van mijn honden. Ik heb inmiddels 4 honden gehad die ...

Lees het hele artikel