Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Van één tot zes maanden

31 July
x
Wat is dit?

Een heel andere blog dan jullie van me gewend zijn, maar misschien wel net zo leuk! Raya is ondertussen alweer zes maanden oud en ik wilde graag een blog schrijven over elke maand van haar leven tot nu toe. Doordat we Raya al vanaf haar eerste maand hebben gezien, kan ik over elke maand wel wat schrijven. Zijn jullie benieuwd? Lees dan mee! Puppy Raya

Maand 1 & 2

Opeens uit het niets, kregen we foto’s doorgestuurd van vrienden van ons van een nestje pups van slechts twee dagen oud, met de vraag of we op zoek waren na een pup. Heel erg schattig natuurlijk en door dat soort foto’s raak je meteen verliefd. Na het verlies van Korra hadden we rust nodig om het te verwerken en dit moment voelde goed. We kennen de fokkers heel goed, waardoor de keuze om eens te gaan kijken snel gemaakt was. Toen de pups slechts twee weken oud waren zijn we al gaan kijken. Zo’n lieve kleine bolletjes kun je niet weerstaan, dus we besloten om vaker te gaan kijken om uiteindelijk te bepalen of er een pup was die bij ons zou passen. Twee weken na het eerste bezoek zijn we weer gaan kijken en wisten we het al zeker: “Eén van deze pups gaat met ons mee naar huis!” In de daaropvolgende weken zijn we elke week een keer langs geweest en hebben we met de leeftijd van vijf weken kunnen bepalen wie ons meisje ging worden. Raya sprak ons heel erg aan. Haar karakter, haar uiterlijk, alles was wat wij zochten in een pup. Ze was ondernemend, nieuwgierig, lief en lekker druk en omdat we graag door willen met de sledehondensport, is zo’n hond precies wat we willen! Elke week zagen we Raya groeien en veranderen en kwam eindelijk het moment dat ze met ons mee naar huis mocht. Erg spannend, want ze had nog nooit kennis gemaakt met Nuka, River en Puk.

Eenmaal thuis aangekomen, konden we de kennismaking niet beter wensen. River is helemaal verliefd op Raya en Nuka en Puk gaan ook heel rustig met haar om. Welkom bij Sledehonden Team Sakari Raya!

Maand 3

De match tussen Raya en de andere drie is geweldig. River vindt het geweldig om met kleine Raya te stoeien, terwijl Nuka en Puk graag voorzichtig met haar door de tuin rennen. Om de dag gaan we ook met Raya en één van de honden de straat op, om te wennen aan de drukte buitenshuis. Ofja, wennen… Raya vond het allemaal wel best! Niks was te gek voor haar en het liefste zou ze de wijde wereld al gaan ontdekken. Helaas nog een beetje te klein, dus we doen nog rustig aan!

Een aantal weken nadat Raya bij ons was, merkte we op dat haar ontlasting wat wisselend was. We besloten een Giardia test te laten doen en helaas was deze positief. Gelukkig had Raya hier verder geen last van. Ze at super en kwam elke week netjes aan. Door een kuur Panacur en een aantal weken vers vlees te geven was ze hier snel vanaf en werd haar ontlasting ook weer normaal.

In deze maand zijn ik en mijn vriend ook nog een weekje naar Italië geweest. We hadden gevraagd of Raya deze week bij de fokker mocht verblijven, zodat er bij ons niet altijd iemand thuis hoefde te zijn en Raya ook lekker met haar maatjes daar kon spelen. Dit was natuurlijk geen probleem en na terugkomst zijn we haar meteen op gaan halen. Helemaal happy ging ze met ons mee naar huis, waar ze weer volop met Nuka, River en Puk kon gaan spelen!

Maand 4

Toen Raya vier maanden oud was, zijn we onze wandelingen kleine stukjes uit gaan breiden. Ik merkte aan haar dat ze dit nodig had, omdat ze anders thuis teveel energie over had en ze vervelend werd. Deze wandelingen hoefde niet persé uitgebreid te worden in de manier van langer of meer wandelen, maar ook door meer snuffel wandelingen te gaan doen. Raya vond het eerst (en nog steeds soms) heel erg leuk om vanalles van straat af te eten. Hierdoor moesten we regelmatig tempo maken om ervoor te zorgen dat ze dit niet deed. Door veel trainen werd dit gelukkig minder en had ik er meer vertrouwen in om haar ergens te laten snuffelen, zonder dat ze wat van de straat op zou eten.

We hebben deze maand ook nog iets heel leuks gedaan. Namelijk een fotoshoot! Nanuq Dog Photography heeft Nuka, River en Raya prachtig op beeld vastgelegd. Dit was een grote uitdaging, want Raya had nog nooit eerder geposeerd of langere tijd stil gestaan. Tijdens de shoot vonden Nuka en River het leuk om niet te luisteren, waardoor Raya juíst degene was die het beste luisterde! Wie had dat gedacht? Ik niet in ieder geval haha! Na een tijdje mochten we de foto’s uitzoeken en hebben we een aantal super gave foto’s uitgezocht. Een eeuwige herinnering aan Raya haar puppy tijd!

Maand 5

Spannend, spannend, spannend. Begin deze maand ging ik drie dagen weg op korfbalkamp, waardoor ik niet voor Raya kon zorgen en de rest thuis dit deed. Ik vond het spannend om haar zo lang niet te zien, maar achteraf natuurlijk helemaal niet nodig. Raya heeft in deze drie dagen haarzelf prima vermaakt met de andere honden en flink gespeeld, gegeten en geslapen, zoals een echte puppy hoort te doen.

Deze maand ben ik meer met alle honden samen gaan lopen, omdat ik dit uiteindelijk ook graag wil kunnen doen. De afgelopen maanden had ik al met Raya geoefend dat aan de lijn lopen betekend dat ze met haarzelf bezig moet zijn en dus niet moet spelen met de rest. Met Nuka, River en Puk aan de heupgordel en Raya aan de lijn in m’n hand ben ik daarna verschillende wandelingen gaan maken. Eerst was het nog licht (heel erg) chaotisch, maar nadat ik het een paar keer had gedaan snapte Raya al veel beter wat de bedoeling was en liep ze in een mooi tempo met de rest mee. Dit is ook meteen een goede training voor wanneer ze oud genoeg is om mee voor de kar te komen staan!

Maand 6

Alweer een half jaar oud en flink veel veranderd, maar nog steeds de leuke pup die we zagen met twee weken oud. Raya heeft de afgelopen maanden onwijs veel geleerd en doet het fantastisch. We merken dat ze een beetje begint te puberen, want de typische husky-koppigheid begint tot uiting te komen. Af en toe krijgen we een mooi concert van haar, vaak gevolgd door een meerstemming gezang van Nuka, River en haar samen. Het hoort erbij en ergens is het ook heel erg leuk. Raya is een clown eersteklas en kan ons zo onwijs hard laten lachen met de acties die ze nu uithaalt. Zo zit ze ineens op de vensterbank of haalt ze ergens weer een papiertje vandaan waarvan wij geen idee hebben hoe ze er aan komt. Je maakt de gekste dingen mee met haar!

Wat verder?

De komende maanden gaan we verder met wandelingen uitbreiden, om zo in de winter straks wat verder te kunnen wandelen en te kunnen beginnen aan het wennen aan de X-back en uiteindelijk de step en kar. Raya zal meegaan naar verschillende wedstrijden dit seizoen, maar mag nog niet meelopen. Hierdoor is het wel alvast een goede manier om te kunnen wennen aan de omgeving en drukte tijdens wedstrijden! We willen ook met maatjes van Nuka en River gaan wandelen, zodat Raya ook regelmatig met andere honden in contact komt en leert hiermee om te gaan.

En het belangrijkste van alles: We genieten van de puppytijd voor zolang het kan. Raya is al even groot als Nuka en weegt alweer 16 kg, dus erg puppy is ze snel al niet meer!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nuka & River

Een ware koekhap-ster op Animal Event! Geef koekje! x

Een ware koekhap-ster op Animal Event!

22 May Door: Nuka & River

Elk jaar gaan we met één of meerdere honden naar Animal Event. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om alleen Raya mee te nemen. Het zou voor haar de ...

Lees het hele artikel
De Siberische husky: werk, show en standaard Geef koekje! x

De Siberische husky: werk, show en standaard

19 June Door: Nuka & River

Sinds Raya bij ons is komen wonen, hebben we drie Siberische Husky’s in huis. Nuka, River en Raya zijn echter wel alle drie totaal verschillende husky’s! Hoe dat zo? ...

Lees het hele artikel
Veelbesproken, de Furminator Geef koekje! x

Veelbesproken, de Furminator

7 April Door: Nuka & River

Veel van jullie zullen ongetwijfeld wel eens van de Furminator gehoord hebben. Dit zou dé oplossing zijn tegen het verharen van je hond. Maar niets blijkt minder waar. Nuka ...

Lees het hele artikel
De droom van mij en mijn sledehonden Geef koekje! x

De droom van mij en mijn sledehonden

11 January Door: Nuka & River

Vandaag geen informatieve blog, maar eens wat anders! Het leek me leuk om eens te schrijven over een grote droom die ik heb en ooit hoop waar te maken. ...

Lees het hele artikel