Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April
x
Wat is dit?

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo die helpt de vacht haren los te laten. Lumi heeft nog steeds dezelfde dikke wintervacht als waar hij mee uit Rusland is gekomen, waar het destijds -20 graden was. Een hele dikke vacht dus. En het ergste is het wordt warmer, maar er komt geen haar uit zijn vacht.

Verharen

De Espree Simple Shed shampoo staat bekend als een shampoo die helpt om het los laten van de haren op gang te brengen wanneer dit nodig is, zoals in dit geval bij Lumi. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor de ruiperiode om de vacht te ondersteunen haar los te laten en dat haren die wel al loszitten tussen de vacht ook worden weggespoeld. Zeker voor honden met een dubbele vacht is het ondersteunen van de rui vaak nodig.

Espree Simple Shed shampoo

Wat verder fijn is aan de shampoo is dat de ingrediënten natuurlijk zijn en de huid en vacht niet uitdrogen. De verzorgende eigenschappen van kokosolie, aloë vera en jojoba, verzachten de vacht en voeden de huid. Verder is de shampoo speciaal ontwikkeld om losse haren en ondervacht te verwijderen terwijl het de vacht en huid reinigt en verzorgt. Espree Simple Shed Shampoo

Wassen met de Simple Shed shampoo

Tijd om te gaan testen. Als ik de fles openmaak vind ik de geur niet perse prettig, eerder een beetje overweldigend. De geur zou pruim moeten zijn, maar zo rechtstreeks uit de fles herken ik dit niet. Ik heb nog geen handige plek om de honden te wassen. Dus dat moet los in de badkamer onder de douche. Ik heb een lege plastic fles meegenomen om de shampoo te verdunnen.

Hondenshampoo verdunnen

De meeste hondenshampoo’s verdun je 1:10 of 1:12. Als je de delen samen met de delen water in een plastic fles doet en schud, kun je makkelijk de hond met de verdunde shampoo mix wassen. Ik kan zo snel niet op de fles zien staan hoeveel deze verdund moet worden. Dus ik gok. Mede omdat Lumi niet echt enthousiast is over het douchen. Later lees ik dat de verdunning 1 op 16 had moeten zijn. Dat zou kunnen verklaren waarom ik de geur zo overheersend vind. Misschien heb ik te weinig verdund.

Mijn ervaring met de shampoo

Het wassen gaat prima met de Simple Shed shampoo, het schuimt lekker en sopt lekker weg. Ik krijg zelf geen brandend gevoel, pijn of andere irritatie aan mijn handen, waar wondjes op zitten. Dat vind ik een goed teken. De geur is beter nu de shampoo verdund is, en deze ruikt nu inderdaad fruitig.

Na het wassen

Na het wassen ruikt Lumi fruitig en zoet, maar wel frisser dan voorheen. Ik zie dat zijn vacht enorm is opgeknapt door de wasbeurt. Hij is weer wit (in plaats van geel), glimt mooi en hij is wat minder ‘plukkerig’. Een mooi resultaat, of het nu wel of niet helpt met het verharen hij is er in elk geval van opgeknapt.

Simple Shed shampoo werkt het echt?

De echte test is natuurlijk of het ook helpt met het loslaten van de ondervacht. Ik heb Lumi de dag voor het wassen geprobeerd te kammen met de Activet borstel. Er kwamen toen welgeteld 0 haren los. Na het wassen en drogen (met de handdoek) ga ik als hij helemaal droog is weer beginnen met kammen. En jawel, ik borstel nu een hele borstel vol met haren van hem af. Het is niet zo dat het met bosjes loslaat, maar er komen nu wel meer haren los dan eerst. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik meteen besluit om deze review te gaan schrijven.

Lekker handig net voor de vakantie

Als ik enthousiast aan Stefan vertel over deze ‘verharings’ shampoo die ook nog eens werkt, is hij iets minder enthousiast. Aangezien we bijna met vakantie gaan en de komende 10 dagen met z’n vieren op elkaar gepropt zitten in een camper en daarna in een vakantiehuisje.

De haren vliegen je niet om de oren

Gelukkig is ook tijdens de vakantie het niet zo dat de haren ineens van Lumi afvliegen. Ik moet wel echt kammen om haren los te krijgen, maar ze komen nu wel los met het kammen. Op de fles staat ook wel dat regelmatig wassen met de shampoo helpt om de haren echt kwijt te raken. Het kan dus zijn dat ik Lumi binnenkort weer moet wassen met de Espree Simple Shed Shampoo.

Review Espree Simple Shed shampoo

Samenvattend, wat vind ik nu van de Simple Shed Shampoo van Espree, wat zijn voor mij de voordelen en wat zijn de nadelen?

Voordelen:

  • Vacht knapt er van op
  • Werkt ook bij een witte vacht, deze wordt mooi wit
  • De vacht is zachter en minder stug na het wassen
  • De haren laten inderdaad makkelijker los
  • Met de verdunning 1:16 kun je met 1 fles veel wasbeurten vooruit

Nadelen:

  • De geur is wel erg zoet en fruitig, zelfs dagen na het wassen ruik je het meteen als je Lumi hebt geaaid. Ik moet er bij zeggen dat ik erg gevoelig ben voor geur. Het zou zomaar kunnen dat dit voor de meeste mensen geen nadeel maar juist een voordeel is (en misschien heb ik niet voldoende verdund).
  • Op de fles zelf staat geen Nederlandse informatie. Engels staat er wel op, maar in hele kleine lettertjes. Dus voordat je gaat wassen is het handig even op te zoeken hoe je de shampoo het beste gebruikt.

Gebruiksaanwijzing Espree Simple Shed

Aangezien de gebruiksaanwijzing op de fles nauwelijks leesbaar is en in het Engels, hier de uitgebreide gebruiksaanwijzing van de shampoo. Verdun de shampoo 1:16. De makkelijkste manier is om 1 deel shampoo en 16 delen lauwwarm water in een leeg plastic flesje te gieten. Schudden voor gebruik. Dan verdeel je de verdunde shampoo over de vacht van jouw hond. Vermijd de ogen en de oren. Je hoeft de shampoo ook niet over het hoofd te gooien, met inmasseren kun je er voor kiezen het hoofd mee te nemen. Maar het verdelen doe je over de rug van de hond. Masseer de shampoo in en laat 3 minuten inwerken. Spoel alle shampoo uit de vacht met lauwwarm water. Helemaal klaar? Afdrogen maar! Droog jouw hond helemaal af met een waterblazer of handdoek.

Prijs en bestellen

Ik heb de Espree Simple Shed Shampoo online gekocht bij Medpets.nl, hier kost de fles € 16,25. Er zit 354 ml in de fles. Daar kun je wel even mee voorruit zelfs als je jouw hond in de ruiperiode regelmatig wast. De afbeelding op de website van Medpets klopt niet, je krijgt de fles zoals hierboven staat afgebeeld. Het is wel hetzelfde product.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel
Mijn ervaring met de Zogoflex Toppl Geef koekje! x

Mijn ervaring met de Zogoflex Toppl

14 February Door: Lena & Lumi

Wat is nu mijn ervaring met de Zogoflex Toppl? In deze reviewblog deel ik mijn ervaring of eigenlijk die van mijn honden. Ik heb inmiddels 4 honden gehad die ...

Lees het hele artikel