Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Instagram no-go's

17 August
x
Wat is dit?

Je hebt de eerste stap gezet; jouw hond heeft nu een Instagram account. Misschien heb je onze 5 beginnerstips gelezen voordat je begon. Ben je al wat langer bezig dan heb je meer aan onze blog meer volgers op Instagram. Tijdens het schrijven van beide blogs kwamen er best veel dingen naar voren die je absoluut níet moet doen op Instagram. In plaats van deze no-go’s in de eerdere 2 blogs te verwerken hebben we besloten er een eigen blog aan te wijden. Lees hier mee wat je absoluut niet moet doen op Instagram.

Jouw hond in gevaar brengen

Iedereen wil graag veel reacties op posts en veel volgers. Hoe ver ga je voor een ‘perfecte’ post? Zodra jouw hond in gevaar komt voor dat ene geweldige plaatje of die grappige video ben je de grens ruim over. Dat kan echt niet! Een Argentijnse vrouw stopte haar hond Coco in een dichte wasmachine voor een ‘grappig filmpje’. Gelukkig werd ze direct door andere hondenliefhebbers aangesproken op Instagram dat dit echt niet kon. Deze vrouw heeft de video verwijderd en haar excuses gemaakt. Wanneer je twijfelt of jouw hond misschien in gevaar is, dan maak je de foto of het filmpje niet. Zo simpel is het!

Een ongelukkige hond

Sommige dingen zijn niet perse gevaarlijk voor jouw hond, maar kunnen wel tegen de wens van jouw hond ingaan. We gaan er van uit dat je een Instagram account voor jouw hond hebt aangemaakt omdat je helemaal gek bent van jouw hond. Om jouw hond nu in een strak verkleed pakje te hijsen alleen omdat je daar een leuke foto van kunt maken……Wat ons betreft geen goed idee. Natuurlijk zijn er honden waar je uren mee kunt tutten en die dit heerlijk vinden. Het belangrijkste is dat je jouw hond niet onnodig in situaties brengt waar hij of zij ongelukkig of gestrest van wordt. Probeer dus van het welzijn van jouw hond uit te gaan.

Betalen om ‘brand ambassador’ te worden

Veel Instagram accounts worden benaderd door verschillende merken en bedrijven. In eerste instantie voel je je gevleid en denk je wauw ze willen mij hebben als brand ambassador of dogmodel. Helaas is het vaak zo dat bedrijven geld gaan vragen als jij hun producten wilt ontvangen en promoten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Wanneer je wordt benaderd door een bedrijf, vraag dan altijd goed door wat nu precies de bedoeling is. Wanneer je toch ineens moet betalen voor producten, verzendkosten of wat dan ook, laat het aan je voorbij gaan!

Een bedrijf of merk in iedere post taggen

Wanneer je een foto post van een product of merk, dan kun je via ‘personen taggen’ een tag aan de foto toevoegen. Hierdoor komt jouw post in het overzicht ‘foto’s van jou’ van degene die je hebt getagd. Dat is superleuk wanneer er ook daadwerkelijk iets van die persoon, dat merk of dat bedrijf op de foto staat. Wanneer je alle foto’s een persoon tagt die eigenlijk geen enkele link met de foto heeft, kan dat vervelend worden. Probeer zo veel mogelijk correct te taggen.

Te veel of te weinig posten

Hallo is daar iemand vs overkill. Wanneer je heel lang niets post denken mensen dat jouw account niet meer actief is en zullen je niet meer volgen. De andere tegenhanger van te weinig posten is te veel posten. Steeds dezelfde foto 2 minuten uit elkaar van jouw hond die net iets anders is gaan zitten, voegt niets toe. Zorg dat je maximaal 2 post per dag plaatst en minimaal 3-4 posts in de week. Dan zit het wel goed met de frequentie. Wil je nu echt een leuke wandeling delen of een uitstapje, dan kun je natuurlijk ook altijd een filmpje delen via jouw feed of via de Stories.

Waar is de hond?

Wanneer je een account hebt die op naam staat van jouw hond, wees dat consequent en deel alleen foto’s van jouw hond of kiekjes die met jouw hond te maken hebben. Een foto van jou in een galajurk omdat je toevallig een feestje hebt, is niet echt de juiste foto voor op de account van jouw hond. Wil je toch graag foto’s delen van jouw leven zonder jouw hond, maak dan gewoon een privé account aan naast het account van jouw hond. Leuke kiekjes van jou en jouw hond samen zijn natuurlijk wel helemaal oké.

Instagram no-go waar is de hond

Volgers kopen of meer volgers tools gebruiken

Er zijn verschillende manieren om snel meer volgers te krijgen. Je kunt volgers bijvoorbeeld kopen. Dit heeft alleen geen enkele zin, je krijgt dan alleen meer volgers. Deze nep accounts zijn dan wel een extra puntje op je volgers aantal, maar deze reageren niet. Je percentage engagement daalt dus meteen. Uiteindelijk heb je meer baat bij volgers die ook echt geïnteresseerd zijn in wat je doet. Er zijn ook verschillende tools waarmee je meer volgers zou krijgen zoals de app Getfollowers. Wanneer je echt leuke volgers wilt hebben, dan zal je deze gewoon ‘ouderwets’ organisch moeten laten groeien.

Slechte / wazige foto’s

Wanneer je echt een hele slechte camera op je telefoon hebt of je krijgt het niet voor elkaar om scherpe foto’s te maken, dan is Instagram misschien niet het platform voor jou. Wil je toch heel graag actief zijn op Instagram kijk dan of je jouw telefoon kunt inwisselen voor een nieuwer exemplaar.

Wat is voor jou een no-go op Instagram? Ben je wel eens benaderd door bedrijven met de vraag of je wilde betalen voor volgers of producten?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel