Zoeken
Generic filters
Exact matches only

6x licht in het donker – veilig wandelen met de hond

23 November
x
Wat is dit?

Veilig wandelen met de hond, daar heb je in het donker in ieder geval een hondenlampje bij nodig. Het is weer die tijd van het jaar. Je wandelt vaker met je hond in de schemer of gewoon echt in het donker. Het is belangrijk om je hond veilig te houden tijdens een wandeling.

Hond zichtbaar in het donker

Een belangrijke manier om veilig door het donker te kunnen wandelen is door te zorgen dat jouw hond zichtbaar is. We schreven al eerder een zeer uitgebreide blog over zichtbaarheid in het donker. In deze korte blog willen we je kennis laten maken met 6 verschillende manieren om jouw hond op te laten vallen tijdens een wandeling in het donker.

LED hondenhalsband

1. Een lichtgevende LED halsband voor de hond. De LED halsbanden zijn er in verschillende kleuren en maten en werken hetzelfde als een gewone halsband. Deze halsbanden zijn voorzien van LED-verlichting die de hele halsband doen oplichten. Ze kosten €11,95 per stuk en zijn online bij Bol.com te bestellen. In de omschrijving is wel te lezen dat de batterijduur maar een aantal maanden is. Zorg dus dat je extra batterijen in huis hebt!
LED hondenhalsband

Reflecterende hondenjas

2. Een reflecterende hondenjas. Het grote voordeel van de Flectalon Reflecterende hondenjas is dat het hele lichaam van de hond extra opvalt in het verkeer. De jas is ook nog een isolerend en wind- en waterdicht. De prijs varieert van €34 – €42 afhankelijk van de maat. Loop je nu in het buitengebied zonder veel verkeer? Gebruik dan altijd en een reflecterende jas én een lampje. Reflecterende hondenjas

 


Hondenlampjes

3. Orbiloc Dog Dual hondenlampje. Deze Orbiloc lampjes zijn bijzonder omdat ze waterdicht zijn, een hoge kwaliteit hebben en een garantie van 3 jaar (!!). Je kunt het lampje met het bevestigingsbandje overal aan vastmaken; het hondentuig, de riem of de halsband. De zichtbaarheid van de Orbiloc lampjes is wel 50 meter en er zijn 7 verschillende kleuren lichtjes. Het Orbiloc LED lampje is online te bestellen bij Medpets. De lampjes kosten € 24,95 per stuk.

Orbiloc hondenlampje

Onze blogger hebben het Orbiloc lampje getest! Ben je benieuwd wat onze bloggers van Orbiloc lampjes vinden? Lees dan de Orbiloc testpanel blog.

4. Max & Molly hondenlampjes. De hondenlampjes van Max & Molly zijn LED lampjes voor aan de halsband of het hondentuig. De lampjes branden 4 uur, maar je hebt geen batterijen nodig. Er zit een USB lader bij ieder lampje, waarmee je het lampje eenvoudig weer oplaadt. Je kunt kiezen uit 6 kleuren.

Max en Molly hondenlampje


 

Lichthalsbanden voor de hond

5. Trixie lichtgevende halsband met USB oplader. Deze lichthalsband van Trixie is op te laden met een USB kabel. Ook kun je deze lichtband eenvoudig met de schaar op maat knippen. De Trixie halsband wordt naast het tuig of de reguliere halsband gedragen. Je kunt de Trixie lichtgevende halsband online bestellen bij Medpets vanaf €10,75, er is ook een variant speciaal voor langharige honden. lichtgevende trixie halsband voor de hond

6. Leuchtie lichthalsbanden. Deze lichthalsbanden zijn een stukje duurder dan alle andere lichtjes uit deze blog. Je koopt een Leuchtie lichthalsband vanaf € 34,90 (mini), maar dan heb je ook wat. De banden zijn voorzien van LED lichtjes en zijn volledig waterdicht. Wanneer jouw hond graag de zee in rent in het donker, is er dus niets aan de hand. De banden schuif je over het hoofd van je hond, en door meerdere leds is hij of zij van alle kanten goed zichtbaar.

Leuchtie lichtbanden
Speciaal voor de allerkleinste honden zijn er ook Leuchtie mini halsbandjes. Juist de allerkleinste hondjes worden vaak vergeten bij het ontwikkelen van hondenlampjes. De lampjes zijn vaak voor de echte toybreed hondjes te zwaar of te groot voor aan het tuigje of aan het halsbandje. De Leuchtie Mini lichthalsbandjes zijn speciaal ontwikkeld met de kleine hondjes in gedachten.

Heb jij al een lichtje voor jouw hond? Misschien wel een die we niet hebben genoemd in dit blog. Deel jouw ervaring gerust; daar leren we weer van!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel