Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onze honden testen Orbiloc Dog Dual Safety Light

29 September
x
Wat is dit?

Het testpanel van The Dog Pen houdt de Orbiloc Dog Dual tegen het licht. Wat is de Orbiloc eigenlijk voor een lampje en wat maakt het zo bijzonder?

Orbiloc Dog Dual Safety Light

De Orbiloc Dog Dual is een LED veiligheidslamp van zeer hoge kwaliteit en garandeert dat je hond tot 5 kilometer afstand goed zichtbaar is in het donker en de schemer. Het lichtgewicht lampje kan zowel knipperen als constant licht geven, is 100% waterproof en schokbestendig. De Orbiloc is makkelijk te bevestigen op elk formaat halsband of tuig met de standaard bijgeleverde rubberen strap. Wil je het lampje op een andere manier bevestigen? Dat kan! Er zijn meerdere accessoires verkrijgbaar.

Orbiloc om de halsband

Ervaringen Orbiloc hondenlamp

Door de Orbiloc lampjes te laten testen door vijf van onze bloggers, kunnen we met jou ervaringen delen over de Orbiloc lampjes van verschillende soorten honden. Vraag jij je bijvoorbeeld af of de Orbiloc wel goed zichtbaar is bij honden met een lange vacht? Bumper & Fender laten het je weten! Wil je nu juist weten of een Orbiloc lampje wel geschikt is tijdens het sporten in de modder? Nuka en River geven daar het antwoord op! Zo kun jij goed beslissen of een Orbiloc ook de juiste keuze is voor jouw hond.


Nuka en River

Wij hebben gekozen voor de paarse Orbiloc. Na wat onderzoek naar de verschillende kleuren, leek dit een geschikte kleur voor ons. De Orbiloc gaan wij voornamelijk gebruiken tijdens mushing trainingen vroeg in de ochtend of laat in de avond. Het is dan vaak schemerig of zelfs donker, waardoor we niet altijd even goed zichtbaar zijn. De paarse Orbiloc is een mix tussen blauw en rood licht, waardoor het een heel goed zichtbare kleur zou moeten zijn. Perfect voor ons!

Husky met Orbiloc

Geschikt voor halsband, tuig en x-back

De Orbiloc is makkelijk te bevestigen, aan zowel halsband, tuigje en x-back. Wanneer we gewoon wandelen zit de Orbiloc aan de halsband of aan het tuigje, maar tijdens trainingen zit hij op de x-back (hondensport harnas) bevestigd. Doordat de rubberen strap vrij dun is, voelen de honden er niks van als deze bevestigd zit op hun x-back, maar zijn ze wel een stuk beter zichtbaar voor voorbijgangers. Het lampje is van een grote afstand al te zien en paars is daarbij ook geen kleur die heel snel voorkomt in het verkeer, wat groen, rood en oranje bijvoorbeeld wel zijn. De lampjes kennen twee standen, knipperend en een vast licht. Wij maken vooral gebruik van het vaste licht, omdat ik dat persoonlijk gewoon fijner vind dan een knipperend licht.

Orbiloc op X-back harnas

Waterdicht en modderproof

Orbiloc staat naast zijn felle licht, ook bekend om de kwaliteit en het feit dat ze waterafstotend zijn. Wéér iets dat wij echt nodig hebben tijdens trainingen! Wij trainen altijd in de bossen of op zandpaden en omdat er voornamelijk in de herfst en winter getraind wordt, is het er vaak wat nat en drassig. De Orbiloc lampjes kunnen hier goed tegen! Ondanks wat modder en water blijven ze helder en na de training hoeven we ze alleen maar een beetje af te spoelen. Dan zijn ze weer klaar voor de volgende ronde!

Wij zijn zeer tevreden over de Orbiloc en raden ze zeker aan voor honden die in het donker veel in de bossen of op drassige plaatsen lopen 😊

Orbiloc op x-back harnas


Sennah

Toen The Dog Pen op zoek was naar testers voor Orbiloc Dog Dual Safety Light hondenlampjes wist ik eigenlijk nog niet van het bestaan van dit merk! Andere enthousiaste bloggers duidelijk wel, oeps had ik iets gemist?! Dat ik nu over de Orbiloc mag schrijven betekent dat wij een van de gelukkige testers zijn. En ja, ik heb echt iets gemist!

Donkere vacht

Sennah is een zwarte hond. Dat is erg lastig in het donker voor ons als baasjes maar ook voor andere weggebruikers. We hebben dan ook al eerder verschillende vormen van verlichting gebruikt zoals een Light Ring en een verlichte halsband maar allemaal zonder succes. Voor de aankomende herfst/winter periode was ik dus nog op zoek naar een oplossing. En toen mochten wij de Orbiloc Dog Dual Safety Light gaan testen! Wij kregen de Orbiloc in de kleur Amber (geel/oranje) uit de Fashion Colours.

donkere vacht orbiloc

Makkelijk in gebruik

De Orbiloc Dog Dual Safety Light is een product waar ik het bestaan dus niet van wist en eigenlijk snap ik niet waarom! Want wat is dit een fijn product. Het is gemakkelijk in gebruik en daar hou ik van. Geen extra dingen om de nek van de hond, geen dubbele halsbanden voor overdag en in de avond. Gewoon je eigen halsband, de Orbiloc en de juiste bevestiging! Als je de Orbiloc Dog Dual uit de verpakking haalt bestaat het uit twee onderdelen. Het lampje met de Quick Mount en de adjustable strap. Als je de adjustable strap (verstelbare band) één keer op maat hebt gemaakt is The Safety Light daarna gemakkelijk om de halsband te bevestigen.

Orbiloc met strap

Dat de The Safety Light gemakkelijk te bevestigen of te verwijderen is ervaar ik vooral op onze trainingsavond. Samen met Sennah doe ik aan Agility. Onze training is s’ avonds in het donker op een sportpark. Als wij over de parkeerplaats naar het trainingsveld lopen zit The Safety Light om de halsband en is deze aan. Maar als we op het trainingsveld zijn haal ik The Safety Light van de halsband af . Dit omdat je zo min mogelijk op/aan de hond wilt hebben als hij/zij over het parcours gaat. Na de training bevestig ik The Safety Light weer aan de halsband en lopen we weer terug naar de auto.

Kan tegen een stootje

Eigenlijk hangt de Orbiloc sinds wij hem in huis hebben al aan Sennahs halsband. In het begin vond ik het erg spannend om de Orbiloc aan de halsband te laten zitten als Sennah ging spelen met een andere hond. Ik was bang dat deze door het wilde spelen er af zou vallen en we deze hierdoor zouden verliezen. Gelukkig blijkt de Orbiloc wel tegen een stootje te kunnen en blijft deze tijdens het spelen zitten!

Orbiloc in de lange vacht

In de vroege ochtend en in onze avond wandelingen lopen we met het lampje aan. Ik heb deze zo aan de halsband bevestigd dat als we met Sennah aan de riem lopen de Orbiloc naast het haakje voor de riem zit. Zo is het voor ons (baasjes) goed zichtbaar. Maar in de vroege ochtend loopt Sennah regelmatig het rondje los met ons mee. Ik was benieuwd of de Orbiloc dan ook nog wel op een zichtbare plek zou zitten. Door de zwaarte draait de Orbiloc naar de borst en dan kan je ,door Sennahs lange vacht, het lampje zelf niet direct zien. Ik  verwachte dat dit een nadeel zou zijn maar dit viel reuze mee. De Orbiloc geeft namelijk zo’n sterk licht dat de gloed uitstraalt naar de grond. Het lampje zelf is dus niet direct te zien maar het licht is nog wel te zien. Zo is Sennah toch nog goed zichtbaar.

Fan!

Voor mij is The Safety Light van Orbiloc de oplossing om in de herfst/winterperiode in het donker verlicht en veilig over straat te gaan. De Orbiloc is makkelijk in gebruik en dat vind ik het grootste pluspunt! In principe bevestig je hem één keer om de halsband en kan je hem gewoon laten zitten. Hierdoor is het voor of tijdens het wandelen enkel het lampje aanzetten en je bent zichtbaar voor andere weggebruikers. Hoe simpel is dat!

Ik ben heel blij dat ik kennis heb mogen maken met het merk Orbiloc en The Dog Dual Safety Light in gebruik mag hebben. Ik ben fan!


Wiske

Ik wandel ’s ochtends heel vroeg met Wiske, dit betekent dat we een groot deel van het jaar voor zonsopgang lopen in gebieden zonder verlichting. Een goed veiligheidslampje is dan ook een must, helemaal gezien Wiske ook een donkere vacht heeft. We hebben verschillende soorten hondenlampjes versleten, stuk voor stuk zijn die kapot gegaan of kwijtgeraakt tijdens het wandelen. Wiske racet door de struiken, graaft in het zand en zwemt veel. Een goed lampje moet daar tegen opgewassen zijn. De Orbiloc lijkt aan al die eisen te voldoen en stond daarom al op ons verlanglijstje. Voor The Dog Pen mochten we de groene Orbiloc Dog Dual Safety Light testen.

Orbiloc buiten Wiske

Lichtgewicht

De Orbiloc wordt bevestigd aan de halsband of het tuig middels een rubberen strap. Ik was bang dat de strap niet om een dikke brede halsband zou passen, maar dit gaat gemakkelijk. Het rubber is dun, maar zeer stevig en schiet niet los bij het razen door de bosjes. Ik plaats de Orbiloc tegenover de gesp van de halsband. Gezien de Orbiloc lichter is qua gewicht dan de gesp voorkom ik zo dat het lampje naar de borst toe draait.

100% Waterdicht

Omdat Wiske veel zwemt en apporteert over water vind ik het belangrijk dat een veiligheidslampje tegen water kan. Spatwaterdicht is met een Wiske niet voldoende. De Orbiloc heeft een IPX8 certificatie, dit betekent dat hij het blijft doen onder water. De beste manier om dat te testen én te bewijzen? Kijk zelf maar!
Orbiloc waterdicht glas water

Met dat 100% waterproof zit het dus wel goed! En met de zichtbaarheid ook. De Orbiloc is fel. En dat is precies wat we nodig hebben ’s ochtend vroeg in het bos. Door de vorm van de lens is het licht ook vanaf meerdere punten goed zichtbaar, ik vind dit een groot voordeel ten opzichte van de vorige lampjes die we hebben gehad.

Conclusie

De Orbiloc is volledig spaniel proof. Hij blijft niet hangen achter struiken en is fel genoeg om zichtbaar te blijven wanneer de hele hond, inclusief lampje onder de modder zit. Ook is hij zichtbaar onder water en niet stuk te krijgen. Wij zijn er heel blij mee en hopen er nog lang gebruik van te maken.

Orbiloc Test


Bumper & Fender

Onze ervaring met het Orbiloc dual dog lampje in de kleur turquoise. 

Orbiloc turquoise in verpakking

Waarom wilden wij testen?

Langere tijd waren we al op zoek naar een goede led halsband of een lampje om onze jongens in de avond uren veilig mee naar buiten te kunnen nemen. Helaas bleek dit minder simpel dan gedacht, alles leek in de vachten te verdwijnen of paste niet over hun hoofd heen. Toen The Dog Pen vroeg wie er een wilde testen was mijn interesse al snel gewekt. 

Orbiloc Turquoise

Over het lampje 

Wij hebben de turquoise kleur mogen testen en dit is een toffe afwisselende kleur, het ene moment lijkt hij meer blauw en het andere moment juist groen. Het zit er echt tussen in, door de felle kleur is hij ook op het gras goed zichtbaar. Het lampje heb ik bevestigd aan het tuig, Bumper en Fender dragen namelijk  vrijwel nooit halsbanden. Het lampje past door het bijgeleverde bandje mooi om het brede tuig van de jongens. Het zit goed stevig vast en blijft mooi op zijn plek zitten.
Orbiloc zichtbaar in dikke vacht

Goed zichtbaar in dikke vacht

In de avond zijn we snel buiten gaan proberen, ik was zeer benieuwd of het lampje echt zichtbaar zou zijn door de lange en dikke vacht van Bumper. En ja hoor, zichtbaar was hij zeker weten! Van afstand kon je bumper al zien aankomen. Het bleef de hele wandeling mooi op zijn plek zitten zonder weg te vallen in zijn vacht. Je kan kiezen tussen een knipperlicht stand en een normale stand. Ik heb gekozen voor de normale stand gezien het knipperlicht wel erg fel was ten opzichte van de donkere omgeving waar we liepen. Uiteindelijk heb ik het lampje ook nog op verschillende plekken geplaatst om te kijken hoe dit hielp in de zichtbaarheid, maar op elke plek bleef hij even mooi zichtbaar. 

New Foundlander met Orbiloc

Fender 

De dag erna heb ik er zelfs direct een voor Fender besteld op de site van Alsa Nature, Fender heeft een rood lampje gekregen. Ook bij Fender steekt het rode lampje prachtig af ten opzichte van zijn vacht en het blijft goed op zijn plek zitten. Ik heb er dan ook voor gekozen om de lampjes aan de zijkant in het midden van de borst te plaatsen. Fender loopt links dus hij heeft hem links gekregen, Bumper loopt rechts en kreeg dus zijn lampje aan de rechterkant bevestigd. Zo kan ik met beide jongens samen op pad gaan op een veilige manier. Wij zijn super tevreden en blij dat we deze lampjes mochten testen van The Dog Pen, eindelijk kunnen we veilig over straat in de late uurtjes zonder ons druk te maken over zichtbaarheid.


Hulphond Tynke

Tynke aan het woord: samen met mijn baasje mocht ik voor The Dog Pen een Orbiloc Dog Dual Safety light testen in de kleur.. roze! hey, ik ben tenslotte een meisjes hondje he! Er kwam een klein doosje binnen per post, ik rook het direct, het was voor mij! Het lampje zat stevig verpakt in een doosje met daarbovenop hard ‘veiligheidsplastic’ om te product zo veilig mogelijk aan te laten komen.

Bijpassend, in het doosje, zat een verstelbaar rubberen bandje, om de Orbiloc vast te maken aan een tuig of aan de halsband. Dit ging snel en super simpel. Baasje had het zo gefixt! Ze kan het lampje draaien, stand 1; knipperend lampje, doordraaien; lampje uit, doordraaien naar stand 2; een stilstaand lampje en nogmaals doordraaien en het lampje is weer uit. Super handig!

Schokbestendig

Ik ben, ook ’s avonds een echte ‘spring in het veld’, ik ren, race, speel en dartel met het lampje aan mijn halsband. Het bleef mooi vastzitten (zelfs toen ik schudde), scheen fel rond (en als ik naar beneden keek verlichtte het zelfs de grond onder me), is stevig en heeft een gezellige roze kleur!  Ik mag ’s avonds als het donker is, altijd nog lekker even los rondrennen. Baasje kan nu super goed zien waar ik ergens rondscharrel. Ideaal! Het is veel feller dan menig ander lampje, blijft goed ‘aan’, gaat lang mee en is lekker fel. Verder is het schokbestendig en waterdicht! Wij vinden het een echte aanrader!

Orbiloc hulphond Tynke

Ook als ik in het donker naast mijn baasje haar scootmobiel loop, heb ik nu mijn eigen lampje.. dus ook ik val nu lekker op en samen zijn we extra zichtbaar en dus veilig!


The Dog Pen testpanel is unaniem

Dat gebeurt niet vaak hoor! Dat iedereen het met elkaar eens is. De vijf honden en hun mensen die de Orbiloc hebben mogen testen zijn het met elkaar eens. De Orbiloc is goedgekeurd en iedereen is fan! De Orbiloc lampjes zijn geschikt voor in de regen, de modder, in een lange vacht, in een krullende vacht,  bij donkere honden, bij actieve honden en tijdens het ravotten. Orbiloc werkt, blijft werken en de hond blijft goed zichtbaar.

Je kunt de Orbiloc online bestellen bij Petsonline, Medpets of Drookit Dogs bijvoorbeeld.

Aanvullende informatie over de Orbiloc

De Orbiloc is verkrijgbaar in 10 kleuren, waarvan 5 signaalkleuren. Om de juiste kleur te kiezen moet je rekening houden met de kleur van de vacht van je hond en de omgeving waar je loopt.

 • Honden met donkere vacht: kies een lichte kleur lamp
 • Honden met lichte vacht: kies een donkere kleur lamp
 • Stedelijke omgeving: kies een kleur die je niet vaak ziet in het verkeer
 • Landelijke omgeving: kleurkeuze maakt niet uit

Voor meer informatie over de verschillende kleuren en hun zichtbaarheid in verschillende omstandigheden, raadpleeg de Orbiloc Dog Dual

Orbiloc kleuren

Specificaties

 • 3 jaar garantie
 • Zichtbaar tot 5km
 • Lichtgewicht: weegt 25 gram en is 35mm x 25 mm groot
 • 100% waterproof tot 100m diepte (IPX8 certificatie)
 • Impact-en schokbestendig tot 100kg
 • Verdraagt temperaturen van +50 °C tot -40 °C
 • Batterijleven van 100 uur constant licht en 250 uur knipper-stand
 • Vervangbare 2x CR2032 batterijen
 • De lens geeft zichtbaarheid in een hoek van 270°
 • Gebruiksvriendelijk
 • Vervaardigd in Denemarken met oog op duurzaamheid, design en kwaliteit

De Orbiloc Dog Dual Safety Light wordt standaard geleverd met de quick mount, 2 geïnstalleerde batterijen, een rubberen bevestiging strap, servicetool en handleiding. Op de website van Orbiloc vind je video’s met uitleg over de bevestiging en onderhoud van de Orbiloc Dog Dual Safety Light.

WINACTIE: we mogen onder onze lezers 1 Orbiloc hondenlampje verloten. Laat jouw reactie achter onder deze blog en op donderdag 8 oktober 2020 maken we de gelukkige winnaar bekend. Deze winactie is gesloten.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Orbiloc, onze productreviews en testpanel blogs, zijn zoals altijd volledig objectief.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel