Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wij zijn samen

19 October
x
Wat is dit?

Samen
De definitie van ‘samen’, allen prachtige woorden en zo alles omvattend voor ons..
Samen;

  • Aaneen;
  • Allebei;
  • Bij elkaar;
  • Bij een;
  • In gezelschap;
  • Een geheel vormend

Mijn baasje denkt dat het tegelijkertijd behalve definities ook prachtige omschrijvingen zijn. Omschrijvingen die zeker ook staan voor mijn baasje en mij, namelijk.. áltijd samen.

Liefde op het eerste gezicht

Half 2018 zagen mijn baasje en ik elkaar voor de allereerste keer. Dit was in Herpen, tijdens een sessiedag van Hulphond Nederland. Ik kwam daar naartoe samen met de mevrouw waar ik op dat moment tijdens de ‘aftrainperiode’ woonde. Gek hoor, er waren daar een heleboel mensen, trainers en allerlei andere hondjes en dan ook nog een handje vol cliënten.
Spannend dat ik het vond joh, ik wilde me door niemand laten aaien en dook voor elke hand stiekem weg totdat… ik haar zag! Mijn toekomstige baasje.. ik wist het meteen.. ik wil haar!!
Ze was er die dag samen met haar oma en die leek me ook meteen erg lief. Ik dacht.. voor hen ga ik mijn best doen.. aai me maar, aai me maar! Ik liet merken dat ik graag voor haar wilde werken en daagde haar uit tot spel… ze speelde met me mee… gelukkig vond ze mij ook leuk! 1 + 1 = 2 en stiekem werd er toen een nieuw team ‘geboren’, Mindy & Tynke.

tynke en mindy samen

De eerste echte middag samen

Na een oefenperiode van een aantal weken, waarbij ik af en toe een paar uurtjes samen met de cliëntbegeleider kwam ‘wennen’ bij mijn baasje thuis (en even ongegeneerd aan alles mocht snuffelen) brak dan eindelijk de dag aan.
Dé dag dat ik bij mijn baasje zou blijven wonen. We waren beide echt doodop van de trainingsochtend, dus toen onze cliëntbegeleider weg was, mocht ik vrijwel direct samen met mijn baasje mee naar boven toe.
‘We gingen slapen’ zei ze. Toentertijd had ze nog een aangepast eenpersoonsbed en was het de bedoeling dat ik in mijn mandje op de grond zou slapen (daarover in een latere blog meer… dat duurde namelijk niet zo lang …).
Zij ging haar bed in en ik ging netjes met een knuffel in mijn nieuwe mandje liggen. Als een blok vielen we in slaap … zzz… uitgeput.
Na een paar uurtjes slapen vond ik het wel goed geweest en ging ik op ontdekkingstocht in haar slaapkamer. Hmm.. ‘ligt ze nou nog steeds te slapen’, dacht ik..?! Ik liep voorzichtig naar haar toe en begon aan haar te snuffelen.. duwde mijn snuitje tegen haar lijf aan.
Maar o ooo… baasje deed haar ogen open en schrok zich echt helemaal het ‘apelazarus’ van mijn snuitje recht voor haar gezicht… ze schoot overeind en slaakte een vreemd geluid. Hiervan schrok ik zo ontzettend, dat ik weg wilde rennen en zo ‘boink’, tegen de deur omhoog liep. Autsj!
Gelukkig herstelde we ons beide snel, schoot baasje heel hard in de lach  en riep ze me bij me.. er kwam een voorzichtige kwispel in mijn staartje en we knuffelden vervolgens wat af!
Wát een ervaring

Ontwikkelen tot een team

Een team ben je niet zomaar, daartoe ontwikkel je je samen. Dit heeft heel veel tijd nodig, tijd, geduld, liefde, training én energie. Hierover zullen we jullie later wat meer vertellen.
Onze titel zei het al, ‘SAMEN’.
Want ja.. zoals jullie al weten doen mijn baasje en ik inmiddels echt alles samen. Of het nou gaat over slapen, de dag opstarten, aan- en uitkleden, naar de winkel of therapie toe gaan of spelen en ohja.. sssttt… we gaan zelfs met elkaar mee naar de wc toe.

We hebben elkaar gevonden, het was liefde op het eerste gezicht en we zijn samen… ‘samen voor altijd’!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Tynke

Productreview - Ik test de Butternut Box! Geef koekje! x

Productreview - Ik test de Butternut Box!

22 July Door: Hulphond Tynke

Waf woef.. een bofhondje hier! Ik mocht namelijk de Butternut Box uittesten! Mijn baasje kende het bedrijf van naam. Ze wist dat het om vers en gevarieerd voer ging ...

Lees het hele artikel
Product review: hulphond Tynke test handgemaakt (leren) tuigje Geef koekje! x

Product review: hulphond Tynke test handgemaakt (leren) tuigje

21 October Door: Hulphond Tynke

Mijn baasje en ik hadden de eer om een tuigje te mogen laten maken / ontwerpen door Amy van Meola Leather. We hadden bij een lief collega hulphondje haar ...

Lees het hele artikel
Hulphonden, een grote hulp en ondersteuning Geef koekje! x

Hulphonden, een grote hulp en ondersteuning

19 March Door: Hulphond Tynke

Wat woef! Hallo allemaal! Zoals de meeste van jullie weten, ben ik -Tynke- de ADL Hulphond van mijn baasje. Haar lieve ‘hulp op pootjes’. Maar wat is dat nou ...

Lees het hele artikel
Top 5 hondenspeelgoed – lievelingsspeeltjes van Tynke Geef koekje! x

Top 5 hondenspeelgoed – lievelingsspeeltjes van Tynke

26 July Door: Hulphond Tynke

Waf woef, hallo.. het duurde eventjes maar.. hier ben ik weer! Ik geef jullie een kijkje in mijn speelgoed en speeltjes en laat jullie weten waar ik dol op ...

Lees het hele artikel