Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Ik ben hulphond Tynke

31 augustus
x
Wat is dit?

Waf woef,

We zullen ons even voorstellen, ik ben Hulphond Tynke, een abrikooskleurig koningspoedel teefje van 4 jaar oud; geboren op 26 juni 2016. Ik ben de ADL hulphond (Hulphond voor de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) van mijn baasje Mindy.

Hulphond Nederland

Mijn baasje is ziek, wat als ‘voordeel’ heeft.. dat ze … mij nu heeft! Ik koos heel bewust mijn baasje uit en sinds Augustus 2018 vormen we een hecht team. We zijn aan elkaar gematcht door Hulphond Nederland, waar ik het eerste deel van het traject heb doorlopen. We worden nog steeds begeleid door Hulphond Nederland

Zelfvertrouwen

Stiekem ben ik namelijk best wel vaak onzeker, maar door het zelfvertrouwen wat mijn baasje me geeft, ben ook ik enorm gegroeid! De afgelopen twee jaar heeft ze me super veel nieuwe dingen geleerd en een stukje bij beetje groei ik in mijn zelfvertrouwen en maak ik reuze ontwikkelingssprongen. Super bijzonder en fijn! We helpen elkaar! Samen lopen we stapje voor pootje het leven door. We maken van elke dag, hoe moeilijk soms ook, samen iets moois en bijzonders!

Zichtbaarheid

Misschien hebben jullie ons al eerder online gespot, op een van onze social media kanalen, in artikelen of in het interview dat Goldendoodle Guus voor ’The Dog Pen’ bij ons afnam! Samen met mijn baasje probeer ik namelijk op diverse manieren ‘het onzichtbaar ziek zijn’ en de hulphond‘ een gezicht’ te geven. Een écht kijkje achter de schermen, een kijkje  in ons leven achter de voordeur. Leuk hè!

Dagelijks leven

Onze dagelijkse bezigheden? Lekker samen chillen, kroelen, knuffelen, ijsjes eten, genieten van de mooie Brabantse natuur, spelen met mijn hondenvriendjes, nieuwe taken en vaardigheden aanleren, rondracen op de scootmobiel van mijn baasje, puzzelen, stoeien, gekke poedelsprongen maken en natuurlijk… lekker eigenwijs zijn! Dát kan ik als de beste! Want hey, ik ben natuurlijk wel een rasechte poedel hè! Verder ondersteun ik mijn baasje natuurlijk als een echte hulphond in van alles in haar dagelijkse leven, van deuren openen en sluiten, tot haar helpen uitkleden, dingen oprapen, aangeven en nog veeeeel meer… maar daar zullen we jullie later meer over vertellen!

Oh ja.. sssttt.. ook ben ik *stiekem* ontzettend verliefd op mijn grote vriend Hector.. mijn grote liefde!

Tot snel!
Heel veel liefs,
Mindy en Hulphond Tynke

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Tynke

Mishandeld tijdens mijn werk als hulphond Geef koekje! x

Mishandeld tijdens mijn werk als hulphond

9 juli Door: Hulphond Tynke

Zoals jullie allemaal weten ben ik een ADL Hulphondje. Ik ondersteun mijn baasje met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen daar zij een invaliderende multisysteemziekte heeft. De taken die ik voor ...

Lees het hele artikel
Honden en knuffels .... hondenknuffels?! Geef koekje! x

Honden en knuffels .... hondenknuffels?!

14 maart Door: Hulphond Tynke

Knuffies Sinds dat ik een puppy was, ben ik er al dol op.. knuffelbeesten! Mijn baasje heeft hele leuke foto’s gekregen van mijn puppy pleeggezin waar ik tegen mijn ...

Lees het hele artikel
De grootste viespeuk Geef koekje! x

De grootste viespeuk

30 november Door: Hulphond Tynke

Ok lieve lezers.. ik moet nu geloof even mijn baasje corrigeren.. deze titel ‘de grootste viespeuk’… die gaat over mij? Huh .. echt? Nee toch… ikke… vies? Hooguit wat ...

Lees het hele artikel
Wij zijn samen Geef koekje! x

Wij zijn samen

19 oktober Door: Hulphond Tynke

Samen De definitie van ‘samen’, allen prachtige woorden en zo alles omvattend voor ons.. Samen; Aaneen; Allebei; Bij elkaar; Bij een; In gezelschap; Een geheel vormend Mijn baasje denkt ...

Lees het hele artikel