Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Honden en knuffels .... hondenknuffels?!

14 March
x
Wat is dit?

Knuffies poedel Tynke en panda knuffel

Sinds dat ik een puppy was, ben ik er al dol op.. knuffelbeesten!
Mijn baasje heeft hele leuke foto’s gekregen van mijn puppy pleeggezin waar ik tegen mijn pi-pa-panda van de Ikea aan lig. Dat ligt lekker joh en mega gezellig zo samen! Moeten jullie ook eens proberen. Zóóó zacht! Mijn beste vriendje toen ik nog een kleine mini Tynke was.

Knuffels heb ik in allerlei soorten en maten.. maar.. sommige zitten toch echt wat dieper in mijn hart.
Zo ben ik dol op mijn Labradoodle ‘knuffie’…. Nu denken jullie misschien ‘knuffie’, ja… dat lezen jullie goed.. zo noemt mijn baasje al mijn knuffeltjes. Knuffies! Klinkt gezellig hè!

Ik slaap, om mijn baasje goed in de gaten te kunnen houden, bij mijn baasje op bed. Ik heb zelfs een eigen helft… wat een luxe he! Ik heb knuffels die boven ‘slapen’ en ik heb knuffies die liever beneden slapen. Boven én beneden heb ik een tweeling knuffie, namelijk mijn Ikea ‘labradoodle’. Op geur kan ik uit elkaar houden welke er boven ‘slaapt’ en welke er beneden mag ‘slapen’. Knap he!

Zoals jullie weten heb ik een duidelijk eigen willetje.. maar ben ik ook super zorgzaam. Zo kan mijn baasje ’s avonds precies aan mijn gedrag zien hoe het met haar fysieke gesteldheid is. Als het namelijk nog slechter gaat dan normaal, pak ik mijn knuffie in mijn bekje en ga ik bij de trap naar boven op haar staan wachten. Ik neem deze mee de trap op, om op commando op bed te springen. Vervolgens leg ik één van mijn knuffelbeesten op haar bed neer en knuffel ik met de andere.
‘Samen delen baasje … ook eentje voor jou, nu kunnen we beide slapen met een knuffelbeest vriendje.’

Tutten met mijn knuffies poedel Tynke en knuffie beer

Doen jullie hondjes dat ook? Is dat iets wat reutjes ook doen of alleen teefjes zoals ik? Wat ik doe? Nou.. ik was mijn knuffels!

Ik pak ze in mijn bek, klem ze tussen mijn pootjes en was ze liefdevol door er voorzichtig in te happen, op te knabbelen en te sabbelen. En nee… natuurlijk maak ik ze niet kapot, ‘hey, het zijn wel mijn lieve knuffies he?!’ Ik vind het erg ontspannend en fijn om te doen.

Heel zorgzaam zorg ik er dan voor dat ze weer helemaal ‘schoon’ worden op dat moment, om er dan vervolgens met een diepe zucht lekker mee te gaan kroelen en er vaak op óf tegenaan in slaap te vallen.

De wasmachine…. mijn knuffelbeesten in de was knuffels aan de waslijn

Eens in de zoveel tijd gaan mijn knuffelbeesten in de was, ver-schrik-ke-lijk vind ik dat!
Ze gaan, onder zachtjes gepiep van mij,  de wasmachine in. Het liefst blijf ik ervoor zitten.. om ze goed in de gaten te houden.
‘Baasje, help! Mijn knuffies worden nat en ‘vies’ van het wasmiddel en al het water! Red ze!!’ ‘Ik weet niet of ze kunnen zwemmen!!’

Als ze uit de wasmachine komen gaan ze op/ aan de waslijn, en met mooi weer op de droogmolen buiten in de tuin. Ik check af en toe even hoe het met ze gaat en stel ze dan gerust.. dit is gewoon té zielig! Pfft.. snappen jullie dit mensengedrag nou wel? Ik niet hoor!

Als ze eenmaal ‘droog’ zijn, weet ik niet hoe snel ik ze er vanaf wil halen.. ‘baasje, help me alsjeblieft’, ik bespring ze enthousiast en ‘was’ ze zelf met mijn bekkie nog even helemaal na. ‘Kom maar lieve knuffies.. ik zorg voor jullie! Jullie ruiken snel weer lekker vertrouwd naar mijn eigen poedelgeur!’

Knuffels als troost hulphond tynke met knuffel als troost

Het komt niet vaak voor, maar soms kan ook ik als hulphondje, eventjes ergens niet mee naar binnen toe. Zoals bv in een MRI ruimte. Ik heb een chip dus dat zou voor storing kunnen zorgen op de scan maar daarnaast maakt dat rare apparaat heel erg veel herrie en kan ik mijn baasje daarin toch niet horen of zien. Dus ik zou daar dan alleen maar onrustig worden.

Ik blijf dan even bij mijn oma, een vriendin van baasje of bij het personeel van het ziekenhuis. Ik mag dan gezellig eventjes bij hen blijven.
Baasje neemt dan altijd een kleedje mee voor me én .. thuis mag ik van te voren zelf een knuffie kiezen dat ‘mee op pad gaat’. Dit stelt me gerust en ik vind dit fijn, dit ruikt vertrouwd, naar mijn baasje en mij. En ondanks dat ik het dan heel spannend vind even niet bij mijn baasje te zijn en me zorgen maak hoe het met haar gaat, helpt en steunt mijn lieve knuffelbeest me.
Ik weet precies wanneer het zover is.. en pak dan al super blij mijn knuffie uit haar rugzak, kijk haar aan en plof vervolgens (ok.. een beetje onder protest, eigenlijk wil ik liever gewoon met haar mee) op mijn kleedje neer.

Ook als ik merk dat mijn baasje zich niet goed voelt, veel pijn heeft of ik haar wil troosten, pak ik vaak een van mijn knuffies in mijn bek en kom ze bij haar brengen.
Kijk maar eens goed in mijn oogjes op de rechter foto hierboven… ik wil baasje hier troosten / voor haar zorgen terwijl we in het ziekenhuis zijn. Zie je dat? Ik heb mijn knuffeltje gepakt en bracht dit, met piepjes vanuit mijn keel, naar mijn lieve baasje toe. hulphond Tynke poedel met labradoodle knuffel

Wist je dat? 

  • Ik ooit met baasje ergens was, doodstil met mijn buikje op haar schoot lag, en de mensen om ons heen gigantisch schrokken toen ik bewoog. Ze dachten namelijk dat baasje een grote knuffel op haar schoot had liggen;
  • Je mij met niks meer blij kan maken dan met een knuffelbeest;
  • Ik graag met knuffels speel, mensen ermee ‘uitdaag’ tot spel, mijn vriendje ermee wil ‘verleiden’, maar dus ook troetel en knuffel met ze;
  • Ik zelf ook met grote regelmaat een grote Ikea-knuffel genoemd word;
  • Mijn knuffies en ik samen in de raarste houdingen slapen? Daarover later meer….
  • Ik zeker net zo zacht en fluffie ben als een echt knuffelbeest poedel Tynke met knuffels in mand

Houden jullie ook zo van knuffelbeesten? Knuffelen jullie ook zo graag?
Wat is jouw lievelingsknuffel? Deel jij ze wel eens met je baasje, of troost je hem/ haar ermee?
Lukt het jou ze ‘heel’ te laten? Of ben jij misschien altijd heel erg benieuwd naar de binnenkant van de knuffels en vind je de pluis interessanter die erin zit?

* Vind je het leuk om ons ook te volgen in ons dagelijkse leven? Volg ons dan gerust op Instagram of Facebook! Sinds kort zijn we ook op YouTube te vinden!*

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Tynke

Product review: hulphond Tynke test handgemaakt (leren) tuigje Geef koekje! x

Product review: hulphond Tynke test handgemaakt (leren) tuigje

21 October Door: Hulphond Tynke

Mijn baasje en ik hadden de eer om een tuigje te mogen laten maken / ontwerpen door Amy van Meola Leather. We hadden bij een lief collega hulphondje haar ...

Lees het hele artikel
Hulphonden, een grote hulp en ondersteuning Geef koekje! x

Hulphonden, een grote hulp en ondersteuning

19 March Door: Hulphond Tynke

Wat woef! Hallo allemaal! Zoals de meeste van jullie weten, ben ik -Tynke- de ADL Hulphond van mijn baasje. Haar lieve ‘hulp op pootjes’. Maar wat is dat nou ...

Lees het hele artikel
Top 5 hondenspeelgoed – lievelingsspeeltjes van Tynke Geef koekje! x

Top 5 hondenspeelgoed – lievelingsspeeltjes van Tynke

26 July Door: Hulphond Tynke

Waf woef, hallo.. het duurde eventjes maar.. hier ben ik weer! Ik geef jullie een kijkje in mijn speelgoed en speeltjes en laat jullie weten waar ik dol op ...

Lees het hele artikel
Mishandeld tijdens mijn werk als hulphond Geef koekje! x

Mishandeld tijdens mijn werk als hulphond

9 July Door: Hulphond Tynke

Zoals jullie allemaal weten ben ik een ADL Hulphondje. Ik ondersteun mijn baasje met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen daar zij een invaliderende multisysteemziekte heeft. De taken die ik voor ...

Lees het hele artikel