Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Met de hond op vakantie poging 2 – in de camper

13 November
x
Wat is dit?

Ik en mijn hond Lena gaan weer op vakantie. Hoewel ons vorige kampeeravontuur flink in de soep was gevallen eigenlijk geen vakantie mag heten aangezien we binnen 4 dagen heen en weer terug waren. Maar ik geef de moed niet op. Heb geleerd van poging nummer 1 en we gaan weer!

LEESTIP: Kamperen met puberhond (over ons eerste vakantie avontuur)

Met de camper en hond

Ditmaal ga ik niet met de auto en een tent, nee ditmaal gaan we met de camper. Mijn camper een Volkswagen T3 die inmiddels alweer 40 jaar oud is. Het ziet er heel schattig en romantisch uit, maar om nu te zeggen dat je er comfortabel lange stukken mee rijdt, dat niet.

Kamperen in november

Maar een andere keuze hebben we even niet want wij gaan met de camper weg in november. Welke idioot dat bedacht heeft? Nou deze dus. Maar goed. Ik ben er weer klaar voor en veel erger dan de vorige keer kan het niet worden. Dus daar gaan we Pintje (de Volkswagen T3), Lena en ik. Op naar Frankrijk.

De reis

Wat hetzelfde is gebleven is dat Lena onderweg in de autobench zit. Deze past prima achterin mijn auto (daar heb ik m immers ook voor gekocht). Maar in de T3 camper zie je ineens hoe enorm groot dat ding eigenlijk is. Maar Lena los is echt geen optie. Dat staat ze op het aanrecht, op het tafeltje, op mijn schoot terwijl ik aan het rijden ben. Nee dat is niet veilig. Dus bed opgeklapt en de bench gaat mee.

Camping in België

Onze eerste stop op de reis is een camping in België. Ik heb gereserveerd en ik hoop dat we daar voor het donker aankomen. Helaas is dat door de leuke wandelingen onderweg niet helemaal gelukt. Het is net een kwartiertje donker als we de camping oprijden. De receptie is ook meteen het restaurant en we lopen samen naar binnen. Daar zit ook een hondje met mensen te eten, die heel lelijk doet tegen Lena. Lena is een beetje onder de indruk en gaat er naar zitten kijken. Het hondje blijft blaffen, maar dat lijkt de eigenaar van de camping niets te deren.

Een plekje op de weg

De eigenaar weet al dat we komen en zegt dat we een plekje kunnen zoeken op de weg, omdat de meeste standplaatsen erg drassig zijn. Ik ben (natuurlijk) eigenwijs en kies toch een normale standplaats die redelijk droog is. Zo kan Lena ook aan de lange lijn aan de camper vast staan. Zonder dat ze ergens midden op een pad staat.

Verder naar Frankrijk

Dan gaat onze reis verder naar Frankrijk. In de camper gaat eigenlijk alles helemaal soepel. We rijden en we stoppen onderweg voor wandelingen. Eenmaal aangekomen bij de camping is deze helemaal leeg. Een enorm stuk natuur aan een groot meer. Ideaal! We kunnen gaan staan waar we willen en Lena kan los. Volkswagen T3 op de lege camping

Op de camping in Frankrijk

We staan heerlijk rustig op de camping in Frankrijk (deze is van Nederlandse eigenaren, dus ik hoef ook niet in handen en voeten Frans mezelf proberen duidelijk te maken). Alleen een kleine actie van Lena die wat minder leuk is, is wanneer de eigenaar ineens ergens in een schuur aan het rommelen is. Lena schrikt zich het apenzuur en gaat staan blaffen tegen de campingeigenaar. Die vervolgens denkt laat ik even op haar af lopen. Dus Lena vond dat een mooie gelegenheid om weg te sprinten en weer terug te komen rennen. De campingeigenaar denkt vervolgens dat het een handig plan is om tegen Lena te schreeuwen; “Hier en ZIT”. Nou ja je kunt je wel voorstellen dat Lena dit helemaal rete spannend vindt. Dus wat doet ze als een idioot rondjes om de beste man heen rennen en hem vervolgens midden in zijn buik te springen met haar voorpoten om deze vreemde snuiter onschadelijk te maken. Handig! Ik heb haar zo snel mogelijk aangelijnd (best laat dus) en mijn excuses gemaakt naar de camping eigenaar en uitgelegd dat ze dit heel erg eng vindt en dan van gekkigheid niet meer weet wat te doen. Lesje geleerd, naar boven met kans op mensen? Even aan de lijn!

Heerlijke dagen

Verder hebben we op de camping in Frankrijk heerlijke dagen. Zoals ik al schreef we zijn de enige ‘gasten’. We hebben dus het hele camping terrein voor onszelf. Ik parkeer de camper pal aan het meer. Lena ligt naar het meer te kijken naar het water en de vogels en we zijn beide helemaal ontspannen.

Slapen in de camper met de hond

We slapen samen in bed. Zo gezellig! Ik was eerst nog bang dat ik misschien de autobench moest gebruiken in de nacht, maar nee! Als ze eenmaal ligt in haar hoekje op het bed en ik ook. Slaapt ze als een blok. We slapen heel erg veel, aangezien het om 7 uur in de avond al donker wordt en omdat ik ook doodmoe ben van al het rijden. hond Lena in de Volkswagen T3 samen slapen

Puppy kijken

Onze hele trip naar Frankrijk hebben we gemaakt omdat ik een heel erg mooi Yakut Laika pupje heb gezien bij een fokker daar. We hebben dus een afspraak om naar het pupje te gaan kijken. Lena doet het geweldig, ze is lief zachtaardig en enorm geduldig naar het pupje toe. De pup zelf vindt het allemaal wel heel erg spannend. Naar mijn zin té spannend en ik besluit dan ook het pupje niet te kopen. De pup is nu 8 weken, als het wel een goede klik zou zijn geweest. Zouden we over een maand weer terug zijn gegaan naar Frankrijk.

Dierenwinkel

Aangezien Lena deze dagen enorm goed slaapt en eet als een bootwerker is al het voer ineens alweer op. Ik heb ruim voldoende meegenomen, maar omdat ze zo goed eet moeten we naar een dierenwinkel. Bij de dierenwinkel zijn er 3 werklui met heel erg luid gereedschap bezig de schuifdeur te repareren. Lena trekt zich er niets van aan en stapt zo naar binnen. Eenmaal binnen moeten ineens ook alle winkelmensen uitgebreid begroet worden. Ze zoekt zelf een speeltje uit en een snack en ik kies hondenvoer.

Terug naar huis

Hoewel het reisje niet helemaal heeft gebracht wat ik in eerste instantie had gedacht, heeft het wel iets anders gebracht. De band tussen mij en Lena is een heel stuk hechter geworden. We hebben weer nieuwe ervaringen opgedaan en eigenlijk hebben we het vooral heel erg leuk gehad samen.

Ik kijk terug op een hele geslaagde reis en dat hond mee in de camper is zeker voor herhaling vatbaar.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel