Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Mijn ervaring met de Zogoflex Toppl

14 February
x
Wat is dit?

Wat is nu mijn ervaring met de Zogoflex Toppl? In deze reviewblog deel ik mijn ervaring of eigenlijk die van mijn honden. Ik heb inmiddels 4 honden gehad die allemaal de Zogoflex Toppl hebben geprobeerd. Goed om te weten, ik heb slechts 1x een set Toppls gekocht. Ze zijn dus nog heel en gaan inmiddels alweer 8 jaar mee.

Ervaringen Zogoflex Toppl

De Zogoflex Toppl is een hondenspeeltje van sterk rubber. Het rubber bevat geen weekmakers en geen andere ongewenste stoffen. De geur van de Toppl is dan ook neutraal. Alle vier mijn honden hebben met de Toppl gespeeld. In 2014 heb ik een set met Toppls gekocht. Een set Zogoflex Toppls bestaat uit de Zogoflex Toppl Small en de Zogoflex Toppl Large. Je kunt de 2 speeltjes los aan jouw hond geven, maar ze kunnen ook op elkaar worden gedrukt om vervolgens als voerbal te gebruiken.

Zogoflex Toppl Small en Large
De Zogoflex Toppl small en large samen vormen een nieuwe uitdaging als voerbal.

Toppl ideaal om te vullen

Hoe ik de Toppl het meeste aanbied aan mijn honden? Ik vul de Toppl met KVV en laat mijn honden de Toppl gebruiken als voerspeeltje. Hiervoor gebruik ik het liefste de Toppl maat Large omdat er meer voer in kan. Mijn honden eten namelijk niet uit een voerbak maar verdienen al hun eten tijdens de training en in verschillende voerspeeltjes en snackballen.

Zogoflex Toppl met vulling
Zogoflex Toppl kan op verschillende manieren gevuld worden

LEESTIP: Wat is KVV?

Kleine en grote honden

De Toppl is er in 2 maten. Heb je nu een kleine hond dan kies je voor de small, de large is geschikt voor middelgrote tot grote honden. Wil je net zoals ik veel voeding kwijt kunnen in de Toppl? Dan kies je sowieso voor de maat Large. Ook voor een kleine hond. Jouw hond kan dat de Toppl waarschijnlijk niet in de bek nemen, maar wel leegmaken door te likken en te happen in de Toppl.

Mijn ervaring met de Zogoflex Toppl

Mijn ervaring met de Zogoflex Toppl is erg positief. Zeker aangezien ze alweer 8 jaar meegaan.

Wat ik het allerfijnste vind aan de Toppl?

  1. Stevig hondenspeeltje wat in de vaatwasser schoongemaakt kan worden
  2. Vrij van weekmakers en geurloos
  3. Honden kunnen er fijn in bijten maar het speelgoed blijft heel*
  4. Het materiaal geeft mee waardoor er geen schade aan de tanden ontstaat
  5. Je kunt het op heel veel creatieve manieren vullen
  6. Wil je er mee gooien en in het water spelen? Kan ook! Toppl blijft drijven
  7. Perfect voerspeeltje ook als je meer voeding tegelijkertijd wilt geven
  8. Ze kunnen in de vriezer en je kunt er dus ook ijsjes mee maken

Nadelen van de Zogflex Toppl

Sinds ik 2 honden heb die kieskeurig kunnen zijn met eten, is er ineens een nadeel van de Toppl waar ik met mijn vorige honden geen last van had. Als ze de Toppl niet helemaal leegmaken, kan het lastig zijn om natte voeding weer tussen de pinnen in het midden uit te peuteren. In het geval van gemalen vlees of KVV is het echt geen pretje kan ik je wel vertellen. Een ander nadeel van de Toppl is de prijs, ze zijn duur.

Prijzen Zogoflex Toppl

Hou je vast. Een geweldig speeltje wat jaren mee kan gaan koop je natuurlijk niet voor 5 euro. Maar hoeveel dan wel?
De Zogoflex Toppl Small kost: € 23,50
De Zogoflex Toppl Large kost: € 26,95

Bestel je de Toppl Small en Large samen, dan ben je dus € 50,45 kwijt.
Eén voordeel? Ze worden gratis verzonden als je ze via Medpets bestelt.

* Zogoflex Toppl is een sterk hondenspeeltje. Mijn ervaring is dat na 8 jaar intensief gebruik door 4 verschillende honden het speelgoed nog heel is. Jouw ervaring kan natuurlijk anders zijn. Dat is afhankelijk van de hond. Heb je een hond die speeltjes snel kapot maakt? Dan kun je de Toppl opbergen zodra alle voertjes opgegeten zijn. 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel