Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Online voedingsadvies voor de hond

5 June
x
Wat is dit?

Een online voedingsadvies voor de hond. Misschien heb jij hier nog nooit van gehoord, maar ik zit al enige tijd met mijn handen in mijn haar omtrent Pluk zijn voeding. Een online voedingsadvies (ook wel voedingsconsult genoemd) lijkt mij een goede manier om er achter te kunnen komen welke voeding wel werkt voor Pluk. We hebben alleen 1 extra hindernis. Pluk is namelijk een moeilijk eter.

Voedingsadvies hond

Hij had last van zijn buik, milde allergie klachten en met de dierenarts kwam ik niet echt verder. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en adviezen, maar wat zou nu het beste zijn voor mijn kleine manneke? Ik kreeg de kans om een voedingsconsult van Ekowolf te proberen en daar ben ik heel blij mee. Onze ervaring met het consult lees je in deze blog.

Ekowolf

Ekowolf is een webshop die zich voornamelijk focust op de verkoop van natuurlijke voeding voor hond, kat en paard. Hun doel is om de voeding voor uw dier zo compleet mogelijk te maken, zodat optimale gezondheid bereikt kan worden. Qua voeding verkopen ze verschillende merken KVV, BARF producten, brokken, houdbare voeding, snacks en supplementen. Naast de webshop is er de mogelijkheid om een voedingsconsult te boeken, voor het samenstellen van een persoonlijk menu, afgestemd op de individuele behoefte van het dier.

Voedingsadvies – het consult

Als je net als ik vast loopt met de voeding van je vierpotige vriendje of als je wilt weten hoe je de voeding voor je hond compleet is, dan kun je er voor kiezen om een voedingsconsult te doen bij Ekowolf. Er zijn twee opties:

Het digitaal basisconsult voor een advies op maat

Dit advies wordt gemaakt op basis van wat voor voer je op dit moment geeft aan je hond. Ben je tevreden over de voeding die je op dit moment geeft, maar wil je weten of het compleet is en hoe, als dit niet het geval is, je het compleet kan maken? Dan is dit het consult voor jou. Voor €12,50 krijg je een persoonlijk advies op basis van de huidige voeding opgestuurd.

Het uitgebreide digitale consult voor een advies op maat

Dit is het consult wat wij mochten uitproberen. In dit consult wordt er gekeken welk dieet het best bij de hond zou passen. Het consult ‘is geschikt voor eigenaren welke hun gezonde dier over willen zetten op natuurlijke voeding, die binnenkort een pup/kitten verwachten die, over willen stappen van KVV naar BARF of die tegen problemen aanlopen na het switchen naar natuurlijke voeding’. De prijs van een uitgebreid voedingsconsult voor de hond is €54,50

Wanneer je één van beide consulten aanschaft ontvang je een ‘anamneseformulier’ die je zo uitgebreid mogelijk ingevuld terug kunt sturen. Op basis hiervan ontvang je (meestal) binnen een week een uitgebreid consult en voedingsplan voor je maatje.

Mijn ervaring

Ik was al een tijdje op zoek naar iemand voor voedingsadvies voor Pluk, aangezien ik met de dierenarts geen stap verder kwam. Ik ben alleen altijd wel een beetje huiverig om advies te vragen aan iemand die ook zelf voeding verkoopt, i.v.m. objectiviteit. Maar aangezien Ekowolf verschillende merken en soorten voer verkoopt en ik daarnaast sowieso al een voorkeur heb voor natuurlijke voeding, viel mijn keus toch op Maxine van Ekowolf.

Het online voedingsconsult

Alles gaat digitaal, via de mail of WhatsApp. Voor sommige mensen is dit gebrek aan mondeling contact misschien een nadeel. Ik heb echter niet het gevoel gehad dat ik niet mijn hele verhaal heb kunnen doen, of dat dingen niet juist over gekomen zijn. Het schriftelijke contact heb ik juist als heel prettig ervaren. Zo kan ik het nog teruglezen en checken of ik echt niet een belangrijk detail vergeten ben. Plus dat het me een hoop sociale angst inclusief de bekende klotsende oksels scheelt. Een aanrader dus voor al mijn sociaal ongemakkelijke medemensen.

Ik was lichtelijk wanhopig dus bestookte Maxine met vragen. Gelukkig vond ze dit helemaal niet erg en werd ik gerustgesteld dat dat gewoon kon. Het contact is persoonlijk, vriendelijk en heel snel!

B12 tekort

Het advies is zeer uitgebreid, vakkundig en duidelijk, ook voor leken op gebied van hondenvoeding zoals ik. Je kunt zien dat Maxine verstand heeft van dieren en voeding. Waar ik met name heel blij mee ben: Maxine kon een logische verklaring geven voor Pluk zijn klachten. Iets wat de dierenarts niet kon. Pluk zijn vorige voeding bleek incompleet (ook al staat er “compleet” op de verpakking). Hierdoor kwam hij bepaalde voedingsstoffen tekort. Dit heeft waarschijnlijk de klachten veroorzaakt en er voor gezorgd dat zijn darmen uiteindelijk geen B12 meer op konden nemen. Pluk brokjes

Het advies

In het ‘verslag’ staat duidelijk wat Pluk nodig heeft en wat ontbreekt in zijn huidige voeding. Alles is toegelicht, zodat je begrijpt waar het vandaan komt en waarom bepaalde dingen worden aanbevolen. Wat ik heel prettig vind, is dat er meerdere opties gegeven worden van verschillende merken. Hierdoor kun je als klant uiteindelijk zelf kijken wat je het prettigst vindt en, niet geheel onbelangrijk, wat het best bij je portemonnee past. Uiteraard zijn het wel de natuurlijke merken die bij Ekowolf zelf te bestellen zijn. Al sta je er natuurlijk helemaal vrij in waar je uiteindelijk je voeding wilt kopen.

Ook hierbij vond ik het juist fijn dat ik het advies digitaal kreeg. Zo kan ik het nog vaker erbij pakken en nalezen. Alle vragen die ik nog had na het advies heb ik via WhatsApp aan Maxine kunnen stellen, en op elke vraag kreeg ik heel snel een vakkundig antwoord.

Voedingsadvies van Ekowolf

Wil je je hond op natuurlijke voeding en wil je graag advies over hoe je dit zo goed en compleet mogelijk kan doen, dan raad ik Maxine van Ekowolf zeker aan. Het is sociale-angst-proof en het contact is persoonlijk en gezellig. En natuurlijk heel belangrijk, het advies is duidelijk en professioneel. Ik was welkom met al mijn vragen (en ik kan je verzekeren, het waren er nog al wat).

Ik eindigde uiteindelijk met voeding die best aan de prijs is, maar ik heb geen moment het gevoel gehad dat dit, of iets anders, me werd aangesmeerd. Maxine geeft puur advies en ik ben vrij om te kiezen wat ik wil. Er zaten goedkopere en duurdere opties bij.

Al met al is het zeker een aanrader. Het afgelopen half jaar heb ik als geen ander ontdekt hoe belangrijk goede voeding is. Ik heb er zelf niet voor gestudeerd, en met mij vele andere baasjes. Het kan daarom zo waardevol zijn om tenminste één keer een voedingsconsult aan te schaffen. Beter een goede basis, dan later met de problemen zitten!

Pluk is vooral heel blij dat hij weer wat anders mag eten dan die vieze kerrie bouillon brokjes van de dierenarts.

Pluk eet met smaak van zijn nieuwe voeding

Deze blog is objectief geschreven, het voedingsconsult heeft Pluk gratis gekregen om deze blog te kunnen schrijven en natuurlijk geholpen te worden met de klachten. De rest van de producten zijn zelf gekocht en betaald. 

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Pluk

Wat als ik de puppytijd opnieuw zou kunnen doen? Geef koekje! x

Wat als ik de puppytijd opnieuw zou kunnen doen?

28 January Door: Pluk

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren: de dag dat ik mijn kleine schattige abrikoos pluizenbolletje eindelijk mocht ophalen. Het was ook de dag dat ik ...

Lees het hele artikel
Review boek: Boef. Liefhebben kan je leren. Geef koekje! x

Review boek: Boef. Liefhebben kan je leren.

4 September Door: Pluk

Ik mocht voor The Dog Pen het boek Boef. Lief hebben kun je leren van Jana Elza Wuyts lezen. Dat deed ik natuurlijk heel graag. Pluk en ik gingen ...

Lees het hele artikel
Free-shaping Geef koekje! x

Free-shaping

17 August Door: Pluk

Pluk heeft ergens in zijn leven een trim/tafel/dierenarts-trauma’tje op gedaan. Hoe en waar precies blijft een puzzeltje. Waarschijnlijk is mijn kleine meneertje gewoon heel erg gevoelig en was er ...

Lees het hele artikel
Pluk zoekt zijn passie Geef koekje! x

Pluk zoekt zijn passie

5 May Door: Pluk

Pluk is een energiek hondje dat houdt van werken. En ik houd van samenwerken met hem. Na de puppy, basis, vervolg 1 en vervolg 2 cursus, gingen we dus ...

Lees het hele artikel