Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Mijn 6 favoriete webshops voor hondenproducten

27 March
x
Wat is dit?

Wat zijn mijn favoriete webshops voor hondenproducten? Ik ben een echte online shopper. Voor de kleine dingen voor Lena ga ik wel naar een dierenwinkel en het liefste ook gezellig samen. Daar kopen we snacks en speeltjes en als ik iets anders nodig heb zoals een riem of poepzakjes neem ik dat ook mee. Maar eerlijk is eerlijk de meeste spullen shop ik online.

Favoriete hondenwebwinkels

In deze blog deel ik mijn top 6 favoriete webshops voor het inkopen van hondenproducten. Wat ik zoal koop? Voer, snacks, speelgoed, riemen, tuigjes, halsbanden, (auto)bench, dekens, kussens en ook nog spullen voor mezelf zoals een beloningstasje, nieuwe wandellaarzen of een waterdichte jas.

6 favoriete webshops hondenproducten

Voor de ongeduldige lezer, hier alvast een korte samenvatting en mijn 6 favoriete webshops voor hondenproducten op een rij:

  1. Hondjekoek: hondensnacks, supplementen, natuurlijke verzorgingsproducten en hondenspeelgoed.
  2. Alsa-Nature: eigenlijk alles zelfs wandelkleding en schoenen
  3. Zooplus: ruim assortiment voeding (vaak de goedkoopste), snacks en alle non-food producten die je maar kunt bedenken voor honden.
  4. Autobench.nl: (auto)benches, bench kussens, puppyrennen, kennelonderdelen, fietskarren, loopplanken enz.
  5. Macrovet: sinds ik honden met een dikke en lange vacht heb, heb ik Macrovet ontdekt. Mijn eerste aankoop? Een waterblazer en een Activet hondenborstel.
  6. Medpets: alles wat je maar kunt bedenken voor jouw hond. Dierenarts voedingen, medicijnen en sinds kort ook balansmateriaal voor honden.

Hondenproducten online bestellen

Als geen ander ken ik de frustraties van uitgestelde levertermijnen, geen notificatie van verzenden of gewoon geen enkel contact te krijgen met de klantenservice van een webshop. Deze problemen heb ik uiteraard niet met de 6 webshops die in mijn favorieten lijst staan. Ik ga nu dus alle 6 deze webshops uitgebreid beschrijven inclusief mijn eigen ervaring met klantenservice, levertijd en kwaliteit van de bestelde producten.


Hondjekoek

Hondjekoek

Bij Hondjekoek.nl hebben ze een heel ruim assortiment hondensnacks. Van gedroogde hondensnacks tot natuurlijke hondenkoekjes en trainers voor de hondencursus. Aan het begin toen Lena nog heel slecht at en zelfs geen beloningssnoepjes aannam heb ik er echt heel veel moeten testen.

LEESTIP: beloningssnoepjes voor een kieskeurige hond

Verder vind je bij Hondjekoek supplementen, shampoo, hondenvoer, hele leuke hondenspeeltjes, snuffelmatten, voerspeeltjes (favoriete merk: SodaPup), beloningstasjes, slowfeeders en boeken.

Wat is de levertijd?

Hondjekoek bestellingen zijn altijd snel in huis. Op dit moment verzenden ze van dinsdag t/m zaterdag pakketten en heb je je bestelling binnen 1 dag in huis. Bestellingen die voor 15.00 uur binnenkomen worden dezelfde dag verzonden. Omdat ze dicht zijn op maandag, is het wel handig om uiterlijk zaterdag om 15.00 uur te bestellen als je jouw bestelling nog op maandag in huis wil hebben. Anders wordt er pas weer op dinsdag verzonden en heb je jouw bestelling woensdag in huis. Bij mijn laatste bestellingen werd er overigens toch verzonden op maandag en werd ik positief verrast door de snelle levering.

Verzendkosten en gratis verzending

De verzendkosten zijn 4,95 en de verzending is gratis vanaf 69 euro. Daar zit ik meestal heel snel aan. Wil je nu een extra cadeautje bij je bestelling? Dan kun je het beste de Hondjekoek app installeren op je telefoon en via de app bestellen. Wel geldt er een minimum order bedrag van 20 euro.

Waarom favoriet?

De ruime keuze aan natuurlijke hondensnacks in combinatie met een groot assortiment natuurlijke supplementen en verzorgingsproducten en dat ze eigenlijk altijd razendsnel zijn, maakt Hondjekoek een van mijn favoriete webwinkels voor honden.


alsa-nature Premium hondenwebshop

Alsa-Nature

In Duitsland heb je zo veel geweldig mooie producten voor honden. Dus dat Alsa-Nature (een van origine Duits bedrijf) een heel mooi assortiment heeft verbaasde mij niet. Wat me wel verbaasde is dat ze ook outdoorkleding voor mensen verkopen. Heel erg fijn! Ik heb laatst mijn hele herfst outfit bij Alsa-Nature geshopt

Eigen merk hondenvoer

Verder kun je beter vragen wat ze bij Alsa-Nature niet hebben voor honden. Hun assortiment is namelijk verrassend compleet. Er is bijna niets wat je niet bij ze kunt bestellen. Ben je nu op zoek naar een bepaald merk hondenvoer? Bij Alsa-Nature hebben ze met name hun eigen merk hoogwaardige voeding. Maar andere merken verkopen ze niet.

Levertijd

De levertijd is iets langer dan de gemiddelde Nederlandse webshop, omdat de orders vanuit Duitsland worden verzonden. Reken op zo’n 3-5 dagen voordat je bestelling in huis is.

Verzendkosten en gratis verzending

De verzendkosten zijn €5,90 en de verzending is gratis vanaf 85 euro. Eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit verzendkosten betaald op een van mijn bestellingen bij Alsa Nature. Ik maak gebruik van 1 van hun kortingsacties (waar regelmatig gratis verzending bij zit) of ik zit boven die 85 euro. Maak je nu gebruik van het voedings-abonnement? Dan is de verzending vanaf 35 euro gratis en krijg je 5% korting op hondenvoeding.

Kortingsacties Alsa Nature

Er zijn heel regelmatig kortingsacties bij Alsa-Nature. Denk aan 20% korting op alles, 15% korting op hondensnacks of gratis verzending vanaf 25 euro. Je kunt per bestelling 2 verschillende kortingscodes inwisselen.

Klantenservice

De klantenservice van Alsa-Nature is heel erg goed. Ik had de waterdichte winterlaarzen Kamik ‘Simona’ bij ze besteld. Samen met een hondentuig voor Lena en andere outdoorkleding. Na het passen bleken zowel de laarzen als het tuig voor Lena niet goed te vallen. De laarzen waren een maat te klein en het tuig paste helemaal niet goed. Het retour sturen gaat soepel, je kunt online gratis een retouretiket uitprinten. En de afhandeling was ook netjes. Van het tuig heb ik het aankoopbedrag teruggestort gekregen en de laarzen heb ik in maat 41 ontvangen en daarna werd er nog geïnformeerd of ik deze wel wilde houden.


Zooplus

Er zijn maar weinig hondenmensen die de webshop Zooplus niet kennen, of je ze nu kent van de lage prijs van bepaalde merken hondenvoer, of juist de compleetheid van hun assortiment. Ik bestel zelf ook regelmatig bij Zooplus. Laatst nog de bankhoezen nu Lena loops is bijvoorbeeld en een grotere bench omdat ze uit haar eerste bench is gegroeid. Het fijne van Zooplus is dat ze echt alles hebben voor de hond.

Levertijd Zooplus

De levertijd bij Zooplus is over het algemeen zo’n 1-3 werkdagen. Het ligt er een beetje aan wat je bestelt. Het kan voorkomen dat je meerdere pakketten ontvangt als je 1 bestelling plaatst. Zo had ik laatst de bench, bankhoezen en een nieuwe loopplank voor de auto besteld. Dit komt dan in 2 verschillende leveringen, eigenlijk ook wel logisch wat zowel de bench als de loopplank zijn enorme pakketten.

Verzendkosten en gratis verzending

Vanaf 39 euro is verzenden gratis bij Zooplus. Bestel je iets tussen de 15 en 29 euro, dan betaal je 2,99 verzendkosten en tussen de 29 en 39 euro 99 cent. Het minimum bestel bedrag is 15 euro. De kosten voor verzenden vallen dus ook goed mee bij Zooplus.

Klantenservice

Zelf heb ik nog nooit contact op genomen met de klantenservice van Zooplus, omdat de producten na het bestellen netjes worden bezorgd en ik heb (nog) geen kapotte producten of verkeerde producten ontvangen. Van andere hondenmensen weet ik wel dat zij heel erg tevreden zijn met de klantenservice van Zooplus en dat eventuele problemen altijd goed verholpen worden.

Waarom favoriet?

Eigenlijk heel simpel, ze hebben heel vaak datgene wat ik zoek en wat ook handig is. Ze hebben ook producten voor katten, knaagdieren en kippen. Inmiddels heb ik geen katten of knaagdieren meer, maar wel kippen. Dus ik kan eenvoudig ook kippenvoer en hennepvezel mee laten komen


Autobench.nl

Autobench.nl is niet echt een webshop waar je lekker snuffelt en de leukste nieuwe producten shopt voor je hond. Wat koop je er dan wel? Hele praktische en degelijke producten voor de hond. Ik heb er mijn bench voor de auto gekocht. En een fietskar voor achter de fiets die ik eerst in gebruik heb gehad als puppy wandelwagen. Ze verkopen ook producten zoals puppykennels, autogordels en reisbenches.

LEESTIP: Autobench ja of nee?

Autokiezer

Een handige tool van Autobench.nl is de autokiezer. Zo kun jij jouw merk en model invoeren en krijg je automatisch de autobenches te zien die in jouw auto past. Zo heb ik snel kunnen kiezen voor de autobench die perfect in mijn kofferbak paste.

Klantenservice

Ik had na levering van de autobench nog een vraag en deze werd snel en goed beantwoord. Hele vriendelijke mensen die met je mee denken en je van praktische informatie voorzien. Hoewel veel producten van Autobench.nl een eenmalige aanschaf zijn, zou ik bij een volgende keer toch weer bij hen bestellen. Ik weet nu al dat ik binnenkort een dubbele autobench nodig heb.


Macrovet

Sinds ik honden met een dikke en lange vacht heb, heb ik ineens ook serieuze vachtverzorgingsproducten nodig. Een aantal specifieke borstels, namelijk die van het merk Activet kun je eigenlijk alleen online bestellen bij Marcrovet. Voordat ik op zoek was naar Activet hondenborstels had ik nog nooit gehoord van deze website, maar het is verrassend compleet.

Vachtverzorging honden

Juist specialistische artikelen voor de vachtverzorging van honden kun je vinden bij Macrovet. En die kan ik inmiddels goed gebruiken! Denk aan borstels, vachtscharen, tondeuses, waterblazers, shampoo en nagelvijlen.

Levertijd

Macrovet verzend maandag t/m zaterdag bestellingen die voor 15.00 uur binnenkomen dezelfde dag. Ik bestelde net na 15.00 uur en was wel een beetje teleurgesteld dat ik hierdoor een dag extra moest wachten op mijn bestelling. Maar de bestelling werd op de verwachte dag bezorgd en ik kreeg keurig een mail met de traceerinformatie. Macrovet verzend via DHL.

Verzendkosten en gratis verzending

Vanaf 99 euro betaal je geen verzendkosten. Daar zat ik snel aan, aangezien mijn hondenborstel al 70 euro kost. Zit je onder de 99 euro? Dat betaal je 5,95 voor het verzenden.

Waarom favoriet?

Vooral door het uitgebreide aanbod trimmersbenodigdheden en andere zaken voor de vachtverzorging van honden. Ze hebben overigens nog veel meer producten en ook voor andere huisdieren en voor (klein)vee.


Medpets

De laatste in mijn overzicht van mijn 6 favoriete webshops is Medpets.nl. Deze webshop heeft niet alleen hondenproducten. Maar ik focus me op de hondenafdeling en deze is meer dan ruim te noemen. Van dierenartsvoedingen (vaak goedkoper dan bij de dierenarts) tot medicijnen, vachtverzorging, speelgoed, snacks, reguliere hondenvoeding en inmiddels ook balansmaterialen. Enorm uitgebreid.

Verzendkosten en levertijd

Vanaf 59 euro is de verzending gratis bij Medpets, bestel je onder de 59 euro dan betaal je 3,95 verzendkosten. Iedere dag kun je tot 20.00 uur bestellen, voor verzending dezelfde dag en de volgende dag in huis. Je kunt zelf bij het artikel zien of het op voorraad is of niet.

Mijn ervaring met Medpets

Ik heb Medpets een tijdje links laten liggen door een vervelende ervaring met een bestelling die steeds werd uitgesteld. Het was toen nog voor 21.00 uur besteld = de volgende dag geleverd. Ik zat met een zieke hond en ik bestelde bij hun zodat ik de volgende dag geleverd zou krijgen. Helaas de volgende dag niets in huis en een mail dat de levering met een aantal dagen was uitgesteld. Dit bleef maar aan de gang en ik was er daarna even helemaal klaar mee. Tot ik toch weer iets nodig had, en het alleen bij Medpets te bestellen was. Ditmaal had ik geen haast dus ik nam de gok. Die bestelling was keurig de volgende dag in huis. Sinds die bestelling zijn er nog vele gevolgd en is het steeds keurig verzorgd en op tijd. Ik heb mijn mening gelukkig positief kunnen bijstellen na die ene slechte ervaring.

Waarom favoriet?

Alle bestellingen (op die ene na) zijn steeds snel in huis. Op de website kan ik zien welke producten er wel en welke er niet zijn. Zo wilde ik laatst een extra Zogoflex Toppl bestellen. Ik wilde oranje, maar deze was niet op voorraad. Dus heb ik groen gekozen, die er wel was en deze had ik dan ook de volgende dag in huis. De combinatie van veel medicijnen en supplementen en veel hondenspeeltjes en inmiddels zelfs balansmaterialen zorgen ervoor dat Medpets.nl tot 1 van mijn favoriete webshops voor hondenproducten hoort.

Online shoppen hond
Samen online shoppen voor de hond

Favoriete webshops hondenproducten

Dit zijn momenteel mijn favoriete webshop voor al mijn hondenbenodigdheden. De 6 shops waar ik het meest bestel en waar de ervaring en de producten eigenlijk altijd goed zijn. Mijn allernieuwste ontdekking online Macrovet daar ben ik ook heel blij mee. Zowel de waterblazer als de Activet hondenborstel zijn nu al onmisbaar geworden in de vachtverzorging van Lena en Lumi.

Webshop hondenproducten tippen?

Heb jij nu een webshop die geweldig goed is en wil je graag dat we kennismaken met jouw webshop en misschien een vermelding in deze blogpost? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Deze blogpost bevat affiliatelinks, zo ontvangen wij een klein percentage van jouw aankoop als je shopt via 1 van de links in de blog. Jij betaalt niets extra en wij kunnen ons hondenbloggersplatform zo online houden.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel