Zoeken
Generic filters
Exact matches only

5 producten die je in huis moet hebben als je hond loops is

6 November
x
Wat is dit?

5 producten die je in huis moet hebben als jouw hond loops is. Je hond is loops, misschien wel voor de eerste keer, misschien is ze al vaker loops geweest. Het is een lastige tijd; op hol geslagen hormonen, waar kun je nog rustig wandelen en dat bloed. Er zijn echt een aantal producten die de periode van loopsheid voor jou als eigenaar en voor de hond makkelijker maken. Nu heb ik zelf alweer 15 jaar teven en ik heb waarschijnlijk alle producten wel uitgeprobeerd.

Loopse hond wat heb je in huis?

In eerste instantie denk je misschien dat je met een loopsheidsbroekje wel helemaal klaar bent. En ja die kun je zeker gebruiken, maar of dat nu zaligmakend is? Zelf gebruik ik ze in elk geval niet meer. Na een hilarisch moment dat Paika ontsnapte de tuin in en ín haar loopsheidsbroekje ging zitten plassen. En dan nog Lola die altijd de broekjes meteen stuk beet, ben ik geen fan meer. Maar goed lees mee en ja natuurlijk is er ook plek in deze lijst voor het loopsheidsbroekje en een hele fijne en degelijke, zodat als je wel een broekje wilt gebruiken je in elk geval goed begint.

1. Bankhoezen

Loopse teefjes maken nu eenmaal (bloed)vlekken. Op de grond, maar als jouw hond ook op de bank komt dan dus ook op de bank. Nu weet ik niet hoe het bij jou zit, maar ik heb een stoffen bank. Bij een leren bank kun je vrij makkelijk even een doekje pakken en het bloed wegpoetsen (bij lichtere leren banken gaat dat ook vaak niet zo goed). Maar bij een stoffen of suède bank is een bankhoes echt onmisbaar

Via Zooplus heb ik er 4 (!!!) besteld, want we hebben een hoekbank waar 2 hoezen op gaan en ik wil ze kunnen wassen. Dus 2 voor op de bank en 2 voor de andere 2 in de was zijn. Deze hoezen zijn van een dikke stof waar bloed niet doorheen komt (althans bij ons niet) en omdat het een soort velvet stof is, zit hij ook nog eens heel lekker en behaaglijk.

2. Vochtige doekjes

Gelukkig bestaan er inmiddels verschillende merken Dog Wipes (oftewel vochtige doekjes) en ook soorten die helemaal natuurlijk en mild zijn. Zo kun je als er veel bloed is, of als er bloed op de vacht druppelt of op de poten, even snel jouw hond schoonmaken. Ik heb zelf de Hownd You Stink -Natte doekjes voor honden dit zijn neutrale en milde vochtige doekjes die wel effectief zijn. De verpakking is hersluitbaar zodat alle doekjes vochtig blijven en de maat van de wipes is lekker groot. Ideaal dus! Ook handig om een pakje in de auto te hebben liggen.

3. Een lange lijn

Als jouw teef loops is, moet ze natuurlijk wel nog kunnen wandelen. Loslaten lopen is dan niet zo’n goed plan. Zeker in de laatste week van de loopsheid als de teef op haar ‘hoogtepunt’ is (let op: de teef verliest dan geen bloed meer, maar is wel klaar om gedekt te worden). Wil je toch dat jouw teef een beetje vrijheid heeft op jullie wandelingen? Kies dan een mooie lange lijn om jouw teefje aan uit te laten. En de meeste teven vinden de eerste 2 weken van de loopsheid al die opdringerige reutjes helemaal niet leuk. Wil je een rustige wandeling maken? Kies een aanlijngebied of lees onze tips voor wandelen zonder andere honden tegen te komen.

Zelf heb ik de 5 meter lange Biothane-lijn van Alsa-Nature. Het voordeel van deze riem is dat ook al gaat het door de modder of de viezigheid, het trekt niet ín de riem.

4. Fijne hondenshampoo

Afhankelijk van de vacht van jouw hond, is een hondenshampoo wel of niet onmisbaar tijdens de loopsheid. In mijn geval, met de lange witte vacht van Lena, is het écht onmisbaar. Gewoon om haar even lekker schoon te kunnen wassen. Heeft jouw teef nu geen lange of witte vacht? Ze is je wel dankbaar als je haar op zijn minst aan het einde van de loopsheid wast. Zo is de geur weg en wordt ze niet meer  door reutjes lastiggevallen.

Ga je jouw hond nu vaker wassen tijdens de loopsheid? Kies dan wel een shampoo die de huid niet uitdroogt om de natuurlijke weerstand van de huid zo min mogelijk te belasten. Je teef wassen met Dreft? Dat is echt een no-go! (ook niet bij vlooien), dat beschadigd de vacht en de natuurlijke beschermlaag van de huid. Ik was Lena met de natuurlijke hondenshampoo van Lila Loves It.

Heeft jouw hond nu een hekel aan wassen? Dan kun je ook kiezen voor een droogshampoo. Die van Bogacare “Smell Free Foam” verwijdert effectief en op natuurlijke wijze nare geurtjes uit de vacht.

5. Loopsheidsbroekje

We zijn dan nu toch bij het loopsheidsbroekje aangekomen. Ik gebruik ze dus niet, maar eerlijk is eerlijk, ze zijn wel handig (mits jouw hond ze aanhoudt). Zeker voor als je vloerbedekking op de vloer hebt of een tapijt. Je kunt ook een oude katoenen onderbroek van jezelf gebruiken door er een gat in te knippen (ter hoogte van de staart). Maar dat is ook niet echt heel goed passend. Dus wil je een loopsheidsbroekje voor jouw hond gaan gebruiken? Het enige broekje wat echt werkt een aan blijft zitten dat zijn de Sharon B. loopsheidsbroekjes. Ze zijn er ook nog in leuke printjes en kleuren.

loopsheidsbroekje
De loopsheidsbroekjes van Sharon B. blijven wel zitten!

Supplementen tegen schijnzwangerschap

Veel teefjes worden ná de loopsheid schijnzwanger. De loopsheid en met name schijnzwangerschap zijn een flinke aanslag op het lichaam van jouw hond. Je wilt dus voorkomen dat jouw hond schijnzwanger wordt. De meeste supplementen tegen schijnzwangerschap begin je al te geven in de derde week van de loopsheid. Heeft jouw hond aanleg om schijnzwanger te worden? Vergeet dan ook zeker niet de Puur Schijnzwanger tijdig te geven.

Zo dat waren al mijn favoriete producten om in huis te hebben tijdens de loopsheid. Gelukkig is Lena nu alweer aan het einde van haar eerste loopsheid gekomen en we zijn er zonder kleerscheuren (of blijvende bloedvlekken) vanaf gekomen!

De linkjes in deze blog zijn zogenaamde affiliatelinks, wanneer jij iets koopt via een linkje ontvangen wij een klein percentage van jouw aankoop. Hiermee houden we ons platform online en actueel. Denk jij dat jij een veel beter product hebt, die ik heb gemist en wil je een link naar jouw website in deze blog? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box Geef koekje! x

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box

19 July Door: Redactie

Hondenblogger Mindy heeft samen met haar hulphond Tynke de maaltijden van Butternut Box getest en haar uitgebreide ‘Butternut Box review‘ lees je natuurlijk hier, op The Dog Pen. Vanuit ...

Lees het hele artikel
Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel