Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Met je hond naar Animal Event

3 April
x
Wat is dit?

Op 3, 4 en 5 mei is in Hilvarenbeek Animal Event! Heb je er nog nooit van gehoord? Animal Event is een driedaags dierenfestival. Je kunt er boederijdieren, paarden, katten, knaagdieren, reptielen en honden zien. Aangezien honden de enige dieren zijn die je als bezoeker mee mag nemen naar Animal Event, zijn er ook voor honden heel veel leuke dingen te doen, te zien en te proeven. Wil jij jouw hond meenemen? Lees dan eerst even verder!

Blije honden

Wij houden hier bij The Dog Pen heel erg van blije honden en dat doen ze bij Animal Event logischerwijs ook. Wanneer je op de website van Animal Event een kijkje neemt onder het kopje dierenwelzijn, zie je dat gelijk. Als jouw hond niet van drukte en grote mensenmassa’s houdt, kun je jouw hond misschien beter thuislaten.

LEESTIP: 4 momenten waarop je jouw hond beter thuis kunt laten

Op het Animal Event komen zo’n 35.000 mensen en 10.000 honden. Hoewel deze aantallen verdeeld zijn over 3 dagen van 10.00 – 17.00 uur, zijn het toch een flink aantal mensen en een flink aantal honden. Gelukkig is het terrein van Animal Event ook groot en ruim opgezet.

Spannend

Zo’n dag met zo veel nieuwe indrukken kan enorm spannend zijn voor jouw hond en vermoeiend. Op het Animal Event terrein is een bemande hondenopvang aanwezig, waar jouw hond kan uitrusten van alle indrukken. Wil je liever jouw hond niet naar de hondenopvang brengen? Zorg dan dat je kijkt naar jouw hond en jullie bezoek niet te lang gaat duren. Je kunt natuurlijk ook een rustig plekje op het terrein opzoeken om samen met jouw hond even uit te rusten.

Losloopgebied

Op het Animal Event terrein lopen alle honden aan de riem, behalve in het speciale losloopgebied. Daar mogen alle honden los lopen. Het losloopgebied is op het strandje waardoor de honden ook het water in kunnen om af te koelen. Voor honden die erg sociaal zijn en graag met andere honden spelen is het losloopgebied dan ook een must om lekker te ravotten.

Verkoeling en water

Begin mei kunnen de temperaturen ook al best oplopen. Gelukkig is Animal Event hier altijd goed op ingespeeld en is er letterlijk op iedere hoek vers drinkwater voor jouw hond te vinden. Door de ligging (deels) in het bos, kun je ook eenvoudig de schaduw opzoeken. De honden kunnen het water in op het hondenstrand en er zijn diverse activiteiten voor jou met jouw hond op het water.

Activiteiten

Voor jou en jouw hond zijn er talloze activiteiten om aan mee te doen, van wedstrijden tot een Escape Room en van lekkere hapjes proeven tot samen een workshop volgen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen met jouw hond op Animal Event. Lees dan ook: Animal Event: hét festival voor dierenfans. Wordt jouw hond blij van een dagje met jou op stap, leuke dingen zien en doen en wordt hij juist blij van veel mensen en vindt hij honden gezellig! Top! Niet meer over nadenken en gezellig samen met jouw hond gaan.

Vooronderzoek

Weet je nog niet helemaal zeker of je jouw hond wel een plezier gaat doen met een bezoekje aan Animal Event? Dan kun je natuurlijk ook eerst zonder jouw hond op inspectie gaan. Zo kun je zelf goed zien of je jouw hond een plezier gaat doen met een dagje Animal Event én je hebt zelf een geweldig leuke dag. Daar zijn we zeker van! Niet vergeten leuke speeltjes en lekkere hapjes mee terug naar huis te nemen.

Regels

Animal Event is ingericht op bezoekers die hun hond meenemen. Om dit in goede banen te leiden hebben ze een aantal regels opgesteld.

Richtlijnen voor honden:

 • Houd je hond aangelijnd, loslaten is alleen toegestaan in het losloopgebied
 • Ruim hondenpoep op
 • Voorkom ontmoetingen met vreemde honden
 • Geef je hond op tijd voldoende rust
 • Honden jonger dan 16 weken worden niet toegelaten. Maximale duur uitlaatbeurt voor honden tot 1 jaar: leeftijd in maanden x5 min
  (voorbeeld: leeftijd 8 maanden x 5 = uitlaatbeurt van maximaal 40 min)
 • Geef je hond voldoende ruimte
 • Houd rekening met de persoonlijke ruimte van andere honden
 • Geef je hond op tijd te drinken
 • Laat je hond desgewenst zwemmen of spelen in het Losloopgebied
 • Slipkettingen, prik- en elektrische halsbanden zijn verboden

Neem jij jouw hond mee naar Animal Event of ga jij zonder hond? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel