Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Animal Event: hét festival voor dierenfans

28 March
x
Wat is dit?

Van vrijdag 3 mei tot en met zondag 5 mei 2019 vindt de dertiende editie van Animal Event plaats. Waarom jij er beslist naartoe moet, vertellen we je in deze blog. Lees ook even door tot aan het einde, want daar lees je hoe je meespeelt voor de 3 x 2 kaartjes die we mogen weggeven voor Animal Event 2019. Kaartjes online bestellen kan natuurlijk ook.

Event Center Beekse Bergen

Animal Event wordt ieder jaar gehouden op het Beekse Bergen terrein. Naast het Safaripark Beekse Bergen is een prachtig terrein genaamd Event Center Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Wandel je het hele Animal Event door? Dan heb je al 4 kilometer achter de boeg! Animal Event vindt buiten plaats. Het evenement is opgedeeld 5 thema gebieden: het dorp, het strand, het eiland, het bos en het park. Juist omdat het hele evenement buiten plaatsvindt, kun je je hond heel goed meenemen. Voor mensen die mindervalide zijn is de ondergrond helaas niet zo handig.

Waarom moet jij er naartoe?

Als je op The Dog Pen terecht bent gekomen gaan we er al een beetje van uit dat je een dierenliefhebber bent of op zijn minst een hondenliefhebber. Dat is nu exact de reden waarom je beslist naar Animal Event moet gaan. Animal Event is het grootste evenement in de Benelux dat zich volledig richt op dierenliefhebbers. Er is van alles te zien, beleven en ervaren. Houd je van honden, katten, konijnen, paarden of reptielen? Je kunt je hart ophalen! Animal Event is heel erg veelzijdig en biedt altijd de nieuwste en leukste activiteiten voor huisdieren en dierenliefhebbers.

Wat is er allemaal te zien?

Op Animal Event kijk je je ogen uit. Het is een echt driedaags festival voor dierenliefhebbers. Wanneer we alles opnoemen wat er allemaal te zien is, komt deze blog nooit af. We hebben daarom een aantal bezienswaardigheden van dit jaar voor je uitgelicht!

 1. Raskattencafé: hier kun je verschillende soorten kattenrassen zien en ontmoeten.
 2. Safaribus: wil je een korte tour maken rond nog exotischer dieren? Stap dan op de Safaribus voor een tour langs tijgers, olifanten, giraffes en zebra’s.
 3. Demonstraties Dock Diving: verspringen, dat is waar het om draait bij het dock diving. Hoe ver kunnen de honden nu echt duiken? Best heel ver!
 4. Promenade: op de promenade vind je de leukste winkeltjes, de mooiste dierenspullen, maar ook straattheater en gezellige terrasjes.
 5. Demonstratie Boogschieten te Paard: wil je van dichtbij bekijken hoe het boogschieten ter paard gaat? Siem is pas 15 jaar maar een veelbelovend talent.
 6. Mooiste hond-verkiezing: na de spannende voorrondes is er voor iedere provincie 1 mooiste hond. Deze honden strijden nu tegen elkaar om de titel Mooiste Hond van Nederland 2019.

Wat is er te doen?

Vind je kijken leuk, maar wil je juist ook iets actiefs doen tijdens je bezoek aan Animal Event? Dat kan ook! Er zijn zelfs verschillende wedstrijden waar je aan mee kunt doen tijdens je bezoek.

 1. Happy Dog Survival: ga samen met je hond het survivalparcours afleggen met uitdagende obstakels. Let op: voor deze wedstrijd moet je je eerst inschrijven. Je koopt dan een kaartje voor entree en deelname aan de survival in één.
 2. Workshop Flyball 2.0: deze workshop, speciaal voor jonge honden vanaf 9 maanden, staat in het teken van snelheid, focus en fun. Misschien kom je er wel achter dat jouw hond een geboren flyballer is. Deelname is gratis, alleen moet je even laten weten dat je mee wilt doen.
 3. Workshop hondenfotografie: leer in deze workshop hoe jij de mooiste foto’s van jouw hond kan maken. Heb je jouw eigen model niet mee? Geen probleem, er zijn hondenmodellen aanwezig om mee te oefenen.
 4. Masterclass Dogfrisbee: ga aan de slag met de verschillende gooitechnieken van de dogfrisbee. Ook beginners kunnen meedoen, alleen wel even opgeven!
 5. Lekker eten en een drankje drinken: natuurlijk is er ook gedacht aan de hongerige mens. Neem plaats op een van de gezellige terrasjes of neem een kijkje in het Prins Lekker In Je Vel-café. Waar je niet alleen van gezelligheid geniet, maar ook meteen kennis opdoet over jouw hond.

Wat kun je er beleven?

Er is ook heel erg veel te beleven op Animal Event. Ben je benieuwd wat allemaal? Wat dacht je hier van:

 1. Escape room: zoek samen met je hond dé manier om de Escape room uit te komen. Een ware beleving om samen met je hond te puzzelen naar de uitgang. Ben je op Animal Event, bezoek dan zeker de Farmfood Escape Room.
 2. Koeien knuffelen: op het boerderijdierenplein kun je verschillende boerderijdieren ontmoeten en aaien. De koeien en kalfjes mag je knuffelen.
 3. Het water op met je hond: op het water kun je gaan leren suppen met je hond, of je gaat samen met je hond kano varen. Bij warm weer een fijne verkoeling om samen met je hond het water op en in te gaan.
 4. Jouw hond mag alles proeven: dit is het goede nieuws voor alle voerfanatiekelingen onder de honden. Er zijn héél veel stands met hondenvoer en hondensnacks, waar er ook genoeg te proeven en te testen is.
 5. Losloopgebied: in het strandgedeelte is er een speciaal losloopgebied waar je hond mag loslopen. De honden kunnen hier samen spelen op het strandje en in het water.

Wat zeggen onze bloggers over Animal Event?

“Ik ga al 3 jaar op rij naar het Animal Event en vind het echt een aanrader voor elke hondenliefhebber.”??

“Ik ga dit jaar voor het tweede jaar en ik kan niet wachten tot het weer zo ver is! Heb vorig jaar mijn ogen uitgekeken. Vorig jaar zijn we zonder honden gegaan in verband met de hoge temperaturen, en we wilden eerst even aftasten. Maar de voorzieningen voor honden zijn absoluut goed aanwezig! Hopelijk dit jaar niet te warm weer zodat Fender wellicht mee kan.”

“Ik wil er dit jaar voor het eerst heen, heb er enorm veel goede dingen over gehoord. Zal sowieso zonder Wiske gaan, juist ook om even te peilen hoe het er is! Zo te lezen wordt er veel aan gedaan om de honden ook de rust te kunnen gunnen, maar ik wil dat eerst zelf zien om zo voor een volgende keer te kunnen besluiten of het geschikt is voor Wiske.” 🙂

“Ik ben er de laatste 2 jaar heen geweest. Superleuk en gezellig, en het was voor Nuka een perfecte manier om haar socialisatie te trainen. Heb al kaartjes gekocht voor dit jaar!”

“Vorig jaar voor het eerst gegaan, vond het superleuk. Ons Soof was na een paar uurtjes helemaal op van alle prikkels.”

Praktische informatie

Wanneer: 3, 4 en 5 mei 2019 (vrijdag t/m zondag)
Waar: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek
Entreeprijs: € 17,50 (dagkaart volwassenen) € 15 (dagkaart kind 3 t/m 12 jaar)
Parkeren: vlakbij de hoofdingang, parkeermunten bij de kassa of in de voorverkoop €6,50
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur
Hond mee: ja, je betaalt wel voor een hondenentree €2,50
Voorwaarden hond mee: slipkettingen, prik- en elektrische halsbanden verboden

Winnen! We mogen namens Animal Event 3 x 2 kaarten weggeven. Laat in de comments onder deze blog een reactie achter waarom jij zo graag naar Animal Event gaat en wie je meeneemt!

De 3 winnaars zijn bekend en hebben hun kaartjes ontvangen!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box Geef koekje! x

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box

19 July Door: Redactie

Hondenblogger Mindy heeft samen met haar hulphond Tynke de maaltijden van Butternut Box getest en haar uitgebreide ‘Butternut Box review‘ lees je natuurlijk hier, op The Dog Pen. Vanuit ...

Lees het hele artikel
Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel