Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een ware koekhap-ster op Animal Event!

22 May
x
Wat is dit?

Elk jaar gaan we met één of meerdere honden naar Animal Event. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om alleen Raya mee te nemen. Het zou voor haar de eerste keer zijn en dit is een goede manier om te kijken hoe ze met drukte overweg kan! Natuurlijk is Raya al het een en ander gewend van de sledehonden wedstrijden, maar dit is toch nét wat drukker dan dat. We zijn op tijd van huis vertrokken, zodat we direct om 10 uur naar binnen konden. Wanneer we zouden merken dat het genoeg was voor Raya, konden we ook lekker weer naar huis.

Héél véél honden

Niet zo gek natuurlijk dat er veel honden zijn tijdens Animal Event. Je bent namelijk gewoon welkom daar mét je hond! Natuurlijk wel belangrijk dat je hond sociaal is en tegen de drukte kan, want je loopt er meestal dicht op elkaar. Er zijn verschillende stukken waar het rustiger is en dat zijn dan ook de plekken waar wij ons even terugtrekken als we wat willen drinken, eten of een momentje rust willen pakken. We wisten van Raya dat ze heel erg sociaal is naar andere honden en mensen, maar in zo’n drukke situatie is het toch altijd afwachten. In de wachtrij om naar binnen te mogen was ze wat ongeduldig, maar eenmaal binnen deed ze het super! Ze liep netjes met ons mee en negeerde andere honden keurig.

Verschillende soorten stands en bezigheden

Er zijn tijdens Animal Event verschillende stands te vinden. Honden, katten, konijnen en knaagdieren, paarden en ander vee, voor alles is er wat te vinden! Wij zijn, omdat we Raya mee hadden alleen bij de stands geweest voor honden, maar daar ben je nog steeds een hele dag mee kwijt! Er zijn stands met voeding, snacks, verrijking, halsbanden en lijnen, speeltjes, noem het maar op, alles staat er! Naast de stands waar je dingen kunt kopen, zijn er ook verschillende stands waar je goodiebags kunt ophalen of mee kunt doen met spellen samen met je hond! Zo hebben we met Raya meegedaan aan “koekhappen” oftewel: brokken uit bakjes happen die in een bakje aan een touwtje hingen. De hond die het snelste was kreeg een paar dagen na het event bericht en zou een prijs ontvangen. Nou, drie keer raden: Raya was de snelste! Ze heeft een (heeele grote) zitzak gewonnen, die nu gebruikt wordt als kussen.

Workshops en lezingen

Naast alle stands zijn er ook nog workshops waar je aan kunt deelnemen en is er een grote piste waar je Escape Rooms kunt doen samen met je hond. Raya is hier niet zo’n ster in, dus die hebben we voor dit jaar over geslagen. Vanuit vorige jaren weten we wel dat deze erg leuk zijn om te doen! Nuka en River hebben al meerdere kamers gedaan namelijk! Verder zijn er nog veel verschillende workshops te volgen zoals Dock Diving en Suppen en worden er lezingen gegeven in de verschillende pistes. Erg leuk en interessant!

Je kunt je dus prima een hele dag vermaken op Animal Event met de verschillende stands, spelletjes en workshops die gevolgd kunnen worden.

Een geslaagde dag

Wederom was Animal Event voor ons dit jaar weer een geslaagde dag. We hadden geluk met het weer (helaas op de andere dagen minder geluk in verband met de regen), hebben veel spelletjes met Raya meegedaan en hebben vooral ook héél veel lekkers en wat nieuwe slowfeeders voor Raya, Nuka en River! We waren ook erg blij dat Raya het zo ontzettend goed deed, dat is toch altijd even afwachten.

Volgend jaar hopen we er weer te kunnen zijn!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nuka & River

Van één tot zes maanden Geef koekje! x

Van één tot zes maanden

31 July Door: Nuka & River

Een heel andere blog dan jullie van me gewend zijn, maar misschien wel net zo leuk! Raya is ondertussen alweer zes maanden oud en ik wilde graag een blog ...

Lees het hele artikel
De Siberische husky: werk, show en standaard Geef koekje! x

De Siberische husky: werk, show en standaard

19 June Door: Nuka & River

Sinds Raya bij ons is komen wonen, hebben we drie Siberische Husky’s in huis. Nuka, River en Raya zijn echter wel alle drie totaal verschillende husky’s! Hoe dat zo? ...

Lees het hele artikel
Veelbesproken, de Furminator Geef koekje! x

Veelbesproken, de Furminator

7 April Door: Nuka & River

Veel van jullie zullen ongetwijfeld wel eens van de Furminator gehoord hebben. Dit zou dé oplossing zijn tegen het verharen van je hond. Maar niets blijkt minder waar. Nuka ...

Lees het hele artikel
De droom van mij en mijn sledehonden Geef koekje! x

De droom van mij en mijn sledehonden

11 January Door: Nuka & River

Vandaag geen informatieve blog, maar eens wat anders! Het leek me leuk om eens te schrijven over een grote droom die ik heb en ooit hoop waar te maken. ...

Lees het hele artikel