Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May
x
Wat is dit?

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag missen. Het hele weekend staat in het teken van huisdieren en er zijn talloze activiteiten en workshops te volgen met o.a. je viervoeter of alleen, een van deze activiteiten was de workshop rally-o van Christa Ju en Laura Tijhof-Thorsen. 

Alle voorgaande jaren was het mij niet gelukt om ons in te schrijven omdat het heel snel vol zit, maar dit jaar had ik de wekker gezet en eindelijk zaten wij erbij! Nacho (en ik) waren ingeschreven voor de workshop Rally-O.

Rally-O: wat is dat?!

Rally-o is een relatief nieuwe hondensport die overgewaaid is uit Amerika. Het doel van deze sport is om samen met je hond een parcours af te leggen waarbij verschillende oefeningen moeten worden uitgevoerd op aanwijzingen van de handler. Hierbij moet je denken aan oefeningen zoals slalommen tussen pionnen, zitten, staan en liggen op commando en het volgen. Het leuke aan rally-o is dat iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of ervaring.

De workshop van Christa Ju en Laura Tijhof-Thorsen begon met een korte uitleg over wat rally-o precies inhoudt en hoe het parcours eruitziet. 

En dan ineens moet je luisteren.

Stiekem waren wij al een beetje bekend met rally-o, dus ik was benieuwd hoe Nacho zou reageren op alle nieuwe oefeningen. Nacho heeft altijd duidelijk plezier in het samenwerken met mij, en vergeet soms dat hij goed moet opletten en luisteren 🙂

Helaas begon het precies tijdens onze workshop te regenen, gelukkig was het niet koud maar prettig was anders.

Al met al was het een leuke en leerzame ervaring die ik iedere hondenbezitter kan aanraden, dus volgend jaar als de inschrijving voor de workshops opent.. liggen wij weer voor de digitale deur! Wil je meer weten over Rally-O? Kijk dan eens op de website van de Raad van Beheer.

Shop till you drop

Maar niet alleen de workshop rally-o was een hoogtepunt tijdens Animal Event, er waren nog veel meer activiteiten waar je als hondenbezitter van kon genieten. Zo waren er verschillende demonstraties en wedstrijden waar je aan mee kon doen of naar kon kijken. Ook waren er talloze kraampjes met producten voor je hond, variërend van voeding tot speelgoed met flinke aanbiedingen of kortingen.

Er was ook heel veel te proeven voor nacho, van nieuwe producten tot een hele proeverij. Er was zelfs honden thee! Alleen hoefde Nacho er niets van te hebben. Die ging voor gewoon water.

Nacho loves food :-)

Wij maken hier echt de dag voor vrij en kijken hier het hele jaar naar uit, wij wachten zelfs met snacks kopen tot het Animal Event is geweest want vooral de nieuwe producten of aanbiedingen zijn het wachten waard.

De bakken zijn inmiddels weer flink gevuld en Nacho en Chester kunnen weer even vooruit, helaas konden wij niet alle kraampjes af want rond 5 uur begon het echt heel hard te regenen. Na ergens geschuild te hebben zagen we geen verbetering en zijn we naar de auto gelopen.

Tot volgend jaar!

Al met al was Animal Event weer een geslaagd evenement voor zowel mijzelf als Nacho. Houd er wel rekening mee dat een dagje Animal Event (in)spannend kan zijn voor je hond. Jouw hond ervaart erg veel prikkels op Animal Event, dus je kunt niet van je hond verwachten dat hij zich alledaags gedraagt.

Nacho laat ik altijd eerst even bijkomen voordat we de drukte in gaan en hier blijf ik ook niet te lang, wij zoeken vaak de rust op en bekijken op een afstand de mensen en honden. Chester laten wij om deze reden dus lekker thuis 😉 

Het is een absolute aanrader voor elke hondenbezitter die zijn of haar band met zijn of haar viervoeter wil versterken en meer wil leren over dierenwelzijn en -sporten. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar!

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester Geef koekje! x

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October Door: Nacho & Chester

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel
Wortelsoep tegen diarree bij de hond Geef koekje! x

Wortelsoep tegen diarree bij de hond

16 February Door: Nacho & Chester

Wortelsoep tegen diarree bij de hond. Standaard zie je dat als een hond diarree heeft, dat het advies gegeven wordt om kip met rijst te geven. Dit is een ...

Lees het hele artikel