Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

4 momenten waarop je jouw hond beter thuis kunt laten

2 juli
x
Wat is dit?

Natuurlijk neem je het liefste jouw hond gezellig overal mee naartoe. Er zijn ook momenten waarvoor geldt, laat je hond thuis! Als het goed is heb je jouw huis helemaal gereed zodat jouw hond er ook alleen kan blijven als jij er even niet bent.

1. Bij temperaturen boven de 24°C

Met stip op nummer 1 wanneer het warm is buiten, kan jij jouw hond beter thuislaten. We geven hier de temperatuur aan van boven de 24 graden, maar wanneer jouw hond oud is, een kortsnuitig hondenras is of overgewicht heeft, dan is deze temperatuur vele malen lager. Let voor deze honden op bij een temperatuur vanaf 19 graden.  Je hoort het veel te vaak op het nieuws, honden die zijn gestorven in een bloedhete auto. Fietsen, wandelen of spelen met de hond zijn allemaal ook geen activiteiten voor op warme dagen. Is het warm buiten en wil je iets gaan doen? Laat jouw hond lekker thuis. Probeer jouw huis zo koel mogelijk te houden door overdag deuren, ramen en gordijnen dicht te houden. Vroeg in de ochtend en laat in de avond kun je jouw huis lekker luchten en op pad met jouw hond. Samen zwemmen bijvoorbeeld.

2. Bij drukke evenementen

Voor mensen is het vaak een leuk uitje, heel gezellig lekker druk en de hond gaat mee. Voor de meeste honden zijn hele drukke evenementen helemaal niet leuk. De hond bekijkt de wereld van een hele andere hoogte dan de mens. Hoe zou jij een mensenmassa vinden als je op jouw hond zijn hoogte zou moeten lopen? Je ziet alleen maar benen en je wordt bijna onder de voet gelopen. Wanneer mensen je als hond wel zien, dan willen ze je aaien. Heel veel honden vinden zo veel drukte, geuren en dan ook nog eens interactie veel te druk en beangstigend. Wanneer jij lekker op pad gaat, blijft je hond gewoon thuis. Is het nu een heel lang evenement? Dan kun je misschien een hondenoppas regelen zodat jouw hond thuis ook een leuke tijd heeft.

3.  Als je op visite gaat bij mensen die niet van honden houden

Het zou je maar gebeuren, je gaat naar je schoonouders om gezellig samen kerst te vieren. Natuurlijk neem je jouw hond ook mee, ze hebben elkaar immers nog niet ontmoet. Kom je binnen is jouw hond helemaal niet welkom en wordt je gevraagd om jouw lieverd op te sluiten in de logeerkamer. Dit overkwam echtpaar Jayme Otto en Ryan Otto En hun hond Cody Bear. Zo’n soort situatie wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer je wordt uitgenodigd en je wilt jouw hond meenemen, vraag dit dan altijd eerst. Dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk je wel dat mensen die zelf geen honden hebben soms niet helemaal stilstaan bij hoe honden zich gedragen in een nieuwe situatie. Wanneer je een hond meeneemt naar een nieuwe plek, dan zijn ze nieuwsgierig. In plaats van rustig naast jou liggen, zal jouw hond zeker even het huis willen besnuffelen. Je kunt hierop inspelen door een kluifje mee te nemen of een voerspeeltje zodat jouw hond zichzelf ook kan vermaken.

4. Als je uit eten gaat

Niet alle restaurants zijn hondvriendelijk en niet alle honden zijn restaurantvriendelijk. In restaurants zijn de meeste gasten al niet zo heel blij dat jij jouw hond meeneemt. Kan jouw hond netjes onder de tafel liggen? Dan kan jouw hond natuurlijk wel mee. Maar is een uitje naar een restaurant wel zo leuk voor jouw hond? Zijn jij en jouw hond niet gewend zijn aan restaurantbezoek en is jouw hond onrustig in een vreemde omgeving? Laat jouw hond dan lekker thuis!

Neem jij jouw hond wel overal mee naartoe? Heb je wel eens meegemaakt dat je toch niet zo welkom was samen met jouw hond? Deel het met ons in de comments!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De 8 best gelezen blogs van 2018 Geef koekje! x

De 8 best gelezen blogs van 2018

13 januari Door: Redactie

Aan het begin van het nieuwe jaar is er niets leuker dan overzichtjes, terugblikken en lijstjes. Zo schreven we eerder al een terugblik op 2018 waarin te lezen is ...

Lees het hele artikel
Terugblik op 2018 Geef koekje! x

Terugblik op 2018

21 december Door: Redactie

Wat een geweldig jaar is 2018 voor The Dog Pen. Nu de kerstdagen en Oud & Nieuw voor de deur staan, is ook voor ons de tijd aangebroken om ...

Lees het hele artikel
De leukste kerstcadeautjes voor de hond Geef koekje! x

De leukste kerstcadeautjes voor de hond

13 december Door: Redactie

Liggen er bij jou ook kerstcadeautjes onder de kerstboom voor je hond? Misschien ga je juist op bezoek bij mensen met een hond en zoek je inspiratie. Hoe dan ...

Lees het hele artikel
Jouw hond mee naar werk, hoe regel je dat? Geef koekje! x

Jouw hond mee naar werk, hoe regel je dat?

9 december Door: Redactie

Wat is er nu leuker dan de hele dag samen met je hond kunnen zijn? Niet zo heel veel. Nu is het ook zo dat de meeste mensen moeten ...

Lees het hele artikel