Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Kijkje achter de schermen: hondenbloggers fotoshoot

10 February
x
Wat is dit?

Op zondag 18 november 2018 was het zo ver, de eerste hondenbloggers fotoshoot. Om 9 uur ’s ochtends gaan we beginnen. Hondenfotografe Sybrinne van Hond in Beeld heeft een mooie locatie uitgezocht in Rotterdam.

Voorbereiding

Sybrinne is zo slim geweest om een bezem mee te nemen om te zorgen dat de honden veilig op de ondergrond kunnen zitten en/of liggen. Midden in Rotterdam geen overbodige luxe. Voor zichzelf heeft ze een vuilniszak en een kleed meegenomen, zodat ze veilig en nog enigzins warm kan gaan liggen tijdens het maken van de foto’s, en voor de honden verschillende speeltjes met geluidjes en voertjes.

Daar komen de honden

Natuurlijk draait deze dag helemaal om de bloggers. Om het voor alle honden leuk te houden, komen de honden 1 voor 1 op de ‘set’ en krijgen ze ruim de tijd om te wennen. Voor iedere hond hebben we 30 minuten ingepland.

Urban

Als eerste is Urban aan de beurt. Gelukkig is Sybrinne geoefend in het op de foto zetten van zwarte honden. Urban vindt het wel erg spannend en hij moet eerst even overal tegenaan plassen. Gelukkig niet tegen muur of de fotospullen, dus dat gaat helemaal prima. Hoewel het snel lijkt te gaan, worden er prachtige foto’s van hem gemaakt, zoals deze hieronder. Wat een geweldig mooi model.

Nacho & Chester

Nacho en Chester zijn als tweede aan de beurt. Ze komen in stijl aanrijden (ieder in hun eigen autostoel). Nacho mag als eerste de set op. Als volleerd Instagrammodel maakt Nacho zich niet druk. Hij gaat lekker staan poseren. Natuurlijk met een beetje aanmoediging in de vorm van snoepjes.

Dan mag ‘kleine’ broer Chester ook komen poseren (die was het liefste meteen de auto uitgerend samen met Nacho, maar hij moest nog even wachten). Chester is echt nog erg jong en druk, maar ook van hem is er een fantastische foto, waar hij heel erg stoer op staat.

Lady Rebel

Lady Rebel doet haar naam eer aan en komt met 200% energie de set op. Ready to shine! Omdat Rebel zó enthousiast is, blijft ze aan de lange lijn, zodat ze niet naar de andere kant sprint. De riem kan dan gelukkig met Photoshop mooi worden weggepoetst! Lady Rebel heeft speciaal voor de shoot een mooie strik om én ze heeft haar favoriete speeltje meegenomen: de Ikea Ratta. Die mag ook gezellig mee op de foto.

Sennah

Dan is Sennah aan de beurt. Natuurlijk zeg ik weer ‘haar’ als we het over Sennah hebben, maar het is toch echt een prachtige reu. Sennah is erg rustig en vindt alles prima. Hij gaat meteen als een professioneel model aan de slag.

Met een beetje extra motivatie in de vorm van een voerdummy en stemgeluid, staan zijn oren ook mooi ‘geïnteresseerd’ en komt hij prachtig op de foto. Na goed werk is het natuurlijk ook belangrijk om de beloning te geven. Hier krijgt Sennah de dummy en wordt hij beloond met spel.

Guus de Goldendoodle

Dan is het de beurt aan Guus. Ook hij heeft er duidelijk zin in! Iedereen moet eerst even begroet worden, met extra kusjes voor de fotograaf, die al klaar ligt voor de foto’s. Guus weet precies hoe je zo’n fotograaf moet inpalmen voor extra mooie foto’s!

fotoshoot achter de schermen guus

Sybrinne heeft zelfs een paar extra actiefoto’s gemaakt van Guus en de donut, omdat hij er zo gek mee is. Hij is zo blij met de donut en de aandacht, dat het voor een niet-professionele fotograaf erg moeilijk is om achter de schermen foto’s te maken waar hij nog een beetje scherp op staat.

Poes de hond

Daarna is Poes aan de beurt, en die vindt het wel erg spannend, en koud ook! Gelukkig wil Poes wel mooi poseren en staat ze helemaal professioneel en stoer op de foto. Terwijl zij druk aan het poseren is, moet Beer even van het station gehaald worden. Helaas kunnen we dus niet de hele shoot meekijken. Maar gelukkig hebben we de uiteindelijke foto’s nog.

Beer de Akita

Beer is helemaal met de trein gekomen en moet even in stijl naar de fotoshootlocatie gereden worden (eigenlijk konden ze gewoon de weg even niet vinden). Na een lange treinreis is het ook wel fijn om meteen naar de juiste plek te worden gebracht. Even op afstand wachten we totdat Poes helemaal klaar is, en daarna is het tijd voor Beer. Als een echte poolhond laat hij niets merken van spanning of zenuwen en gaat hij lekker zijn eigen gang.

Zo’n fotoshoot, daar word je wel dorstig van! Dus heel even een slokje water en weer verder met poseren.

De grafittimuur moet even bekeken worden, en dan is Beer alweer klaar voor de volgende foto’s. Als echte senior is hij heel rustig en kalm en eigenlijk niet echt onder de indruk. Hij laat een aantal prachtige plaatjes schieten, en dan is hij wel weer klaar om verder te gaan.

Shiba Inu Aiki

Aiki vindt het wel heel erg koud en heel erg spannend allemaal. Gelukkig wordt ze goed bijgestaan en staat ze toch erg goed op alle foto’s.

Zo in het echt zie je pas dat Aiki net op een vosje lijkt, en daar wordt ze ook vaak mee vergeleken als ze op straat loopt. Voor Aiki hoeft al die aandacht niet zo. Toch haalt ze haar mooiste trucje even uit de trukendoos voor deze geweldige foto, en dan wil ze eigenlijk wel weer warm de auto in! Aika is de laatste hond van vandaag.


Al met al een geweldig leuke dag waarin we een groot deel van de bloggers hebben leren kennen, en wat zijn ze allemaal leuk. Helemaal op hun eigen bijzondere manier.

Natuurlijk een dikke dank je wel aan Sybrinne van Hond in Beeld en alle fotomodellen en hun begeleiders voor deze geslaagde dag!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box Geef koekje! x

Interview met Nick, Country Director Benelux bij Butternut Box

19 July Door: Redactie

Hondenblogger Mindy heeft samen met haar hulphond Tynke de maaltijden van Butternut Box getest en haar uitgebreide ‘Butternut Box review‘ lees je natuurlijk hier, op The Dog Pen. Vanuit ...

Lees het hele artikel
Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel