Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Veilig in de auto

20 april
x
Wat is dit?

Nacho gaat vaak mee in de auto met dagjes uit of lekker mee wandelen, wij zijn voor zijn eigen veiligheid op zoek gegaan naar een goed transportmiddel die voor ons en vooral voor hem erg fijn zijn.

Achterbank of achterbak?

Nacho vindt het super fijn om mee in de auto te gaan dus voor ons was het het makkelijkst om hem op de achterbank te vervoeren, dit was voor hem een fijn plekje omdat hij dan mee kon kijken en veel ruimte had. Maar helaas zodra er een nieuwe auto kwam (met gloednieuwe bekleding ?) moesten wij opzoek naar een nieuw alternatief! Omdat de achterbak erg ruimtelijk was hebben we een tijdje Nacho daarin gedaan, dit vond hijzelf fantastisch want hij kon via de achterruit alles bekijken tot vele hilariteit van de andere weggebruikers.

Zelf was ik daar geen fan van, want we konden hem niet in de gaten houden en als er iemand achterop zou rijden heb je het risico dat hij klem zou komen te zitten… Hmm wat gaan we dan doen? Met honden weet je dat er hondenharen in de auto komen, maar het belangrijkst was het om Nacho en de toekomstige pup zo veilig mogelijk te kunnen vervoeren. In Duitsland bijvoorbeeld is het verplicht om de honden vast in de auto te vervoeren en aangezien we wel eens over de grens gaan moest dit ook wel meegenomen worden in onze beslissing.

Autostoel voor honden

Ineens kwamen we op een site een autostoel voor honden tegen! Nacho is niet echt supergroot dus dit zou moeten passen dachten we. De stoel is niet supergoedkoop maar zeker een goed alternatief voor flinke ritten in de auto, ook met modderpootjes of natte vacht is dit een ideale optie (de stoel is namelijk uit elkaar te halen en op 30 graden wasbaar) Je bevestigt de stoel de gordel door de lussen heen te halen die aan de achterkant zitten en de bovenkant met de plastic gespen aan de hoofdsteun vast te maken, de lijn die ik geknoopt heb zijn van paracord en bestaat uit 4 strengen met een breekkracht die een flinke klap kunnen opvangen. Er zijn verschillende uitvoeringen van de mand, wij hebben voor de grootste gekozen en een stoere camouflage print.

Voorlopig zullen Nacho en de pup er wel samen in passen want zoals je ziet is er ruimte zat voor nummer 2, maar als hij wat groter wordt moeten we misschien kijken of er een 2de mand bijgekocht moet worden.

Voor nu kunnen we veilig ritjes maken in de auto, en Nacho vindt het allemaal wel best! 🙂 Zit jouw hond ook in een autostoel of heb jij het anders opgelost? Laat het ons weten in de comments!

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Nacho en Chester spelen met voer! Geef koekje! x

Nacho en Chester spelen met voer!

5 december Door: Nacho & Chester

Vooral op van die regenachtige, koude en gure dagen heb je echt niet altijd zin om urenlange wandelingen te maken. Wat ik (en Nacho en Chester natuurlijk) dan erg ...

Lees het hele artikel
Ik ga op vakantie en ik neem mee.. Nacho & Chester!  Geef koekje! x

Ik ga op vakantie en ik neem mee.. Nacho & Chester! 

14 oktober Door: Nacho & Chester

Wij zochten al een tijdje voor in de zomer een leuk kort uitje met de honden en na veel zoeken stuitte ik op de Landal parken die speciale hondenbungalows ...

Lees het hele artikel
Hond mee op de fiets Geef koekje! x

Hond mee op de fiets

6 september Door: Nacho & Chester

Heel vaak zie ik de vraag voorbij komen ‘hoe neem je de hond mee op de fiets? Nacho en Chester neem ik wel eens mee op de fiets, dit ...

Lees het hele artikel
Nacho & Chester proberen Eat Small hondenbrokken Geef koekje! x

Nacho & Chester proberen Eat Small hondenbrokken

18 augustus Door: Nacho & Chester

Wij hadden dit keer het genoegen om de Eat Small brokken te testen, deze brokken bestaan niet uit dierlijke eiwitten maar uit eiwitten van insecten! Hondenbrok van insecten En ...

Lees het hele artikel