Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Jewel's happy gotcha day, een terugblik!

1 February
x
Wat is dit?

Het is happy gotcha day! 1 februari 2019 haalden wij ons kleine dametje op en sinds die tijd hebben wij heel veel lol en plezier gehad. Maar ook uitdagingen, want ze doet haar naam en rassen echt wel eer aan! En met zo’n speciale dag is het natuurlijk wel leuk om even terug te blikken.

Hoe zijn we aan Jewel gekomen

Jewel kwam op ons pad toen mijn vader bij de tatoeëerder kwam. Klinkt gek, maar het is wel zo. Zij had namelijk een nestje met hele mooie puppy’s. Maar voor 7 van de pups had ze nog geen huis gevonden. Nadat we dat hadden gehoord en wat research hadden gedaan besloten Kenneth en ik haar een berichtje te doen. De ochtend erna hadden we contact en vertelde ze dat het pupje met het rode bandje voor haar gevoel enorm bij ons zou passen. Het was haar meisje, maar haar houden wilden ze niet. En als ze bij ons kwam kon ze haar in ieder geval nog af en toe zien. Diezelfde middag gingen we kijken! Kenneth en ik waren verkocht en het klikte goed met het pupje. Jewel zou bij ons meer dan welkom zijn!

1 februari 2019

Nog geen week later, 1 februari, konden we haar ’s ochtends al gaan halen! Een spannend moment met kriebels in de buik. Ik had een afwasteiltje mee waar ze in kon zitten voor onderweg, maar daar paste ze eigenlijk niet meer in. Maar goed, ze kon mee en ons avontuur kon beginnen! De eerste dag was mooi. Ze deed gelijk al veel indrukken op en we hadden een hoop puppybezoek. En de dagen daarna hadden we dat nog af en toe!

Eerste nacht

De eerste nacht was pittig, want op onze slaapkamer had ze geen rust. Niet in de bench, niet in een kartonnen doos, het was allemaal heel spannend. Uiteindelijk heb ik de dag erna een grotere bench op de kop getikt en besloten wij beneden op de bank te gaan slapen. Maar na 5 dagen van bank en grond ben je gesloopt. Dus mijn wekker ging om kwart op 3, ik legde haar in haar bench met een snoepje en wenste haar welterusten. Kwart op 3 liet ik haar buiten en deden we dat opnieuw en zo had ik haar binnen 2 dagen zonder problemen in de bench al slapend.

Zindelijk krijgen

Hoe we haar zindelijk hebben gekregen is mij eigenlijk een raadsel. Ik denk dat het een combinatie is geweest van begrip, buiten neerzetten als het mis was gegaan en belonen als het goed ging. En ook de bench waar ze later langer in moest, omdat ik toch parttime moest gaan werken buiten de deur. Niet dat ze een groot fan is geweest van de bench. Ze deed het enorm goed, maar na 3 uurtjes was het dan ook wel klaar en kon ze heel dramatisch gaan kletsen en huilen.

Een hoop leuks in 1 jaar

In de loop van het jaar hebben we onwijs leuke dingen met haar gedaan! We zijn met haar 2 keer naar zee geweest, ze heeft heerlijk kunnen spelen op de camping, we hebben de puppycursus gevolgd maar ook ging ze mee naar de stad en het tuincentrum. We hebben uren in het bos gespendeerd en ons vooral heel veel geamuseerd! Want ze is echt ons cadeautje, een lot uit de loterij en het beestje dat voor veel positieve verandering bij ons heeft gezorgd. Hoewel de zorgen die je erbij krijgt niet altijd even handig zijn, maar daar is dan mijn moeder die voorkomt dat ik bij het minste of geringste bij de dierenarts zit.

Eerste loopsheid

In de tussentijd is ze ook loops geweest! Een hele ervaring kan ik je vertellen. Het begon begin oktober en was pas eind november begin december klaar. Ze had namelijk een gespleten en verlengde loopsheid. Iets wat vaker voorkomt bij oerhonden. Zo had ze 2 weken loopsheid en toen ze naar haar oppas ging voor een weekje stopte het. Om vervolgens toen we terug waren door te zetten. Heel spannend vond ik dat, omdat je natuurlijk toch ergens best bang bent voor een baarmoederontsteking. Maar het is gelukkig goed gekomen! Hoewel we daarna toch nog even in de medische molen zijn beland, want ze had wat verkeerd gegeten en dat uit haar systeem krijgen heeft ruim een week gekost. Met supplementen en speciaal voer van de dierenarts! En dat is ook het moment geweest dat ze uit haar bench mocht als we weg waren. Ze raakte zo in paniek als ze een ongelukje had in de bench, dus dit was de oplossing. En dat gaat nog steeds goed!

Verder is ze gewoon echt een toppertje! Ze doet het tot nu toe onwijs goed en we zijn ontzettend trots op haar! Een middelgrote dame met een grote liefde voor haar familie , een tikkeltje onzeker en eigenwijs, maar ook vol levenslust en plezier!

Haar eerste jaar bij ons is voorbij. Het jaar waarin we veel hebben geleerd en we alle seizoenen met haar hebben meegemaakt. Met een hoop hulp van familie en vrienden zijn we het denk ik heel goed doorgekomen. Ze is goud waard en ik hoop dat we nog heel veel jaren van haar mogen genieten!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hoera Jewel is 2 jaar! Geef koekje! x

Hoera Jewel is 2 jaar!

8 December Door: Jewel

Jewel’s eerste verjaardag deelde ik pas in januari, schandalig eigenlijk. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Vandaag is onze Jewel 2 jaar geworden. Het cliché van ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen

31 October Door: Jewel

Het is weer tijd om jullie bij te praten over afgelopen maand. Ik ging voor de tweede keer sinds puppy boven slapen, omdat ik nu zelf de weg naar ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; een september met veel water Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; een september met veel water

30 September Door: Jewel

Het is eindelijk weer eens tijd om een blog te schrijven! Vrouwtje liep al langer met het idee rond om jullie iedere maand mee te nemen in de avonturen ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in Jewel's ochtendroutine Geef koekje! x

Een kijkje in Jewel's ochtendroutine

20 August Door: Jewel

Hoi allemaal, het is alweer een hele tijd geleden dat Jewel en ik een persoonlijk verhaal hebben gedeeld. Het gebrek aan tijd, inspiratie en allerlei andere bijkomende omstandigheden hebben ...

Lees het hele artikel