Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een dag Zoutelande vanuit Jewels ogen

17 June
x
Wat is dit?

Goodwroofing day! In mijn 3e blogpost wil ik je graag meenemen naar Zoutelande. Daar nam mijn familie mij afgelopen zaterdag, 15 juni 2019, mee naar toe. Een mooie, gezellige dag met bij enige regelmaat een camera of telefoon op mij gericht. En niet te vergeten, water, veel water en zand.

Op naar Zoutelande

De dag begon al best wel vroeg, tenminste dat zei mijn vrouwtje en ze had het over niks anders dan zee, zee en nog eens zee. Het klonk niet heel interessant, dus ik geloofde haar wel. We liepen een blokje om, we ontbeten en daarna begon mijn vrouwtje druk door het huis te wandelen. Vervolgens gaf ze me een kluif en zag ik haar weg gaan met de auto. Gelukkig niet voor lang, ze kwam thuis met een grote boodschappentas vol lekker ruikende dingen. Ze vulde “mijn” boodschappentas die ze altijd meeneemt naar de camping vol met brokjes, mijn bakjes, mijn speelgoed, mijn kleedje en mijn snoepjes. En daarna verdween de tas in de auto. Niet veel later moest ik ook de auto in, dus ik dacht dat we naar de camping gingen.

Maar niets bleek minder waar, we reden naar Roermond waar ik de rest van vrouwtje haar familie zag. Ik vond het gelijk gezellig, maar niet veel later moest ik weer in de auto. We vertrokken en ik herkende de weg niet, dus ik moest vrouwtje en baasje maar geloven. Onderweg knaagde ik lekker op het riempje waarmee ik vast zat in de auto, die had ik een stukje later los. Dat voelde een stuk beter! Tussendoor snoepte ik nog wat snoepjes en snuffelde ik aan baasje zijn broodje die hij at. Vervolgens besloot ik maar te gaan slapen! Op de helft van de reis stopten we op een tankstation, even snuffelen, pootjes strekken en op weer door naar Zoutelande. Ik sliep vooral en af en toe snuffelde ik aan vrouwtje en baasje om wat snoepjes te scoren.

Mijn eerste keer zee

Eenmaal aangekomen in Zoutelande was het tijd om te snuffelen. Eerst mijn harnas aan, dat vond ik niet zo leuk en daarna mocht ik de auto uit. Jippie! Even wachten bij de hokjes die ze wc noemde en vervolgens liepen we een grote berg op. En toen kwamen we op de dijk en zag ik heel veel water, heel veel zand en snuffelde ik heel veel geurtjes. Baasje liep met mij naar beneden, het zand vond ik prima, lekker snuffelen aan een hoop geurtjes en er lagen gekke zwarte dingen. Maar toen kwam baasje dus aan met het water. Op zich vond ik het prima, maar toen de golven kwamen sprong ik met vier pootjes in de lucht achteruit. Gelukkig was ik niet alleen, mijn kleine 2 benige vriend dacht er precies hetzelfde over. We wandelden door het zand en bij enige regelmaat probeerden ze mij richting water te krijgen. Ze meende zelfs dat ik het met een koekje zou durven. Maar ik zag het toch echt niet zitten.

We wandelden weer naar boven door het zand en toen gingen de mensen wat drinken. Ik kreeg mijn ijzeren bak met water, lekker! Die deelde ik met Mambo, de 12 jarige Engelse cocker spaniel in de familie. Na de pauze wandelden we over de dijk naar het dorp. Tussendoor maakten ze weer foto’s en toen moest ik trapje op en de trap af. Een leuke uitdaging. Alleen waar ik terecht kwam vond ik toch wat spannend! Er stonden namelijk allemaal grote beesten met lange benen en een groot hoofd. De bijna neusje neusje met een van die, ze noemen het paarden, zag ik helemaal niet aankomen. Ze liepen het dorp heen en weer en ik kreeg een mooie nieuwe lijn. Wat langer als mijn leren lijn die ik had geleend van de buren. Ik was er blij mee! Vervolgens kreeg ik een bak brokken terwijl de rest gele stokjes at. Maar ik verveelde me en wilde graag verder, dus ik besloot wat te knoteren, maar niemand reageerde. Een beetje jammer!

Spelen in het zand

Daarna wandelden we weer verder en vervolgens gingen we weer een hele lange trap naar boven en kwamen we op de dijk uit. We wandelden omlaag naar het strand waar ik lekker mocht rennen. Ik besloot ook maar eens lekker in het zand te rollen, heerlijk. Ik had een hoop lol met mijn kleine vriend, met mijn vrouwtje en ik probeerde nog even Mambo uit te dagen. Maar dat was niet zo slim, ze had niet zoveel zin om te spelen. Niet veel later wandelden we weer naar boven en gingen we de grote berg af richting de auto. We gingen weer in de auto en ik besloot te gaan slapen! Ik was zo moe van alles wat ik had gezien en gedaan. We stopten nog even voor de pootjes te strekken en toen gingen we terug naar Roermond. Ik mocht nog even daar snuffelen, ik werd nog even gekamd en geknuffeld en vervolgens reden we naar huis.

Het was een pawsome dag! Zijn jullie al eens naar Zoutelande geweest?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hoera Jewel is 2 jaar! Geef koekje! x

Hoera Jewel is 2 jaar!

8 December Door: Jewel

Jewel’s eerste verjaardag deelde ik pas in januari, schandalig eigenlijk. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Vandaag is onze Jewel 2 jaar geworden. Het cliché van ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen

31 October Door: Jewel

Het is weer tijd om jullie bij te praten over afgelopen maand. Ik ging voor de tweede keer sinds puppy boven slapen, omdat ik nu zelf de weg naar ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; een september met veel water Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; een september met veel water

30 September Door: Jewel

Het is eindelijk weer eens tijd om een blog te schrijven! Vrouwtje liep al langer met het idee rond om jullie iedere maand mee te nemen in de avonturen ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in Jewel's ochtendroutine Geef koekje! x

Een kijkje in Jewel's ochtendroutine

20 August Door: Jewel

Hoi allemaal, het is alweer een hele tijd geleden dat Jewel en ik een persoonlijk verhaal hebben gedeeld. Het gebrek aan tijd, inspiratie en allerlei andere bijkomende omstandigheden hebben ...

Lees het hele artikel