Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een kijkje in Jewel's ochtendroutine

20 August
x
Wat is dit?

Hoi allemaal, het is alweer een hele tijd geleden dat Jewel en ik een persoonlijk verhaal hebben gedeeld. Het gebrek aan tijd, inspiratie en allerlei andere bijkomende omstandigheden hebben er voor gezorgd dat we even van de radar waren verdwenen. Maar we zijn er weer! Rise and shine, klaar om je mee te nemen in onze avonturen. Vandaag laten we in ieder geval onze ochtendroutine zien, in het perspectief van Jewel. 

Goedemorgen, vrouwtje staat meestal rond half 7 op en is dan rond kwart voor 7 beneden om mij uit de bench te halen. Tot nu toe lig ik weer in de bench, omdat ik een hele tijd geleden een sloopweek heb gehad. En dat werd een beetje te gevaarlijk. Maar ik heb alweer wat gehoord over dat ze me terug los willen gaan laten. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Maar goed, ik ben weer afgeleid, tijd voor de volgende stap!

Nadat vrouwtje me uit de bench heeft gehaald laat ze me altijd achterom alvast het hoognodige doen. Zo kan zij even rustig haar schoenen aan doen en nog een beetje wakker worden. Zodra ik buiten klaar ben loop ik snel terug naar binnen om even te knuffelen. Het is het favoriet moment van de dag voor vrouwtje en mij. Even kroelen, want daar heb ik de rest van de dag maar weinig tijd voor. Ik heb tenslotte een druk bestaan met spelen, op het huis letten en slapen.

Nadat we gekroeld hebben gaan we wandelen. Meestal pakken we een rondje dorp, soms gaan we naar het bos, maar daar kom ik op dit moment niet zo graag. Vrouwtje snapt niet goed waarom, maar ik ga liever door het dorp. Dus meestal doen we dat, dat scheelt een hoop stress voor ons allebei. Gemiddeld wandelen we een half uur, soms iets langer, soms iets korter. De grote ronde doet baasje met mij ’s avonds. Als we terug zijn zet vrouwtje haar fiets op de oprit en kijk ik toe hoe ze dat doet.

Soms loopt mijn beste kleine vriend Bearke langs en neemt vrouwtje me terug mee naar buiten om nog even te spelen. Dat vind ik geweldig! En daarna is het etenstijd. Vrouwtje zet mijn bak brokken klaar en een bak vers water. Als ik zin heb eet ik het op, maar soms laat ik het ook staan voor de middag. Na het eten ga ik meestal even buiten liggen. Soms ga ik een spelletje spelen of ga ik verder met het ontleden van een knuffel of ik hang binnen op de bank naar buiten te turen.

Rond 9 uur hebben vrouwtje en ik nog even wat tijd om te spelen. Vaak doen we een balspelletje of een trekspelletje, net waar ik zin in heb. Rond 20 over 9 vraagt ze of ik nog moet plassen. Meestal hoef ik niet, dus dan pakt ze een koekje en krijg ik het commando plaats. Dat betekent terug de bench in, smullen van een koekje en dan een paar uurtjes slapen. Heerlijk rustig met wat muziek op de achtergrond.

En dat was onze ochtendroutine! Niet zo spannend, maar ik en vrouwtje vinden hem fijn. Heb jij een ochtendroutine of is het ritme van de ochtend iedere dag anders?  

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hoera Jewel is 2 jaar! Geef koekje! x

Hoera Jewel is 2 jaar!

8 December Door: Jewel

Jewel’s eerste verjaardag deelde ik pas in januari, schandalig eigenlijk. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Vandaag is onze Jewel 2 jaar geworden. Het cliché van ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen

31 October Door: Jewel

Het is weer tijd om jullie bij te praten over afgelopen maand. Ik ging voor de tweede keer sinds puppy boven slapen, omdat ik nu zelf de weg naar ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; een september met veel water Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; een september met veel water

30 September Door: Jewel

Het is eindelijk weer eens tijd om een blog te schrijven! Vrouwtje liep al langer met het idee rond om jullie iedere maand mee te nemen in de avonturen ...

Lees het hele artikel
Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt Geef koekje! x

Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt

25 June Door: Jewel

Toen 4 weken geleden de vraag kwam of iemand interesse had om het boek ‘Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt’ te lezen riep alles in mij ...

Lees het hele artikel