Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Terugblik op 2022

19 January
x
Wat is dit?

Hoi hoi,

Wij willen graag terugblikken op 2022. Wat een jaar is het geweest! Voor ons is er zo veel gebeurd en we denken daar niet de enige in te zijn…

Een goed begin

Het jaar begon goed: we zijn helemaal gesetteld in ons nieuwe huis en het heeft een heerlijke tuin waar wij (zolang het nog niet is aangepakt) lekker ons gang in kunnen gaan. Af en toe komen er werklui over de vloer. Maar met management van mams en paps rocken wij de aanwezigheid van de werklui.

Corona…

Helaas is mams ziek. Ze heeft het Post-Covid syndroom. Nadat zij in mei 2021 Corona opliep heeft ze er behoorlijke klachten aan over gehouden. Eén daarvan is brainfog. Hierdoor raakt ze verward en vergeet ze veel. Dit is zo erg dat ze niet (momenteel) niet kan werken. Voor ons is het een voordeel, mams is altijd thuis! We kunnen rustig naar buiten, samen relaxen en leuke dingen doen. Maar alles met mate want mams moet aangepast leven.

Wij merken het ook, want we kunnen geen lange wandelingen van een halve dag meer maken. Met vlagen gaat het iets beter en dan kunnen we samen sporten. Maar, met mate. We ‘rennen’ dan ongeveer 2 a 3 kilometer samen. Even de ademhaling en hartslag omhoog en dan goed uitwandelen.

Roadtrip!

Maar er zijn ook leuke dingen gebeurd: zo hebben een grote roodtrip door Noorwegen, Zweden en Denemarken gemaakt. Vier weken lang hebben rond gereden en gekampeerd. In september oktober is het er echt prachtig!

We hebben heerlijke hikes gemaakt, met veel rustpauzes, ge-supt in de Fjorden en we hebben heel veel schapen gespot. Dat was voor ons soms een beetje moeilijk, om ons jacht instinct in toom te houden 😉 maar de pawrents houden ons daarom altijd aangelijnd. Zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

De reis hebben we volledig met onze eigen auto gemaakt. Die heeft een heerlijk ruime kofferbak waar wij gewoon in kunnen liggen en slapen. Met veel tussenstops, drink/eet pauzes en plas pauzes is dat heel goed te doen. In Noorwegen heb je tijdens die pauzes prachtige uitzichten dus pauze houden is daar totaal geen straf. Is pauze houden ooit een straf?

Amerikaanse Akita (hond) kijkt uit over de bergen

Maar, we willen nog veel meer van dit soort mooie trips maken. En we hebben nog veel mooie bestemmingen op de planning staan maar nu eerst het huis verbouwen. Want je kent het wel: grootste plannen, weinig geld. Gelukkig hebben wij daar geen last van maar moeten we wel begeleid worden in de veranderingen en dergelijke. Onze pawrents doen daar enorm hun best voor. Gelukkig staan we sterk op onze fluff poten.

Loslopende honden

We hebben dit jaar ook veel (wel 6x) te maken gehad met loslopende honden die ons overvielen. Wij als reactieve honden (mams vindt dat nog altijd stom om te zeggen) kunnen niet met onbekende honden spelen. Daar moet een heel proces aan vooraf gaan, als wij op een fijne manier contact willen maken met een andere hond.

Met die los lopende honden heeft voornamelijk Faf heel veel moeite gehad. Hij vindt dat maar niks. Maar de pawrents helpen ons door dik en dun en met heel veel oefening en op elkaar vertrouwen komen we een heel eind. Maar het is wel vervelend wanneer je weer terug bij af bent omdat er ‘weer’ een los geslagen projectiel op je af komt. Wij kunnen dat niet waarderen! En er is geen excuus voor om je hond in een -aanlijngebied- los te laten lopen.

We hebben het proces van opnieuw oefenen dit jaar 2x moeten doorstaan. Maar we kunnen heten we hebben er alle vertrouwen in. Met een redelijke afstand passeren gaat alweer erg goed. Er is veel management voor nodig. Maar dat doen we graag en we leren van elkaar.

Een goed 2023 toegewenst!

Liefs van Yiska & Faf

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

Wij krijgen een klein mens! Geef koekje! x

Wij krijgen een klein mens!

12 December Door: Yiska & Faf

Wij weten het natuurlijk al even maar wij krijgen een klein mensje. Dat betekent dat er heel veel gaat veranderen naast dat er al heel veel veranderd is. In ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Vaarwel geliefde hond' Geef koekje! x

Boek review 'Vaarwel geliefde hond'

18 March Door: Yiska & Faf

Hallootjes,  Hij komt dinsdag 21 maart pas uit maar ik heb het boek Vaarwel geliefde hond van Elli H. Radinger alvast mogen reviewen.  Om te beginnen wat een mooi ...

Lees het hele artikel
Zo groot en toch bang voor honden Geef koekje! x

Zo groot en toch bang voor honden

17 August Door: Yiska & Faf

Zo groot en toch bang voor honden. Twee tot drie maanden geleden hebben wij veel pech gehad. Verdeeld over een paar weken tijd zijn wij in 3 bijtincidenten beland. ...

Lees het hele artikel
SodaPup Lickmat review Geef koekje! x

SodaPup Lickmat review

7 June Door: Yiska & Faf

Hallo allemaal, Wij hebben de SodaPup Honeycomb Lickmat mogen reviewen. En dat is goed bevallen. Faf had de eer om de likmat te mogen testen. Wij vinden het namelijk ...

Lees het hele artikel