Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Jewel's afgelopen 5 maanden in 13 foto's

17 November
x
Wat is dit?

Het is lang geleden dat Jewel en ik iets van ons hebben laten horen. De tijd vloog aan ons voorbij en voor we het wisten was mevrouw alweer 11 maanden en is het jaar bijna voorbij. Tijd om jullie bij te kletsen en dat gaat toch net iets makkelijker met behulp van foto’s! Ga je met ons mee?

5 maanden geleden

Jewel en knuffels was vanaf het begin een hele goede match. Het was een weekend, zo’n 5 maanden geleden, dat ze er zo ontzettend lief mee poseerde. Echt een plaatje. Iets later kwam ze er achter dat het leuk is om knuffels te slopen, de vulling eruit te halen en vervolgens de blieper of het stuk touw te slopen. Zelfs haar geliefde kong knuffel overleefde dit drama niet. Maar zij heeft zich enorm geaumseerd.

Ze is geslaagd!

Ergens in juli was het eindelijk zover.. Het examen van de puppycursus.. Oh wat was dat spannend. Iedere les was een uitdaging, omdat mevrouw het begrip volgen wel snapte, maar niet boeiend vond. Ook niet met een koekje. Het examen verliep boven verwachting goed. Ineens was het koekje het helemaal en kon ze perfect (voor ons doen) volgen! Zelfs de instructrice was verbaasd. En zo slaagde wij als eerste van onder en hadden we het diploma op zak. Ik was zo trots als een pauw kan ik je vertellen! En een paar maanden later startte ze bij een neef van baasje in de zaak als motormonteur, want je moet toch ergens je koekjes verdienen. (Geintje!)

Sweet Life of Jewel

Ik vind het geweldig om foto’s te maken van Jewel. Een leuke verjaardagsfoto, met een t-shirt aan, of gewoon zoals Jewel lekker is. En bij een plekje op een hondenblog hoort eigenlijk ook een Instagram en Facebookpagina. Dus na even te hebben zitten dubben besloten we het gewoon te doen. Sweet Life of Jewel was born! We delen er vrijwel dagelijks een foto of een ditje of datje.

Foto’s maken van Jewel

Dit bedoel ik dus met foto’s haha. Ze weet inmiddels dat als ik de slingers erbij pak er ook koekjes komen. En voor koekjes gaat ze met alle liefde en plezier zitten en poseren. Links was een foto uit oktober, de dag dat ze naar de oppas werd gebracht om een weekje te gaan logeren bij een goede kennis van ons in België. Ze ging met een boodschappentas, maar ik vond dit heel grappig uit zien. En rechts was met Halloween! Ik wilde eigenlijk met een oud t-shirt een spook van haar maken, maar dat werd geen succes. Dus ik had geluk dat ik op het laatste moment nog deze emmer vond. Ik wil er overigens wel bij zeggen dat we dit alleen doen als er lol in heeft. Als ze het moe is stoppen we gelijk.

Soms heb je van die dagen, dan heb je gewoon heel veel geluk. Links lag ze heerlijk te relaxen bij baasje en rechts was ze me eigenlijk aan het instralen om eindelijk dat blokje om te gaan maken. Onze dame is namelijk gek op wandelen en nu we dat steeds iets langer kunnen doe ik dat ook graag. Vooral na het werk is het even een momentje van ontspanning.

De eerste keer bos in de herfst vond ze prachtig! En als ze dutjes doet is ze zo onwijs schattig.

Haar eerste keer wassen

Het resultaat na haar eerste keer in bad zie je links. Ik zag bij Carlijn van de Newfy Brothers, Bumper en Fender, dat ze een “wasstraat” hadden in Maaseik. Voor ons vlak over de grens. Dus daar namen we haar mee naar toe. Het wassen op zich ging goed, voor het feit dat ze absoluut géén waterrat is. Alleen na het hele riedeltje van wassen en föhnen was dit haar blik terug in de auto. Een tikkeltje beledigd. En rechts zie je een van haar hobby’s zoals ik al zei. Het ontleden van knuffels.

Haar grootste hobby blijft toch uit het raam kijken! Zien wat er allemaal voorbij komt en bovenal wachten op of haar vriendje Bearke langs loopt. Bearke is haar alles als het op hondjes aankomt. Een klein Jack Russel mannetje iets verderop in de straat. Zodra je zijn naam maar zegt of haar zegt dat die langs loopt gaat gelijk haar hoofd richting raam. Zo schattig!

Alles ontdekken

En dan hebben we nog het eigenwijze duo! Van samen buiten op jacht naar steentjes tot op de grond controleren of alle poten er van Jewel nog aan zitten. Die 2 is van begin af aan een goede match. Uiteraard laten we ze geen minuut alleen, want zeg nooit nooit. Maar tot nu toe is het een heerlijk stel als ze samen zijn!

Omdat we Jewel graag leren overal mee naar toe te gaan, nemen we er als het even kan ook overal mee naar toe. Van het tuincentrum tot de eerste keer over de kermis en naar oude auto’s kijken. Spannend is het soms wel, maar ze doet het tot nu toe onwijs goed. En natuurlijk zit deze Jewelpaparazzi er dan bovenop. Want ik wil alles vastleggen.

Links zaten we net even op een terrasje bij het Drielandenpunt in Vaals en rechts zag ze voor het eerst paarden.

Nieuwe producten

Omdat het lopen soms moeizaam ging, in de zin van veel trekken, besloten we op aanraden van de collega bloggers eens te kijken voor een Dog Copenhagen tuigje. En daar heb ik tot nu toe nog steeds geen spijt van. Vanaf moment 1 loopt ze er zoveel fijner mee. Koekje om haar door het gat heen te lokken, vastklikken en gaan met die banaan. En ook heel handig om haar aan vast te zetten in de auto.

Voor dierendag kocht ik haar bij de Hema een bandana en een flosbot. Ik weet dat het vrouwtje van Lady Rebel hele mooie bandanas maakt, maar omdat ik eerst wilde weten hoe Jewel erop zou reageren kocht ik deze voor een paar euro. Ze vond het helemaal prima, dus een bandana van Rebel and Moon staat nu op het verlanglijstje van mij en de kleine grote dame. De flos is overigens ook al volledig ontleed. Alleen de andere flos, die ze kreeg van “opa en oma” is nog heel, maar die zie je hier net niet op de foto.

Onze dame nu

En dit is onze Jewel nu! Een 11 maanden oude, hele lieve, eigenwijze dame. Ze lijkt in doen en laten enorm op haar vader en qua kleur vind ik haar echt een mengelmoes van allebei. Ze heeft net haar eerste loopsheid gehad, of ja, ze zit aan het eind en dat heeft enorm lang geduurd. Iedere dag met haar is een feestje en ik zou haar voor geen goud meer willen en kunnen missen.

Goed genoeg gekletst! Jullie zijn bijgepraat en dan gaan we vanaf nu er wat meer regelmaat in brengen. Zijn er nog dingen die jullie graag over Jewel willen weten? Dan laat jullie horen! Spreken we jullie snel weer.

Dikke poot van Jewel en de hartelijke groetjes van mij,
Kelly

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hoera Jewel is 2 jaar! Geef koekje! x

Hoera Jewel is 2 jaar!

8 December Door: Jewel

Jewel’s eerste verjaardag deelde ik pas in januari, schandalig eigenlijk. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Vandaag is onze Jewel 2 jaar geworden. Het cliché van ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen

31 October Door: Jewel

Het is weer tijd om jullie bij te praten over afgelopen maand. Ik ging voor de tweede keer sinds puppy boven slapen, omdat ik nu zelf de weg naar ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; een september met veel water Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; een september met veel water

30 September Door: Jewel

Het is eindelijk weer eens tijd om een blog te schrijven! Vrouwtje liep al langer met het idee rond om jullie iedere maand mee te nemen in de avonturen ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in Jewel's ochtendroutine Geef koekje! x

Een kijkje in Jewel's ochtendroutine

20 August Door: Jewel

Hoi allemaal, het is alweer een hele tijd geleden dat Jewel en ik een persoonlijk verhaal hebben gedeeld. Het gebrek aan tijd, inspiratie en allerlei andere bijkomende omstandigheden hebben ...

Lees het hele artikel