Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen

31 October
x
Wat is dit?

Het is weer tijd om jullie bij te praten over afgelopen maand. Ik ging voor de tweede keer sinds puppy boven slapen, omdat ik nu zelf de weg naar boven heb gevonden. Daarnaast was er een gezellige dierendagwandeling en moest een knuffelbeer het ontgelden.. Lees je mee?

Boven slapen

De eerste dag dat ik bij mijn baasjes kwam mocht ik bij ze boven slapen. Dat werd niet echt een succes en het was ook niet de bedoeling voor op de lange termijn, dus verhuisde ik na de eerste nacht al naar beneden. Nu een ruime anderhalf jaar later heb ik dus bij mijn vriendje Bearke trap leren lopen. Vervolgens verraste ik mijn oma met een bezoekje boven toen ze even de was moest doen. Die trap leek namelijk wel op die van Bearke. En een dikke week later besloot ik de trap thuis ook maar eens te proberen. Die vond ik wat spannender, maar het lukte wel. Zo ontstond het idee dat ik in het weekend wel boven mocht slapen.. Net alsof ik 100% de dagen van de week ken.. Maar goed, ik vond het wel gezellig bij ze! Toen ik een goede week later eens met baasje meeliep toen hij eerder dan vrouwtje naar bed toe ging besloot ze dat het hele “alleen in het weekend ding” compleet nutteloos was, dus mocht ik boven slapen als ik dat wilde. En als ik liever in mijn bench wil slapen, dan slaap ik in mijn bench. Goed geregeld dacht ik zo!

Dierendagwandeling met de Dogdancers

4 oktober was het natuurlijk Wereld Dierendag! Een speciale dag die veel baasjes niet zomaar voorbij laten gaan. De hondenschool doet dat ook niet en met het groepje dogdancers gingen we gezellig samen naar het bos. Coronaproof met niet teveel mensen en op voldoende afstand, maar wel heel gezellig. Het was een fijne wandeling in Vlodrop, een dorp vlak aan de Duitse grens. En na afloop kreeg ik een goodiebag met heerlijke snoepjes, Bonzo kluiven en een speelbal. Daarna gingen we nog mee naar een frituur om wat te drinken en vervolgens aten we bij opa en oma ons avondeten. Dat was een extra feestje. Doordat Molly last had van groeipijn ging ze niet mee naar het bos, maar thuis spelen kon wel, dus hebben we nog een hele tijd gespeeld. Vrouwtje deed nog een poging tot een gezellige dierendagfoto met mij en Mambo, maar dat werkte toch niet helemaal zoals ze wilde. Onze persoonlijkheden zijn er wel op te zien! Molly die nog lekker speels en eigenwijs is, Mambo die eigenlijk geen flauwbenul heeft van wat er te doen is en ik die mijn uiterste best doet om mezelf te beheersen. Je kunt wel stellen dat we een leuk trio zijn haha.

Deze zeldzame foto moet ook even in mijn dagboek. Mambo wordt duidelijk steeds ouder en kan steeds minder. Toen ik nog klein was was ik te druk voor dit soort momenten, maar aangezien Molly die taak overgenomen heeft kan ik nu gezellig relaxen met dit oude sokje.

Koekje, focus op het koekje, kom Molly, netjes zitten..
Hey, de deur gaat open, wie is dat?

Mijn speeltjes en ik

Naast de verschillende wandelingen had ik het afgelopen maand ook gemunt op mijn speeltjes. Bij vlagen heb ik ineens weer een speeltje gevonden waar ik dan heel graag mee speel. Een tijdje terug ontdekte ik mijn beer weer en besloot ik die te onthoofden. Waarom? Geen idee! Maar de vulling eruit plukken was zonder meer een groot feest! Gelukkig heb ik ook nog speeltjes die niet zo te slopen vallen, dat scheelt vrouwtje weer opruimwerk.

 

Een sleepover?

In een weekend kwamen tante Jill en ome Kevin op bezoek. Ik vond het natuurlijk ontzettend gezellig, maar wat ik niet had verwacht was dat er bedden in de woonkamer kwamen. Het bed van baasje en vrouwtje kwam naar beneden en ondertussen kwam er nog een ander plastic ding te liggen die ze vulden met lucht. Het grote scherm werd aangezet en iedereen ging liggen. Ik vond het een leuk maar gek tafereel. Vrouwtje zei me dat we een filmavond deden en dat Jill en Kevin bleven slapen. Ik ging bij baasje en vrouwtje liggen en niet veel later verhuisde ik naar mijn eigen kussen. Om de volgende dag iedereen vrolijk wakker te snuffelen, op mijn oom na, want die is niet wakker te krijgen. En gezellig met z’n allen de dag te beginnen.

Pijn aan een oortje

Maar het meest vreemde dat ik afgelopen maand heb meegemaakt is de pijn aan een oor. Ik ging ’s avonds met baasje wandelen in het bos en iets gebeurde met mijn oor waardoor ik mijn koppetje steeds bleef schudden. Mijn oor hield ik schuin plat, zodat er niemand bij kon. Terug thuis bij vrouwtje werd ik grondig onderzocht.. Er kwam zelfs een zaklamp aan te pas om te kijken, maar ze kon niks vinden. Vrouwtje belde oma voor advies en die raadde aan toch even de dierenarts te bellen, zodat mijn gehoor niet zou beschadigen. Zo gezegd, zo gedaan, de kans op iets van een grasaar was nihil, maar als vrouwtje het zeker wilde weten moesten we langs komen. Echter, de dierenarts vertelde dat als vrouwtje besloot met me te komen, dan werd ik wel gelijk onder narcose gebracht. Dat vond vrouwtje een heel gek en naar idee, omdat het helemaal niet zeker was of er iets zat. Dus sprak ze in overleg af te wachten tot de volgende dag en dan te kijken hoe of wat. En dat was maar goed ook, want een dikke 1,5 uur later voelde ik me eigenlijk wel weer prima. Wat het nu precies was weten we niet, maar baasje heeft vrouwtje beloofd niet meer in het donker met me door de bossen te lopen.

En dat was het wel weer voor deze maand! We sluiten af met wat schattige foto’s van mij en dan gaan we nu op naar november. Ik ben heel benieuwd wat we daarin gaan beleven.

Veel harige knuffels en een poot, blijf pawsome,
Liefs, Jewel

p.s. Happy Halloween! Jewel has a sock, so Jewel is a free dog! (Ik heb me “verkleed” als Dobby uit Harry Potter, aangezien ik die de afgelopen maand zoveel heb gezien!)

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hoera Jewel is 2 jaar! Geef koekje! x

Hoera Jewel is 2 jaar!

8 December Door: Jewel

Jewel’s eerste verjaardag deelde ik pas in januari, schandalig eigenlijk. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Vandaag is onze Jewel 2 jaar geworden. Het cliché van ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; een september met veel water Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; een september met veel water

30 September Door: Jewel

Het is eindelijk weer eens tijd om een blog te schrijven! Vrouwtje liep al langer met het idee rond om jullie iedere maand mee te nemen in de avonturen ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in Jewel's ochtendroutine Geef koekje! x

Een kijkje in Jewel's ochtendroutine

20 August Door: Jewel

Hoi allemaal, het is alweer een hele tijd geleden dat Jewel en ik een persoonlijk verhaal hebben gedeeld. Het gebrek aan tijd, inspiratie en allerlei andere bijkomende omstandigheden hebben ...

Lees het hele artikel
Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt Geef koekje! x

Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt

25 June Door: Jewel

Toen 4 weken geleden de vraag kwam of iemand interesse had om het boek ‘Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt’ te lezen riep alles in mij ...

Lees het hele artikel