Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Het dagboek van Jewel; een september met veel water

30 September
x
Wat is dit?

Het is eindelijk weer eens tijd om een blog te schrijven! Vrouwtje liep al langer met het idee rond om jullie iedere maand mee te nemen in de avonturen die ik beleef. Maar er was iedere keer wel iets om het niet te doen. Maar na alles wat ik afgelopen maand heb beleefd moet ik toch wel. Ik kan je zeggen dat het wel een heel waterig september was en dat kwam niet door de regen!

Wandelen op de Sint Pietersberg

De eerste week van september hadden vrouwtje en baasje nog vakantie. Inmiddels was dat hun tweede week en de bedoeling was om met mij op pad te gaan. Nou.. Dat heb ik geweten hoor! Dinsdags namen ze mee naar Maastricht. We gingen wandelen op de Sint Pietersberg en op zoek naar een groeve. De weg naar de top was een leuke klim, ik hou er van en baasje rent er vanzelf wel achteraan. Uiteindelijk vonden we na een stuk bos het Kiekoet (uitkijk) punt! Hehe, ik was trots op ons. Op de terugweg naar de auto kwamen we een Zwitserse witte herder tegen, precies dezelfde als Molly, mijn vriendinnetje bij opa en oma, maar toen we neusje neusje deden kwam ik erachter dat het Molly helemaal niet was. Wat een baalmoment was dat zeg! Maar, Molly zien jullie verderop nog terug in mijn dagboek.

Rondje Zeeland

De dag erna hadden ze zich bedacht dat we naar Zeeland gingen. Dus ik ging lekker achterin mee op pad. Af en toe een koekje, even pootjes strekken bij het tankstation en door. De foto rechtsonder is in Renesse. Daar gingen we als eerste naar toe. Ik vind wandelen op het strand helemaal prima, maar je moet me niet proberen mee de zee in te nemen. Dat vind ik verschrikkelijk! Na een wandeling op het strand en een rondje door het dorp gingen we met de auto naar de Oosterscheldekering. Naast Renesse was ik ook nog niet eerder daar geweest. Er was genoeg te zien en te snuffelen en natuurlijk moest ik ook daar even op de foto. Baasje en vrouwtje besloten na die stop toch nog door te rijden naar Zoutelande. Eindelijk bekend terrein! Het was nog heerlijk weer en vrouwtje wilde zo graag even op het strand zitten en kijken naar de zee dat baasje en ik maar toestemde. Uiteraard ging er nog een happy family foto op de groepsapps. Wat een drukke dag als fotomodel!

Na alle drukte hielden we gelukkig een rustdag. Even bijtanken is natuurlijk ook heel belangrijk en ik ben gek op dutjes doen. Heerlijk even dromen over koekjes, speelgoed en mijn familie.

Oppassen op mijn kleine vriend

Op zaterdag kreeg ik een geweldige verrassing. Baasje en vrouwtje kwamen thuis met mijn kleine grote vriend Olaf! Het petekindje van baasje en vrouwtje en mijn kleine 2 benige beste vriend. Hij mag alles van mij! Zo besloten we samen naar buiten te gaan kijken om te zien wat er allemaal gebeurde. Het was heel gezellig.

De hondenplons

Op zondag stond er een hondenplons gepland van de hondenschool. Als lid van de Dogdancers (vertel ik jullie nog wel een keer wat over) en oud cursist mochten vrouwtje en ik ook komen. Opa, Oma en Molly gingen ook,  dus vrouwtje besloot de proef op de som te nemen en te gaan. Vooral om te spelen en voor de sociale contacten. Dat hadden we ook afgesproken, maar wat ik niet wist was dat opa mij besloot mee te nemen het bad in.. Vrouwtje was het al niet van plan en ik he-le-maal niet.. Maar daar stond ik.. Samen met Opa en Molly. Mijn pootje spreekt boekdelen en mijn koppetje ook. Daarna is vrouwtje ook nog een keer met me mee gegaan. Echt leuk vond ik het niet, maar iedereen was heel trots op me dat ik het toch had gedaan. Tante Jill en ome Kevin kwamen ook nog kijken en liepen met mij bij het bad weg toen vrouwtje haar schoenen weer aan deed. Gelukkig iemand die me begreep!

De dag na de hondenplons nam vrouwtje me nog een keer mee naar opa en oma. Ik mocht eerst gaan spelen en wandelen met Molly. En daarna ging ik naar mijn opa en oma 3 deuren verder waar opa op mij deed passen. Een grappig feitje over mij is dat ik héél graag een bezoekje breng aan allebei als ik in de buurt ben. Als ik bij de ene opa en oma ben wil ik daarna nog heel graag even naar de ander. Je moet tenslotte toch overal je koekjes en aaitjes halen. Vrouwtje en oma grappen altijd dat we eigenlijk op een groot erf met z´n allen moesten wonen, dat zou voor mij, Molly en Olaf een feest zijn!

Wandelingen bij ons in het bos

Naast alle gezelligheid maakten vrouwtje en ik ook weer heel wat wandelingen in en om het dorp! Zo waren we met het mooie weer regelmatig te vinden bij ons in het bos niet ver van ons huis af. Lekker vrij rennen en een stok vangen op het veldje. Maar ook de zonsondergang bekijken. Daar is vrouwtje vooral gek op, dus dan ga ik voor de gezelligheid maar mee.

Sinds ik vaker bij het water ben geweest en we een vijver in de tuin hebben ben ik wel iets minder bang om in de buurt te komen van water. Er in wil ik absoluut niet, maar op de rand van de vijver in het park snuffelen durf ik nu wel.

Nog een keer naar Zoutelande

Alsof dit dagboek nog niet waterig genoeg is neem ik jullie nog een keer mee naar Zoutelande! Vrouwtje en baasje namen tante Mandy en Olaf mee naar zee en ik mocht weer mee. En ergens vond ik dat wel gezellig. Samen met Olaf snoepjes zoeken in de tas. Uitkijken op de zee en iedereen in de gaten houden. Ze probeerden me nog een keer mee de zee in te nemen, maar dat ging toch echt niet gebeuren. Toen ik op het natte zand moest lopen spreidde ik al mijn pootjes om ze vervolgens weer dicht te doen op het droge. Het was wel een geweldige dag met snuffels, knuffels en een lekker hondenkoekje bij de Mc Drive!

Genieten van de herfst buiten

Met de mooie dagen konden vrouwtje en ik wel nog genieten van het mooie weer. Zo gingen we samen naar de Meinweg (foto links). Jeugdsentiment voor haar en hartstikke nieuw voor mij. We liepen over het stuk waar de bosbrand een tijd geleden flink had toegeslagen. Dat was indrukwekkend!
Op de eerste dag van de herfst (foto midden) wilde vrouwtje natuurlijk een foto van mij tussen de blaadjes. Ze doet nog steeds haar best om mijn Instagram bij te houden. Soms lukt het ons en soms ook niet. Deze haalde het gelukkig wel.
Toen we van het weekend bij mijn opa en oma waren maakten vrouwtje en ik aan het begin van de avond nog een fijne wandeling in het natuurgebied uitkijkend op o.a. het Designer Outlet. Die zie je op de foto rechts niet, want als je iets door loopt kom je echt bij de natuur uit en hier keken we samen naar de koeien in de wei. Ik vond het maar vreemde dingen.

Maak kennis met mijn vriendinnetje Molly

Inmiddels heb je haar in dit dagboek al voorbij zien komen, maar laat ik jullie haar toch nog maar even netjes voorstellen. Deze witte fluffy bol met haar is mijn beste vriendinnetje Molly! Molly is een 9 maanden oude Zwitserse witte herder! Ze is vanaf 8 weken bij mijn opa en oma en tante Jill gekomen. Een wereld van verschil naast de cockertjes die ze hebben gehad en onze lieve grumpy Mambo, de rode cocker die ze nog hebben. Voor mij is het een groot feest, want met Mambo kon ik niet spelen, maar met Molly kan dat meer dan genoeg. Eigenlijk kunnen we niet zonder elkaar, dus tot grote dankbaarheid en blijdschap van iedereen is het voor ons altijd een feestje samen. Soms moet ik haar nog wat dingen leren, maar hey dat hoort erbij. Tenslotte ben ik als het ware de grote zus. Not sisters by blood, but sisters by heart!

En dat was het dagboek van september! Dankjewel voor het lezen en tot de volgende keer!

Veel lieve pootjes en blijf gezond,
Jewel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jewel

Hoera Jewel is 2 jaar! Geef koekje! x

Hoera Jewel is 2 jaar!

8 December Door: Jewel

Jewel’s eerste verjaardag deelde ik pas in januari, schandalig eigenlijk. Maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Vandaag is onze Jewel 2 jaar geworden. Het cliché van ...

Lees het hele artikel
Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen Geef koekje! x

Het dagboek van Jewel; gezellig boven slapen

31 October Door: Jewel

Het is weer tijd om jullie bij te praten over afgelopen maand. Ik ging voor de tweede keer sinds puppy boven slapen, omdat ik nu zelf de weg naar ...

Lees het hele artikel
Een kijkje in Jewel's ochtendroutine Geef koekje! x

Een kijkje in Jewel's ochtendroutine

20 August Door: Jewel

Hoi allemaal, het is alweer een hele tijd geleden dat Jewel en ik een persoonlijk verhaal hebben gedeeld. Het gebrek aan tijd, inspiratie en allerlei andere bijkomende omstandigheden hebben ...

Lees het hele artikel
Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt Geef koekje! x

Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt

25 June Door: Jewel

Toen 4 weken geleden de vraag kwam of iemand interesse had om het boek ‘Hond & Liefde: Waarom je hond van je houdt’ te lezen riep alles in mij ...

Lees het hele artikel